ΠΟΛΙΤΙΚΗ posted by

Δώρα Κουρκουτά: «Ναι, θα είμαι υποψήφια Δήμαρχος» – αποκαλυπτικός διάλογος με το Αλεξάνδρεια-Γιδάς

Δώρα Κουρκουτά: «Ναι, θα είμαι υποψήφια Δήμαρχος» – αποκαλυπτικός διάλογος με το Αλεξάνδρεια-Γιδάς

Η Δώρα Κουρκουτά «σπάει» τη σιωπή της και δηλώνει ξεκάθαρα ότι θα είναι υποψήφια Δήμαρχος Αλεξάνδρειας εξηγώντας στο Αλεξάνδρεια-Γιδάς τους λόγους που την οδήγησαν σε αυτή την απόφαση.

Η αλήθεια είναι πως η δήλωσή της έγινε στη διάρκεια μιας τυχαίας συνάντησης, στην Αλεξάνδρεια, που ξεκίνησε με τα τυπικά και εξελίχθηκε σε πολιτική κουβέντα. «Τελικά, θα είσαι υποψήφια Δήμαρχος ή όχι;  Ακούγεται και λέγεται ολοένα και περισσότερο. Εσύ το επιβεβαιώνεις;» ήταν η ερώτηση που της κάναμε αρχικά και ο διάλογος που ακολούθησε ήταν αποκαλυπτικός:

«Τάσο, μου το έχεις ρωτήσει τόσες φορές, Σου απαντώ λοιπόν, ΝΑΙ θα είμαι» ήταν η απάντηση που έδωσε αμέσως, συμπληρώνοντας: «Είναι μια συνειδητή επιλογή, που εκφράζει αυτό που ζητά η πλειοψηφία των συνδημοτών μας. Θα είμαι υποψήφια Δήμαρχος Αλεξάνδρειας σε μια προσπάθεια να δώσουμε τέλος στην ανοχή της απραξίας στην οποία έχει οδηγηθεί τα τελευταία χρόνια ο Δήμος μας».

Στο ερώτημα αν προγραμματίζει κάποια επίσημη ανακοίνωση της υποψηφιότητάς της, η Δώρα Κουρκουτά απάντησε: «Είναι πολύ νωρίς ακόμη. Μη βιάζεσαι. Η τρέχουσα καθημερινότητα έχει άλλες προτεραιότητες για όλους μας. Όλα θα γίνουν στην ώρα τους».

Όταν της είπαμε ότι μπορεί να δοθεί παράταση στη θητεία των δημοτικών αρχών, όπως γράφτηκε και εάν έχει υπολογίσει ένα τέτοιο ενδεχόμενο, η απάντησή της ήταν επίσης ξεκάθαρη:

«Εννοείται ότι όλα τα έχουμε υπολογίσει και δεν αλλάζει ο προγραμματισμός μας. Τι θα αλλάξει δηλαδή;  Νομίζουν στο Δημαρχείο ότι εάν τους δοθούν 6 μήνες ή ένας χρόνος παραπάνω θητεία, θα σβήσουν την εγκληματική αδιαφορία τους για τον Δήμο Αλεξάνδρειας και την απαράδεκτη απραξία τους όλα αυτά τα 8-9 χρόνια; Τίποτα δεν θα αλλάξει. Αυτούς πρέπει να τους αλλάξουμε».

Πρόσθεσε μάλιστα, με μια δόση χιούμορ: «Άλλωστε εμείς θα κινηθούμε προεκλογικά σε ρυθμούς  fair play και θα δώσουμε χώρο στην απερχόμενη διοίκηση να κλείσει καμία λακκούβα, να αγοράσει κάδους απορριμμάτων, να φέρει οδηγό για το ασθενοφόρο. Μπορεί αν τους δοθεί παράταση θητείας να προλάβει και να κάνει σταθμό ΕΚΑΒ ή να μάθει πως μπορούν να κάνουν μελέτες οι δήμοι ή πως μπορούν να αποκτήσουν μια οργανωμένη τεχνική υπηρεσία».            

Η συζήτηση ολοκληρώθηκε με εκατέρωθεν διευκρινήσεις:

-«Δώρα, θα τα γράψω όπως μου τα είπες»    

-«Να τα γράψεις. Η πρωταπριλιά πέρασε. Τέρμα τα ψέματα. Από δω και πέρα μόνο αλήθειες. Καλό μήνα σε σένα και σε όλο τον κόσμο».

50 Comments

  • Μόνο μια δυναμική γυναίκα όπως η κυρία Κουρκουτα θα μπορεσει να βάλει τάξη στο δήμο Αλεξάνδρειας και ν αλλάξει αυτόν τον τόπο.

    • Αλήθεια, τέτοια δυναμική που ήταν κρυμμένη όλα αυτά τα χρόνια?? Και αν κατάφερε μια φορά να καταστρατηγήσει ο Γκυρινης το Δήμο , τότε η Κουρκουτά θα τον κάνει άνδρο παλαιοκομματισμού.Και οποίος κατάλαβε – κατάλαβε.

  • Άσε μας και συ βρε σωτήρα.Εξαφανισμένη και συνεργαζόμενη όλα τα χρόνια με Κούγκα και Ρομά.Και προς Θεού δεν είμαι ρατσιστής με τους Ρομά.Ισα ίσα θα πρέπει να μάθουμε να συμβιώνουμε και όχι με εξαγορά ψήφου. Αλλά όλοι λίγο πολύ ξέρουμε..Ο κόσμος δεν ξεχνά. Άντε ρε παιδιά ένας νέος μπας και αλλάξει ο τόπος.Σιχαθήκαμε όλα αυτά τα χρόνια. Ένας από τους χειρότερους δήμους.Και να ξέρετεοτι δεν φταίει το κανένας άλλος, αλλά ΕΜΕΙΣ που τους ψηφίζουμε.

    • Εξαγορά ψήφου; Στο σπίτι του κρεμμασμένου δεν μιλάνε για σχοινί αγαπητέ μου!

    • η τέχνη του να μιλάς χωρίς περιεχόμενο. γράψατε ένα κείμενο χωρίς να λέτε κάτι.
      συνεργαζομενη με Ρομα τι σημαίνει; έχω μαγαζί επί της βετσοπουλου,επαγγελματιας χρόνια, έχω πελάτες Ρομα. τους προσφέρω υπηρεσίες και πληρώνομαι για αυτό. συνεργάζομαι μαζί τους; όλοι οι επαγγελματίες που έχουν προσφέρει υπηρεσίες ή έχουν πουλήσει αγαθά σε ρομα συνεργαζονται με ρομα; μνησθητι μου…
      ένας νέος να βάλει υποψηφιότητα; φαντάζομαι σε ηλικία εννοείτε έτσι; μα και ο κ. Τσιπρας νέος ήταν και θαυμαστές οι μέρες του.
      ας δούμε πρώτα ποιοι θα είναι υποψήφιοι, ας ακούσουμε τι έχουν να μας πουν και ας κρίνουμε, τι λες φίλε μου;
      ένα πράγμα όμως είναι σίγουρο. η συγκεκριμένη δημοτική αρχή, προσωπικη αποψη φυσικα, εχει κλεισει τον κυκλο της, συμφωνεις αγαπητε μου; μαλλον ναι καθως και συνεργαστηκε με τους ρομα, με τον κ. Κουγκα και το κυριοτερο δεν εβαλε ενα πετραδακι καν στο δημο.
      επειδη δεν ξερουμε και θα θελαμε να μαθουμε μηπως να μας πεις και αυτο με την εξαγορα ψηφου; φαινεται να γνωριζεις αν οχι καλυτερα να μασας παρα να γραφεις

  • Άλλο κακό να μην μας βρει

  • έχει πολύ θράσος αυτή η κυρία

  • Έρχεται με το επιτελείο της(κουγκας, ρεσινιωτης, γκαβαρδινας, Δημητριάδης,)Ο Θεός να μας φυλάξει. Τι άλλο κακό θες μου θα μας βρει;

    • ΚΟΥΓΚΑΣ? ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΝΤΡΕΠΟΝΤΑΙ? Ο ΚΟΣΜΟΣ ΤΟ ΕΧΕΙ ΒΟΥΚΙΝΟ ΚΑΙ ΜΕΙΣ ΚΡΥΦΟ ΚΑΜΑΡΙ. ΠΟΙΟΣ ΛΟΓΙΚΟΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΨΗΦΙΖΕΙ ΑΥΤΟΥΣ ΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ!!!!

  • Τρίβει τα χέρια του ο ΓΚΥΡΙΝΗΣ. Γράψε αλλά 4 χρόνια δήμαρχος

    • δεν στεναχωριεσαι να γραφεις τετοια πραγματα; αληθεια τωρα; και εσυ τι κανεις; τι θα κανεις για αυτο; εκτος και αν εισαι χαρουμενος με το αποτελεσμα απο τις θυτειες γκυρινη οποτε σε αφηνω ησυχο γιατι η ανοησια ειναι ανικητη, χαχαχα

  • Ποια είναι αυτή;

  • Πότε θα γίνουν οι εκλογές;Μη ξεχάσω να πάω να ψηφισω

  • Ο μαχαλας μαζί σου

  • γιατι ρουχα παπουτσια τροφημα δεν δινουμε στους ρομα ; οποτε αυρο το οποιο λες ειναι ατοπο αλλα να γνωριζεις οτι στον αγιο γεωργιο εχει υπεροχους ανθρωπους

  • Καλο να σας βλέπω σε πανικό εκεί στο αντίπαλο δέος. Μπράβο Κουρκουτά, δείχνουν οι σχολιαστες του πανικου πως εχεις δυναμική! Συνέχισε

  • Διαβαζω και το ονομα Κουγκας. Αληθεια, ο Γκυρίνης δεν τον εκανε αντιδημαρχο για 4 χρονια? Τι? Οχι?

  • Η ΠΡΩΤΗ ΓΥΝΑΙΚΑ ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑΣ.
    ΜΑΖΙ ΣΟΥ

    • Έχεις ήδη γυναίκα δήμαρχο αγαπητέ, απλα δεν είναι επίσημα…

  • Χορτάσαμε σκουπιδια, μηδενικο σε ολα και η Αλεξανδρεια να ειναι ιδια τα τελευταια 9 χρονια. Θέλουμε αλλαγη το συντομότερο. Κουρασαν οι αντιδημαρχοι με 1,5 χιλιαρικο το μηνα χωρις εργο

    • ΣΥΜΦΩΝΩ

  • Κυρία Κουρκουτά τώρα καταλάβατε την εγκληματική αδιαφορία και την απαράδεκτη απραξία του Δήμου τα τελευταία 8-9 χρόνια όπως λέτε? Εσείς με την παρεούλα σας δεν είστε που προωθήσατε τον Πανταζόπουλο στις τελευταίες εκλογές? Σήμερα η παράταξη που στηρίξατε δεν συνδιοικεί με τον Γκυρίνη? Όχι ότι δεν έχετε δίκαιο, αλλά τώρα το θυμηθήκατε? Εσείς και η παρέα σας έχετε ευθύνες για το σημερινό κατάντημα του Δήμου ,αλλά και τις Πόλης μας. Που ήσασταν κυρία μου το 2002? Στηρίξατε τον Γκιόνογλου χωρίς ντροπή. Σας έφταιγαν ο Α, ο Β, ο Γ, Το 2006 ποιος σας έφταιγε και αντί να στηρίξετε τον Καραμούσα πάλι με την παρέα σας στηρίξατε Γκιόνογλου. Είστε περήφανη για τα έργα και τις μέρες τις Διοίκησης Γκιόνογλου που με τόση θέρμη στηρίξατε? Και τώρα τι? Μας βάζετε να επιλέξουμε μεταξύ σκύλας και χάριβδος? Υπήρξατε καθοδηγητής και συμβουλάτορας σε όλες τις Δημοτικές αναμετρήσεις από το 1194δεν έχετε καμία ευθύνη για το σημερινό κατάντημα? Ζητήστε τουλάχιστον μία συγνώμη από τους πολίτες και ειδικά από τους Νεοδημοκράτες για τα ατοπήματα σας. Λυπάμαι αλλά θα έχετε την ίδια τύχη με τον Ναλμπάντη, και εκείνος τα ίδια λάθη πλήρωσε τι δεν καταλαβαίνεται?

    • Φίλε εγώ θα σου πω για το 2006 που έτρεχα με τον Καραμουσα πως μάλλον η κυρία αυτή κάτι παραπάνω ήξερε και δεν τον στήριξε. Γιατί ο Καραμουσας πηδηξε από το καράβι με την πρώτη και άφησε όλους εμάς απογοητευμενους. Κάτι σαν τον Ναλμπαντη δηλαδή. Δεν στήριξα ποτέ Δημητριάδη αλλά αυτός αν και πρώην Δήμαρχος τίμησε τους ψηφοφόρους του και κάθισε αντιπολίτευση. Διαφορά ανδρών. Διαφορά αντίληψης, πολιτικής.

    • ΜΠΡΑΒΟ ΣΟΥ…ΣΩΣΤΑ ΤΑ ΛΕΣ

    • TELEIA

  • Πω πω πανικός από την πλευρά Γκυρινη!!!! Ποια εξαφανισμένη βρε παιδιά. Δικηγόρος είναι η γυναίκα. Που θα έπρεπε να είναι; Στα χωράφια η στα καφενεία.

  • Τρίβει πραγματικά τα χέρια του ο Γκυρινης. Από αγωνία! Στο 20 η πίεση. Εκεί που θα έκανε μόνος του περίπατο , από το πουθενά του έλαχε ο πιο δύσκολος αντιπαλος

  • Ποπ κορν, πατατάκια, γαριδάκια και το έργο ξεκινάει. Η αποκαθήλωση του ΑΡΧΟΝΤΑ ΓΚΥΡΙΝΗ. Είστε σίγουροι πως θα κατέβει τελικά ο Γκυρινης η θα δώσει δαχτυλίδι..

  • Δωρα ευχαριστούμε. Μετά τη δήλωση σου είναι σίγουρο πως θα φροντίσουν να κάνουν σταθμό ΕΚΑΒ. Μήπως και σωθούν οι ίδιοι από τα καρδιακά επεισοδια

  • Αλήθεια βρε παιδιά γιατί σας πειράζει που η γυναίκα έχει πρόσβαση στους Ρομα; Δικηγόρος είναι με ποιον θα κάνει παρέα με τον παπά η τον ιεροψαλτη.

  • Οταν θα μάθουμε να λέμε αλήθειες που πονάνε τότε ίσως να δούμε καλύτερη την καθημερινότητα όλων μας.
    Υπάρχουν άνθρωποι που μπορούν και θέλουν να αλλάξουν πολλά με αληθινό όραμα με πραγματικό ενδιαφέρον για τον τόπο μας με ανοιχτό και αμόλυντο μυαλό!
    Καλή προεκλογική περίοδο!

  • Τι λύσσα σας έπιασε με τους Ρομα. Αφού μπορεί αυτή η γυναίκα και διαχειρίζεται αυτήν την φυλή των συμπολιτών μας ,μαγκιά της και είναι πολύ άξια. Άρα μπορεί να τους βάλει σε τάξη. Ευκαιρία άλλωστε να κοπούν και τα πονηρά πάρε δώσε.

  • Η πρώην παράταξη Πανταζοπούλου σε νέες περιπέτειες. Δημητριάδη μαζί σου, μέχρι να κερδίσεις τον Γκυρινη. χαχαχαχα…

  • Η πρώην παράταξη Πανταζοπουλου μάλλον πάει Γκυρινη με πρωτοπόρο τον αρχηγό της. Νομικος σύμβουλος του Δήμου προκηρύχθηκε η θέση και ο Αργύρης είναι υποψήφιος.. Μισθός εφορου ζωής. Εργασία άνευ ωραρίου. Και ύστερα λέτε για Ρομα κλπ.

  • Επιτέλους μια γυναίκα δήμαρχος. Ευκαιρία να συμαζεψει αυτή την πόλη.

  • Καλή επιτυχία κ. ΚΟΥΡΚΟΥΤΆ και καλό κουράγιο. Πάντα είχες άποψη, την έλεγες και την υποστηρίζεις και μάλιστα δημόσια. Να ξέρεις όμως υπάρχουν πολύ πικραμενοι που περίμεναν την στιγμή για να βγάλουν όλη τη χολή τους και τις αποτυχίες τους σε βάρος σου..Έμπειρη είσαι, καλό στομάχι να έχεις και καλούς φίλους και συνεργάτες δίπλα σου.

  • Χρόνια είχαμε να δούμε ντόπιο Αλεξανδρινό στο τιμόνι του Δήμου. Καλή επιτυχια

  • Τελικά εσείς του Γκυρινη αποφασίστε. Η Κουρκουτά ήταν εξαφανισμένη η ήταν πανταχού παρούσα και κινούσε όλα τα νήματα. . Μεγάλο πρόβλημα αυτή η γυναίκα. Τώρα φαίνεται πως θέλει να σας δει να χορεύεται στους ρυθμούς της.

  • Οι ( βολεμενοι ) δεν θέλουν να αλλάξει κάτι σε αυτή τη πόλη αλλά υπάρχει και ο απλός κόσμος που θέλει να γίνει επιτέλους κάτι όμορφο στην Αλεξάνδρεια.

  • αν μου πειτε οτι προκαλεσε και τον πολεμο της ουκρανιας ε τοτε ρε παιδια να την ψηφισω! ειστε σιγουροι οι ανωνυμοι του γκυρινη οτι πετατε απλα λασπη ή της φτιαχνεται το προφιλ; ειχαμε τετοιον παραγοντα στον γιδα και δεν το ηξερα;

  • ο γκυρινης θα βαλει υποψηφιοτητα τελικα; ελεγα να μην παω να ψηφιδω αλλα ειναι ετσι να παω

  • κ. Ντομουχτση χωρίς διάθεση παρέμβασης στο έργο σας, μήπως θα μπορούσατε να ρωτήσετε τον κ. Δήμαρχο αν θα είναι εκ νέου υποψήφιος. Όχι τίποτε άλλο να δούμε μέχρι που φθάνει το θράσος και η απαξίωση του εκλογικού σώματος..

  • καλη επιτυχια Δωρα μου. Ενας αλεξανδρινος που συνεργαστηκε μαζι σου. θα μου αρεσε πολυ να σε δω δημαρχο

  • θα ηθελα να γινει μια φορα συγκρουση ιδεων και πεπραγμενων. θα ηθελα να ακουσω καποιον να μας λεει τι θα κανει και να δεσμευεται για αυτο. θα ηθελα να σηκωσουμε τον πηχη εμεις οι καθημερινοι ανθρωποι και μετα διαβαζω ολα αυτα, λασπη μισολογα και εξυπνακισμους και καταλαβαινω γιατι υπαρχει η σημερινη διοικηση στο δημο. θα περιεμνω να ακουσω τον δημαρχο τι πηγε στραβα, δεν λεω πως τα ξερω ολα, ο ανθρωπος μπορει να εκανε εργο στο νεοκαστρο η στην κορυφη, δεν μενω εκει δεν θα μπορουσα να ξερω. δεν αδικω κανενα αλλα εννια χρονια θα ηθελα να ξερω τι εγινε και τι θα γινει που δεν γινεται σε εννια χρονια, αυτα για την πλευρα γκυρινη. για ολες τις αλλες πλευρες θα ηθελα να ξερω τι και πως θα κανουν πραγματα. τοσο δυσκολο ειναι; και η απελπισια στο κειμενο μου προκυπτει απλα επειδη στην αλεξανδρεια, μην κρυβομαστε δεν εγινε τιποτα. και δεν εννοω απλα σε καινουργια πραγματα αλλα και σε επιπεδο διαχειρησης ( δρομοι,σκουπιδια κ.τ.λ.)

  • Όλοι εμείς οι μαγκες του καφενείου πίνουμε το τσίπουρο και τη γραπα αλλά ξέρουμε πως στο σπίτι μας όλα είναι εντάξει γιατί εκεί είναι η γυναίκα μας που το φροντίζει και το κρατάει σταθερό. Ας αφήσουμε μια φορά μια γυναίκα να διοίκηση την πόλη. Μπορεί να είναι καλύτερα. Άλλωστε αυτή φαίνεται να το λέει η καρδούλα της και να έχει τα κοτσια

  • Θα σας ενημερώσω για κάτι που δεν γνωρίζετε. Η Κουρκουτα οργάνωσε την εγκατάσταση των Ρομα στην Αλεξάνδρεια (προ γέννησης της για να έχει δουλειά όταν γίνει δικηγορος) και στην συνέχεια αυτή και η παρέα της έβγαλαν δήμαρχο τον Παπαποστολου. Βρε σκα…ψυχοι αντιμετωπίστε την πολιτικά ,αν μπορείτε και αφήστε την χολή σας γιατί θα πνιγείτε από αυτην

  • Σε αναμονή για τα πεπραγμένα του Δήμου Αλεξάνδρειας της τελευταία 8ετια. Άραγε έγινε κάποιο έργο? Έχει ενταχθεί ο Δήμος Αλεξάνδρειας σε κάποιο ΕΣΠΑ? Κάποια μελέτη από την τεχνική υπηρεσία του Δήμου υπάρχει, για να ενταχθεί και να γίνει κάποιο έργο? Εκτός των παιδικών χαρών που κόστισαν 100 και χιλιαρικα η κάθε μία. Και κάτι ακόμα, υδροφόρα έχει στην διάθεσή της η πόλη της Αλεξάνδρειας? Γιατί ΠΟΤΈ δεν βγαίνει να ξεβρωμισει τους δρομους και τ πεζοδρόμια που ζεχνουν από αυτήν βρώμα?
    Όσο περισσότεροι είναι οι υποψήφιοι τόσο το καλύτερο για τον Δήμο. Ηρθε η ώρα να αλλάξουν πολλά, απλά να ψηφίσει ο κόσμος χωρίς τραμπουκισμους και φράγκα. Γκε Γκε?

  • Ανώνυμε φίλε 4,08,06 δεν διαφωνώ μαζί σου για την συμπεριφορά του Καραμούσα το2016 . Όμως η Κουρκουτά υποτίθεται ότι ήταν ένα κομματικό στέλεχος τις Νέας Δημοκρατίας, τι δουλειά είχε να στηρίξει και το 2002 και το 2006 μαζί με την παρέα τις τον Γκιόνογλου. Άλλωστε ο Στεφανάκης το 2002 παρέμεινε στο Δήμο όλοι την τετραετία 2002-2006 το ίδιο σαφώς έπρεπε να κάνει και ο Καραμούσας .
    Δηλαδή θέλεις να μου πεις ότι το 2006 δεν στήριξε τον Καραμούσα επειδή ήξερε ότι θα παραιτηθεί αν δεν εκλεγεί? Δεν νομίζω. Ήταν επιλογή τις και ήτανε απέναντι σε ψηφοδέλτια τις Νέας Δημοκρατίας. Τους λόγους θα τους μάθουμε προεκλογικά και θα είναι συγκλονιστικοί.

    • Δεν τον ρώτησε κανείς τον Καραμουσα τότε που είχε να παλέψει με θεούς και δαίμονες!! Μήπως είχε πολλά ποντίκια το καράβι τότε και καλώς έκανε που το πήγε σώο στη στεριά!? Μήπως έφταιγε η ίδια η Ναυτιλιακή Εταιρεία που έστειλε το πλοίο με ναύτες χωρίς σωσίβια που πάλευαν μόνοι τους στην τεχνιτη φουρτούνα που η ίδια η Εταιρεία και οι μέτοχοι της δημιούργησαν για να βουλιάξει το καράβι?! Απλή ερώτηση κάνω!! Βλέπετε….. πάλι σώθηκαν οι ποντικοί μαζί με τους Αρουραίους και επιπλέουν ακόμη!!!! Και έχουν και αξιώσεις!

  • Σουηδία θα γίνουμε

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *