ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΑ posted by

Το παιδικό βιβλίο που προτείνει η Power Book Girl

Το παιδικό βιβλίο που προτείνει η Power Book Girl

H Ράνια η Power Book Girl μας συστήνεται και στο Αλεξάνδρεια-Γιδάς εκτός από τις προσωπικές της σελίδες σε Facebook και Instagram.

Για μαμάδες και μπαμπάδες με σκοπό την δημιουργική απασχόληση στο σπίτι αλλά και για παιδαγωγούς με σκοπό την παραγωγική παρουσίαση του εκάστοτε βιβλίου στην τάξη.

Ελάτε να παίξουμε, να τραγουδήσουμε, να διασκεδάσουμε και να κατασκευάσουμε όλα αυτά όμως με οδηγό μας το παιδικό βιβλίο!

Σήμερα η Power Book Girl προτείνει:

ΘΑ ΕΔΙΝΑ ΤΑ ΠΑΝΤΑ

Εκδόσεις: Ψυχογιός

Συγγραφές: Έλενα Αρτζανίδου

Προτεινόμενη Ηλικία: 5+ Ετών

Εσύ γιατί θα έδινες τα πάντα;

«Θα έδινα τα πάντα για να έβλεπα χρώματα. Να ξεχωρίζω το λευκό του χιονιού από το λευκό του ουρανού».

Χρώματα, σχολείο, ένα ποτήρι γάλα, βιβλία, ειρήνη, οικογένεια απαντούν οι μικροί ήρωες. Τόσα κι άλλα τόσα. Αυτό το «πάντα» περιλαμβάνει πολλά και διαφορετικά πράγματα, όπως άλλωστε συμβαίνει με τον κόσμο γύρω μας!

Ένα άκρως συγκινητικό βιβλίο από την συγγραφική πένα της Έλενας Αρτζανίδου. Αφορμή γι’ αυτό το μοναδικό βιβλίο στάθηκε ένα ντοκιμαντέρ και ένα κορίτσι από τη Νορβηγία μόλις 10 ετών που δεν έβλεπε παρά μόνο σκιές. Το δικό της «θα έδινα τα πάντα» αφορά τα χρώματα που τόσο λείπουν από τη ζωή της και κάπως έτσι μικροί και μεγάλοι αναγνώστες κατανοούν την αξία των μικρών πραγμάτων που τα θεωρούμε δεδομένα. Κάθε «σαλόνι» του βιβλίου αποτελεί ένα έργο τέχνης. Ένα βιβλίο που προσφέρει τροφή για σκέψη. Άραγε εσύ γιατί θα έδινες τα πάντα; Ένα βιβλίο που δεν πρέπει να λείπει από τα ράφια της παιδικής βιβλιοθήκη σας.

Η βιβλιοπρόταση έγινε σε συνεργασία με τις εκδόσεις Ψυχογιός.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *