ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΑ posted by

Στην εκδήλωση “Εκπαίδευση και λαογραφία” εντυπωσίασε το 1ο Λύκειο Αλεξάνδρειας (φώτο)

Στην εκδήλωση “Εκπαίδευση και λαογραφία” εντυπωσίασε το 1ο Λύκειο Αλεξάνδρειας (φώτο)

Εξαιρετικές εντυπώσεις άφησε η συμμετοχή του 1ου Γενικού Λυκείου Αλεξάνδρειας στην 1η Πανελλήνια Διοργάνωση Διημερίδας με θέμα «ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΚΑΙ ΛΑΟΓΡΑΦΙΑ» που πραγματοποιήθηκε στις 24 και 25 Απριλίου 2018 στην Αριδαία, υπό την αιγίδα της Δ/νσης Δ/θμιας Εκ/σης Ν. Πέλλας.

Στην επιτυχημένη διοργάνωση συμμετείχαν μαθητές και μαθήτριες γενικών και επαγγελματικών λυκείων, γυμνασίων, σχολείων ειδικής αγωγής και Δημοσίων Ι.Ε.Κ. από όλη την Ελλάδα. Τα εγχείρημα είχε στόχο να ενισχύσει το ενδιαφέρον των μαθητών για την τοπική ιστορία και παράδοση και να τους ωθήσει να κατανοήσουν τη σημασία και τη συμβολή της στο πολιτισμικό γίγνεσθαι.

Το σχολείο μας, με την υποστήριξη των μαθητών, συμμετείχε στη διοργάνωση με την οργάνωση Περιπτέρου προβολής στοιχείων της Τοπικής Ιστορίας και Λαογραφίας, καθώς, επίσης και με την παρουσίαση τοπικών παραδοσιακών χορών από συγκρότημα μαθητριών και μαθητών, ντυμένων με την παραδοσιακή ρουμλουκιώτικη φορεσιά. Στην αποστολή συμμετείχαν και οι μαθητές από τα τμήματα των υλοποιούμενων Ερευνητικών Εργασιών με θέματα «Ιστορία του 1ου Γυμνασίου Αλεξάνδρειας» και «Ρουμλούκι: από το χθες στο σήμερα», με υπεύθυνους καθηγητές τους Κούγκα Κων/νο και Τσούλιου Στελιανή αντίστοιχα.

Πολλές ευχαριστίες οφείλουμε στους κ.κ. Βαρσαμοπούλου Κατερίνα, Κασιγεωργοπούλου Νικολέτα, Μαργαριτοπούλου Χρυσούλα και Νικολόπουλο Στέφανο, εκπροσώπους του φορέα προώθησης και προβολής της τοπικής λαογραφίας ‘’ΕΣΤΙΑ ΡΟΥΜΛΟΥΚΙΩΤΩΝ’’, και Τσιάρα Αχιλλέα, χοροδιδάσκαλο, οι οποίοι πλαισίωσαν και συνέδραμαν την αποστολή των μαθητών.

Ιδιαιτέρως ευχαριστούμε τους κ.κ. Παδιό Απόστολο, ο οποίος υποστήριξε την προετοιμασία του χορευτικού συγκροτήματος με τη διδασκαλία των χορών, και Ντελιόπουλο Γεώργιο, ο οποίος προετοίμασε τους μαθητές προκειμένου να παρουσιάσουν τα ιστορικά στοιχεία της περιοχής, παρέχοντας και εκθέματα από την προσωπική του συλλογή.

Τους μαθητές συνόδευσαν οι εκπαιδευτικοί κ.κ. Δελκοτζάκη Παναγιώτα και Τσούλιου Στελιανή. Τη γενική επιμέλεια της συμμετοχής και της παρουσίασης είχε ο κ. Κούγκας Κω/νος, Διευθυντής του σχολείου.

 Από το  1ο ΓΕ.Λ. Αλεξάνδρειας

Οι μαθητές και οι μαθήτριες του χορευτικού συγκροτήματος

Ο κ. Ντελιόπουλος Γεώργιος με μαθητές στο Περίπτερο του σχολείου

Οι μουσικοί και χορωδοί του Μουσικού Λυκείου Γιαννιτσών

Εντυπωσιακή είσοδος με «Πατινάδα»

Ο χορός «της Δημητρούλας»

 

Αναμνηστική φωτογραφία με τους σπουδαστές του Δ.Ι.Ε.Κ. Πέλλας

που επιμελήθηκαν τα κεράσματα της εκδήλωσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *