ΑΛΕΞΑΝΔΡΙΝΟΣ posted by

ΑΛΕΞΑΝΔΡΙΝΟΣ: Οι Αντιδήμαρχοι της Αλεξάνδρειας, ο τέως, ο νέος κι ένας που αναμένεται

ΑΛΕΞΑΝΔΡΙΝΟΣ: Οι Αντιδήμαρχοι της Αλεξάνδρειας, ο τέως, ο νέος κι ένας που αναμένεται

Οι Γόρδιοι δεσμοί δεν λύνονται αλλά κόβονται. Πανάρχαια διαπίστωση, εδώ και 1689 χρόνια, από τότε δηλαδή που ο Αλέξανδρος το’ πε και το’κανε.

Έτσι το έκανε και ο Παναγιώτης Γκυρίνης με την περίπτωση του Σάκη Κούγκα. Η ανακοίνωση της υποψηφιότητας της Δώρας Κουρκουτά και η δημόσια υποστήριξή της, εκ μέρους του Σάκη Κούγκα, δημιούργησαν έναν Γόρδιο δεσμό στο Δημαρχείο που ο Δήμαρχος κλήθηκε εκ των πραγμάτων, να τον επιλύσει. Και το έκανε, κόβοντας.

Το κόψιμο άραγε θα δώσει τη λύση; Ίδωμεν. Για την ώρα, η καραμπόλα έφερε νέο Αντιδήμαρχο στον όροφο του Δημαρχείου και μάλιστα καρδιολόγο. Ίσως για να μπορέσει να διορθώσει κάποιες αρρυθμίες. Για τον Σωτήρη Τζιλόπουλο λέω, που οι πληροφορίες τον ήθελαν να παρατάει το σπορ «δημοτικός σύμβουλος» και να μην το ξανά επιχειρεί στις επόμενες εκλογές, όμως τώρα δεν ξέρω τι μπορεί να αλλάξει. Στον ένα, ενάμιση (ίσως και δύο) χρόνο της θητείας του μπορεί να αλλάξει άποψη και να θελήσει να το επαναλάβει. Και να εξελιχθεί σε μια μεταγραφή του Παναγιώτη Μουρίνιο, σορι, Γκυρίνη ήθελα να γράψω, διότι όπως είναι γνωστό ο γιατρός προέρχεται από τον συνδυασμό του Αργύρη Πανταζόπουλου.

Εκτός κι αν παραμείνει πιστός στον «χώρο» καθώς σύμφωνα με τις εκτιμήσεις αρκετών, ο συνδυασμός της Δώρας Κουρκουτά θα αντλήσει μαγιά από τον «χώρο» που υποστήριξε τον Αργύρη Πανταζόπουλο.

Μ’ αυτά και με άλλα, κοιτά να δεις γιατρέ μου, πως τα φέρνει η ζωή. Γίνεσαι πρωταγωνιστής του πολιτικού σκηνικού από τη μια μέρα στην άλλη. Κι έχεις δρόμο ακόμη διότι είναι το έργο που ακόμη έχει πολλές πράξεις και το σενάριο σίγουρα θα έχει ρόλους και για σένα. Οπότε, υπομονή.

Καθώς όμως θα φθάσουμε στον τελευταίο γύρο της τρέχουσας δημοτικής θητείας, οι πληροφορίες θέλουν τον Παναγιώτη Μουρίνιο, σορι και πάλι, Γκυρίνη ήθελα να γράψω, να αντικαθιστά ακόμη έναν Αντιδήμαρχο. Η πιάτσα υποστηρίζει ότι μια τέτοια υπόσχεση έχει δοθεί στον Κώστα Βενιόπουλο, επίσης εκλεγμένο με τον συνδυασμό του Αργύρη Πανταζόπουλου.

Μια τέτοια επιλογή, έναν χρόνο τουλάχιστον, πριν τις ερχόμενες Δημοτικές Εκλογές  την παρομοιάζω με εκείνη τη «σύγκρουση» στον  Γρανικό ποταμό. Το «πρώτο αίμα» της νέας εκστρατείας. Να θυμίσω μάλιστα ότι ένα χρόνο μετά τον Γρανικό, ήταν που είχαμε και τον Γόρδιο δεσμό. Κοίτα κάτι συμπτώσεις….

Τέλος πάντων, Πυθία δεν θα γίνω, θα γίνω όμως Χρυσοχοίδης και θα δηλώσω ότι δεν διάβασα την επιστολή- απάντηση του Σάκη Κούγκα στον Μουρίνιο, ούπς, στον Γκυρίνη ήθελα να γράψω. Τέτοιες απαντήσεις δεν χρειάζονται ένα στρέμμα λόγια. Ας το έχουν υπόψη αυτοί που τα γράφουν διότι εκλογές έρχονται.

Καλή Ανάσταση σας εύχομαι.

Ο Αλεξανδρινός

3 Comments

  • ΒΑΣΙΚΗ ΔΙΑΦΟΡΑ ΤΩΝ 2 ΑΝΔΡΩΝ. Ο ΜΟΥΡΙΝΙΟ ΑΓΟΡΑΖΕΙ ΠΑΙΚΤΕΣ ΚΑΙ ΦΤΙΑΧΝΕΙ ΟΜΑΔΕΣ ΠΟΥ ΞΕΡΟΥΝ ΝΑ ΠΑΙΖΟΥΝ. Ο ΔΙΚΟΣ ΜΑΣ ΜΕ ΤΙΣ ΟΜΑΔΕΣ ΤΟΥ ΑΠΕΔΕΙΞΕ ΠΩΣ ΔΕΝ ΞΕΡΕΙ , ΝΑ ΠΑΙΖΕΙ. ΟΥΤΕ Ο ΙΔΙΟΣ ΟΥΤΕ Η ΟΜΑΔΑ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΚΑΚΟ ΓΙΑ ΕΜΑΣ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ

  • Μουρινιο – Γκυρινης. Ποδόσφαιρο-Πολιτική. Μεταγραφές σε περίοδο κρίσης. Καημένη Αλεξάνδρεια πόσο πιο χαμηλα

  • ειναι γνωστο οτι οσες μεταγραφες εκανε ο Μουρινης κόστισαν αρκετα σε εκεινον αλλα πολυ περισσοτερο σε εμας !
    Κριμα ομως ,εκτος απο τις ρηχες τοποθετησεις στα σαιτ κατι αλλο καλο δεν βλεπω με το υπαρχον ροουντστερ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *