ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΑ posted by

Στην Πορτογαλία το 1ο Δημοτικό Σχολείο στα πλαίσια του Erasmus +

Στην Πορτογαλία το 1ο Δημοτικό Σχολείο στα πλαίσια του Erasmus +

To 1o Δημοτικό Σχολείο Αλεξάνδρειας, στα πλαίσια του προγράμματος Εrasmus+ με τίτλο Τhe arts ring και κωδικό 2020-1-PT01-KA227-SCH-094957, πραγματοποίησε την πρώτη κινητικότητα στην Πορτογαλία από τις 6-12/03/2022.

Συμμετείχαν 5 μαθητές μας και τρεις εκπαιδευτικοί του σχολείου μας, η διευθύντρια και καθηγήτρια Φυσικής αγωγής Μουσαφίρη Κυριακή, ο δάσκαλος Μουσικής Νικόλαος Κούγκας και η Ειδική Παιδαγωγός Ζιώγου Ματίνα.

Το πρόγραμμα αφορά τις Τέχνες και συμμετέχουν 6 χώρες: Ελλάδα, Τουρκία, Βουλγαρία, Ιταλία, Ισπανία και Πορτογαλία.

Το καλωσόρισμα ήταν πολύ θερμό από τους Πορτογάλους συναδέλφους και μαθητές τους.

Στην πόλη του Πόρτο, στο Φαμαλικάο και στην Μπράγκα, οι εκπαιδευτικοί και οι μαθητές του σχολείου μυήθηκαν στις τεχνικές του Τσίρκου.

Ξεναγηθήκανε στους χώρους και στις εγκαταστάσεις των σχολείων τους, ενημερώθηκαν για το εκπαιδευτικό τους σύστημα αλλά κυρίως βιώσανε τις τεχνικές που έχουν σχέση με το τσίρκο: ζογκλερικά, ασκήσεις – νούμερα ισορροπίας, ακροβατικά με ξυλοπόδαρα, μπάλες, δοκούς, ενόργανη γυμναστική και άλλα πολλά.

Παρακολούθησαν εναλλακτικό θέατρο σκιών με τη χρήση διαφανοσκόπιου.

Οι Πορτογάλοι μαθητές δημοτικού ήταν άψογα προετοιμασμένοι και αρμονικά συνεργαζόμενοι μεταξύ τους και ήταν μαθητές της Γ δημοτικού! Το θέμα και το θέαμα εντυπωσιακό, αφορούσε ένα λαϊκό παραμύθι της Πορτογαλίας.

Συμμετείχαν επίσης σε εργαστήριο κεραμικής στο Fundacao Castro Alvez, καθώς και σε εργαστήριο χορού όπου μικροί και μεγάλοι χόρεψαν υπό την καθοδήγηση των μεγάλων μαθητών του σχολείου όπου φιλοξενήθηκαν.

Τέλος παρακολούθησαν μια φαντασμαγορική παράσταση Τσίρκου με θέμα την πορεία του Φερδινάνδου Μαγγελάνου.

Όλοι οι εταίροι – συμμετέχοντες έμειναν άφωνοι με την ετοιμότητα, την συνεργασία, την φιλοξενία και την ευχάριστη διάθεση των Πορτογάλων συναδέλφων.

Το σχολείο δηλώνει έτοιμο να υποδεχθεί τον Μάιο τους εταίρους -συναδέλφους και μαθητές- του προγράμματος, στο σχολείο, το 1ο Δημοτικό Σχολείο Αλεξάνδρειας Ημαθίας με κύριο θεματικό άξονα την τέχνη της γλυπτικής.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *