ΠΟΛΙΤΙΚΗ posted by

Σενάρια παράτασης της θητείας δημάρχων και περιφερειαρχών – πάνω πίσω οι εκλογές;

Σενάρια παράτασης της θητείας δημάρχων και περιφερειαρχών – πάνω πίσω οι εκλογές;

Την ώρα που ο ίδιος ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης με τοποθέτησή του εντός του Κοινοβουλίου φαίνεται πως βάζει οριστικό τέλος, τόσο στις πρόωρες εκλογές όσο και στην αλλαγή του εκλογικού νόμου, ένα άλλο σενάριο συζητιέται σε πολύ κλειστούς κύκλους, το οποίο αφορά τις εκλογές της Αυτοδιοίκησης, οι οποίες είναι προγραμματισμένες για τις 13 και 20 Οκτωβρίου του 2023.

Σύμφωνα με πληροφορίες της Larissa Press, μια μερίδα έμπειρων δημάρχων που πρόσκεινται στη Ν.Δ. ζητάνε να μετατεθεί ο χρόνος των αυτοδιοικητικών εκλογών, έτσι ώστε αυτές να διεξαχθούν την Άνοιξη του 2024.

Το επιχείρημα το οποίο χρησιμοποιούν είναι πως ο ωφέλιμος χρόνος που χάθηκε τον πρώτο χρόνο της πανδημίας του κορονοϊού, όταν όλες οι δραστηριότητες είχαν κυριολεκτικά παγώσει, δυσκόλεψε όλες τις δημοτικές αρχές να προχωρήσουν στην υλοποίηση των προγραμματικών τους δεσμεύσεων.

Έτσι ζητάνε από την ηγεσία του υπουργείου Εσωτερικών να παρατείνει μερικούς μήνες τη θητεία τους, «αίτημα το οποίο καλύπτεται από τα συνταγματικά όρια», εξηγεί γνωστός αυτοδιοικητικός παράγοντας που είναι σε θέση να γνωρίζει τις σχετικές ζυμώσεις.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *