ΑΓΡΟΤΙΚΑ posted by

Απ. Βεσυρόπουλος: “Μείωση του φόρου εισοδήματος κατά 50% σε κατά κύριο επαγγέλματα αγρότες”

Απ. Βεσυρόπουλος: “Μείωση του φόρου εισοδήματος κατά 50% σε κατά κύριο επαγγέλματα αγρότες”
Από την διεθνή έκθεση της Freskon στη Θεσσαλονίκη, όπου βρέθηκε σήμερα ο υφυπουργός οικονομικών, κ. Απόστολος Βεσυρόπουλος, βγήκε μια θετική είδηση για τους αγρότες.

O κ. Βεσυροπουλος κατά την επίσκεψη του στη διεθνή έκθεση, βρέθηκε σε εκδήλωση της Agrenda όπου μεταξύ άλλων ανέφερε ότι: με το νομοσχέδιο που κατατέθηκε χθες στη Βουλή χορηγείται για πρώτη φορά απαλλαγή από την καταβολή του φόρου εισοδήματος κατά 50% των φορολογητέων κερδών από την άσκηση της αγροτικής επιχειρηματικής δραστηριότητας.

Η γενναία αυτή μείωση του φόρου εισοδήματος χορηγείται σε κατά κύριο επάγγελμα αγρότες, μέλη συλλογικών σχημάτων, δηλαδή συνεταιρισμών και ομάδων παραγωγών, καθώς και σε κατά κύριο επάγγελμα αγρότες που συνάπτουν έγγραφη σύμβαση συμβολαιακής γεωργίας με την έννοια της δέσμευσης απορρόφησης των προϊόντων τους από συγκεκριμένη επιχείρηση – αγοραστή. 

Και στις δύο περιπτώσεις απαραίτητη προϋπόθεση είναι η διάθεση στον συνεταιρισμό ή στην επιχείρηση – αγοραστή ποσοτήτων ίσων με το 75% των όμοιων ή παρεμφερών προϊόντων παραγωγής του αγρότη.

Τα κίνητρα αυτά θα εφαρμόζονται ήδη από το τρέχον φορολογικό έτος και για τα επόμενα έτη.

Τα κίνητρα αυτά, που θεσπίζονται για πρώτη φορά αποτελούν τομή στη φορολόγηση του αγροτικού εισοδήματος και έμπρακτη απόδειξη της στήριξης από την Κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη του αγροτικού τομέα και των παραγωγών.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *