ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΑ posted by

Σε δράση για την Παγκόσμια Ημέρα ενάντια στον Ρατσισμό συμμετείχε το 1ο Γυμνάσιο Αλεξάνδρειας

Σε δράση για την Παγκόσμια Ημέρα ενάντια στον Ρατσισμό συμμετείχε το 1ο Γυμνάσιο Αλεξάνδρειας

Συμμετοχή των μαθητών από τις δομές προσφύγων σε εκδήλωση του Μουσικού σχολείου Βέροιας

Από το 1ο Γυμνάσιο Αλεξάνδρειας ανακοινώθηκε:

Δευτέρα 21 Μαρτίου 2022, Παγκόσμια Ημέρα ενάντια στο Ρατσισμό και τις Φυλετικές Διακρίσεις, έναν κόσμο χωρίς πολέμους και βία όπου θα κυριαρχεί η ειρήνη, η αγάπη, η φιλιά.

Οι μαθητές του Μουσικού Σχολείου Βέροιας θέλησαν να ενώσουν τις φωνές τους με συνομηλίκους τους από το Αφγανιστάν, το Κογκό, το Ιράν και τη Συρία αναζητώντας έναν κόσμο πιο δίκαιο, στα πλαίσια του προγράμματος που υλοποιείται φέτος στο σχολείο τους για τα ανθρώπινα δικαιώματα και τους πρόσφυγες «Ο κόσμος μέσα από τα μάτια μου-Αναζητώντας τη δική μου φωνή» με υπεύθυνη καθηγήτρια την Κική Ιντζεβίδου.

Οι μαθητές του τμήματος ΖΕΠ του σχολείου μας  μαζί με μαθητές αντίστοιχων τμημάτων ΖΕΠ από το 2ο Γυμνάσιο Αλεξάνδρειας, το 1ο Λύκειο Αλεξάνδρειας, το Γυμνάσιο Καβασίλων και το Γυμνάσιο Βεργίνας συμμετείχαν βιωματικά στέλνοντας το μήνυμα « Όλοι διαφορετικοί όλοι ίσοι» μέσω της μουσικής, μιας γλώσσας πανανθρώπινης.

Όταν παιδιά διαφορετικών φυλών, εθνικοτήτων, θρησκειών και πολιτισμών συναντιούνται, επικοινωνούν και γίνονται αμέσως φίλοι μέσω μόνο της μουσικής, του χαμόγελου, του χορού και του παιχνιδιού ναι υπάρχει ελπίδα σ’ αυτόν τον κόσμο που φαντάζει σκληρός και απάνθρωπος.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *