ΑΛΕΞΑΝΔΡΙΝΟΣ posted by

Η επιστροφή του ΑΛΕΞΑΝΔΡΙΝΟΥ: Η επίσκεψη Ανδρουλάκη στην Αλεξάνδρεια και τα άλλα νέα!

Η επιστροφή του ΑΛΕΞΑΝΔΡΙΝΟΥ: Η επίσκεψη Ανδρουλάκη στην Αλεξάνδρεια και τα άλλα νέα!

Όλα ξανά-ξεκίνησαν τις προάλλες στον καφέ που πίνουμε συχνά με τον Τάσο Ντομουχτσή (τώρα και στα νέα γραφεία του Alexandreia-Gidas).

Διαβάζοντας το σχόλιο που έγραψε για τον Σάκη Κούγκα, το Μανώλη Σταυρή και τον Σωτήρη Τόκα, ότι ένας δεν θα είναι υποψήφιος στον συνδυασμό που θα είναι οι άλλοι δύο στις ερχόμενες δημοτικές εκλογές (κλικ ΕΔΩ), του είπα:

– Σιγά τον γρίφο. Να κάνεις μια στήλη που θα την ονομάσεις «Τι κάνει νιάου- νιάου στα κεραμίδια» και τέτοια σχόλια να τα βάζεις εκεί.

Τι το΄θελα;

«Ρε δεν αφήνεις τις εξυπνάδες και πιάσου να ξαναγράψουμε τον Αλεξανδρινό» μου απάντησε στα γρήγορα.

Κάπως έτσι πιάσαμε την κουβέντα, φωνάξαμε και τους παλιούς της «ομάδας» (διότι χωρίς τους «κοριούς» δεν γίνεται) και να’ μαστε σήμερα πάλι, με τη στήλη του «Αλεξανδρινού» Volume II.

Θα τα λέμε και πάλι λοιπόν, όποτε έχουμε κάτι να πούμε και περιμένω τα σχόλιά σας, που αποτελούσαν ανέκαθεν το «Ζμι» στη σχέσης μας. Και  όπως πάντα ρίχτε πράμα ελεύθερα αφού αυτό είναι και η παράμετρος του κοινωνικού έργου που προσφέρει η στήλη στον χειμαζόμενο λαό της περιοχής  «Ρουμλουκιού και ευρυτέρως» όπως έλεγε ένας γνωστός στις τελευταίες δημοτικές εκλογές του δήμου μας.

ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΞΑΝΑ-ΕΙΝΑΙ ΕΔΩ

Κατά την άποψή μου αν κάτι αξίζει έναν ιδιαίτερο σχολιασμό, από όσα είδαμε και ακούσαμε αυτές τις ημέρες, είναι η πρόσφατη επίσκεψη του νέου Προέδρου του ΚΙΝΑΛ-ΠΑΣΟΚ, Νίκου Ανδρουλάκη στην Αλεξάνδρεια στο πλαίσιο περιοδείας που έκανε στην Ημαθία.

Υπενθυμίζω, πριν ξεκινήσω να σχολιάζω, ότι ο Νίκος Ανδρουλάκης είχε σαρώσει στην περιοχή έναντι του Γιώργου Παπανδρέου, με 315 ψηφοδέλτια στην Αλεξάνδρεια (έναντι 113 του ΓΑΠ), 82 στη Μελίκη (έναντι 47 του ΓΑΠ),  125 στα Καβάσιλα (έναντι 41 του ΓΑΠ), 68 στο Πλατύ (έναντι 25 του ΓΑΠ) και γενικά σε όλο το Ρουμλούκιου οι εσωκομματικές εκλογές του ΚΙΝΑΛ μεταξύ Ανδρουλάκη και Παπανδρέου ομοίαζαν με κάτι σενάρια που  υπογράφει ο Δημήτρης Σειρινάκης (ήμαρτον και μόνο για τη σκέψη, μέρες Σαρακοστής που έχουμε…).

Το πρώτο που έχω να σχολιάσω, από την επίσκεψη του προέδρου του ΚΙΝΑΛ στην Αλεξάνδρεια, είναι ότι… ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΞΑΝΑ-ΕΙΝΑΙ ΕΔΩ.

Πώς να μη το γράψω όταν είδα ξανά μαζί, στελέχη που σήκωσαν στις πλάτες το Κίνημα σε χρόνια δύσκολα αλλά ποτέ δεν “αλλαξοπίστησαν”.

Είδαμε και νεότερους να βρίσκονται στον ίδιο χώρο με τους παλιούς.

Ήταν εκεί και ο γιατρός  Νίκος Μπρουσκέλης που τάχθηκε από την πρώτη στιγμή στο πλευρό του Ανδρουλάκη και ήταν από τους πρώτους που τον υποδέχθηκαν στην πόλη μας, μαζί με τον Γραμματέα του ΚΙΝΑΛ στην Αλεξάνδρεια, τον Γρηγόρη Γιοβανόπουλο που στιβαρά και χωρίς εντάσεις κρατά το τιμόνι της οργάνωσης στην περιοχή, όπως το ίδιο ακριβώς  κάνει σε επίπεδο Ημαθίας και ο Γραμματέας της Νομαρχιακής Επιτροπής του ΚΙΝΑΛ, ο Κώστας Ασλάνογλου που συνόδευε τον Νίκο Ανδρουλάκη στην επίσκεψή του στην Αλεξάνδρεια.  Μαζί τους στην υποδοχή ήταν και ο Δημήτρης Πανταζόπουλος, προσωπικός φίλος του Νίκου Ανδρουλάκη, ο οποίος του χάρισε συμβολικά και δύο από τα βιβλία του.

Ήταν εκεί ο Γιάννης Απατσίδης, ο Σπύρος Τασιόπουλος, ο Κώστας Μηνόπουλος, ο Παύλος Λάσκης. Ήταν εκεί ο Παναγιώτης Μαργαρίτης από το Πλατύ. Ήταν ο Φώτης Πουρλιοτόπουλος και ο Νίκος Οικονομόπουλος.  Σημαίες του ΠΑΣΟΚ με παράσημα και αγωνιστές που δεν χρειάζονται συστάσεις. Ανάμεσά τους και ο Τάσος Τασιόπουλος που στήριξε τον Ανδρουλάκη δυναμικά και δικαιώθηκε.

Ήταν βέβαια και άλλα  πολλά στελέχη του τοπικού ΠΑΣΟΚ όπως  ο Απόστολος Θεμελής, ο Χρήστος Πριονίδης, ο Γιώργος Μιχαηλίδης, ο Γιώργος Μιχαλάκας, ο Δημήτρης Ρωσσάκης, από τις γυναίκες η Φιλλιώ Καρανικολοπούλλου, από τη Νεολαία του ΠΑΣΟΚ, ο Αλέξανδρος Περμαντόγιαϊ και ο Σωτήρης Μαυρόπουλος κι αν ξεχνάω κάποιους ζητώ την κατανόησή τους.

Ήταν όμως παρόντα και στελέχη που δεν στήριξαν στις εσωκομματικές τον Νίκο Ανδρουλάκη αλλά παραμένουν στην πρώτη γραμμή του Κινήματος λόγω συνέπειας.  Πρώτος όλων αυτών, ο Μπάμπης Γκιόνογλου που στις εσωκομματικές είχε ποντάρει στο χαρτί ΓΑΠ.

ΠΟΙΟΙ ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΕΚΕΙ…

Τα όσα είπε ο Νίκος Ανδρουλάκης στην Αλεξάνδρεια, τα διαβάσατε στο ρεπορτάζ της επίσκεψης. Εκείνο που αποτελεί σημείο αναφοράς είναι η διαφαινόμενη ανασυγκρότηση του ΠΑΣΟΚ στην Αλεξάνδρεια και στο Ρουμλούκι. Να προσθέσω μάλιστα ότι η επίσκεψη Ανδρουλάκη στην Αλεξάνδρεια προγραμματίστηκε την τελευταία στιγμή κι αυτός είναι ο λόγος που κάποιοι δεν ειδοποιήθηκαν ή ειδοποιήθηκαν αλλά δεν μπόρεσαν να παραστούν διότι είχαν άλλες υποχρεώσεις.

Θα υποθέσω ότι σε αυτή την κατηγορία θα πρέπει να καταχωρηθούν οι απουσίες  από τη συγκέντρωση του ΚΙΝΑΛ-ΠΑΣΟΚ με τον Νίκο Ανδρουλάκη, του υποψηφίου δημάρχου (και στηριζόμενου από τον χώρο) Κώστα Ναλμπάντη και του νυν αρχηγού του συνδυασμού “Αξίζουμε καλύτερα” Γιάννη Κιρκιλιαννίδη.

ΚΑΙ ΜΙΑ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΓΙΑ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ

Μια κατηγορία μόνος του, είναι ο Θανάσης Γικόνογλου, που τον συμπεριλαμβάνω στο σημείωμα επειδή έλκει κι αυτός την καταγωγή του από την περιοχή μας. Ο Σάκης (αν κι είχε προσχωρήσει στον ΣΥΡΙΖΑ συμμετέχοντας μάλιστα και στην κεντρική επιτροπή ανασυγκρότησής του) στις εσωκομματικές εκλογές του ΚΙΝΑΛ είχε ταχθεί ανοικτά υπέρ του ΓΑΠ επικαλούμενος και τη φιλία που συνδέει την οικογένειά του με τον Παπανδρέου.   Όμως μετά την εκλογή  του Νίκου Ανδρουλάκη, σίγησε ο ασύρματός του. Από την άλλη, σκέφτομαι, μπορεί και να μην έχω καλό σήμα, εγώ.

ΣΤΑ ΑΛΛΑ ΝΕΑ…

Αυτά για την επίσκεψη του Νίκου Ανδρουλάκη στην Αλεξάνδρεια. Στα άλλα νέα, δεν έχω κάτι άλλο να προσθέσω. Θα περιμένω μήπως ο αντιπεριφερειάρχης κ. Κώστας Καλαϊτζίδης κάνει καμιά δημόσια εμφάνιση στη Βέροια ή στη Νάουσα  (όπως έκανε στην Αλεξάνδρεια τις προάλλες) για να μας ανακοινώσει και για εκεί κάποιον ή κάποια υποψήφιο Δήμαρχο.

Μέχρι τότε, γεια και χαρά σας…

Αλεξανδρινός

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *