ΠΟΛΙΤΙΚΗ posted by

Χαμός με τα γκάλοπ σε Αλεξάνδρεια, Βέροια και Νάουσα – ρωτάνε για δημοτικές και εθνικές εκλογές

Χαμός με τα γκάλοπ σε Αλεξάνδρεια, Βέροια και Νάουσα – ρωτάνε για δημοτικές και εθνικές εκλογές

Σε ρυθμούς εκλογών έχει μπει για τα καλά ο νομός μας, καθώς απομένουν ελάχιστοι μήνες για την προκήρυξη των εθνικών εκλογών.

Άλλοι πιστεύουν πως οδεύουμε στις κάλπες προς τα τέλη Σεπτεμβρίου / αρχές Οκτωβρίου και άλλοι πως ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης θα εξαντλήσει τελικά την τετραετία. Σε κάθε περίπτωση, άπαντες βρίσκονται σε θέση μάχης και έτοιμοι να ριχτούν στην μάχη του σταυρού.

Επίσης, βρισκόμαστε στην τελική ευθεία, όσον αφορά τις δημοτικές και περιφερειακές εκλογές, καθώς απομένουν περίπου 14 μήνες (Οκτώβριο 2023) για την προκήρυξή τους.

Όπως αναφέρει το Veriotis.gr, το τελευταίο χρονικό διάστημα υπάρχει μεγάλη κινητικότητα στα πολιτικά γραφεία και ειδικά στους ενδιαφερόμενους υποψηφίους δημάρχους και βουλευτές.

 Ο λόγος έχει να κάνει με τις τηλεφωνικές δημοσκοπήσεις από γνωστές εταιρείες των Αθηνών, αλλά και μια διαδικτυακή της GPO, που έχει προκαλέσει «ιντερνετική υστερία», με τους πολίτες να ψηφίζουν ο ένας μετά τον άλλον.

Αρχικά, οι ερωτήσεις επικεντρώνεται στην τοπική αυτοδιοίκηση και στην συνέχεια γίνονται ερωτήσεις για την κεντρική πολιτική σκηνή. Για την εγκυρότητα της έρευνας, στο τέλος ζητείται από τους συμμετέχοντες, το όνομα, το τηλέφωνο και ένα e-mail επικοινωνίας.

Πιο συγκεκριμένα, ζητάνε την γνώμη των πολιτών για το έργο των τριών δημοτικών αρχών (Αλεξάνδρειας, Βέροιας και Νάουσας), και κατά πόσο είναι ευχαριστημένοι από την διοίκησή τους.

Η δημοσκόπηση συνεχίζεται με την Περιφερειακή Ενότητα Ημαθίας και καταλήγει στις εθνικές εκλογές.

Αρχικά, ρωτάνε ποιο κόμμα είχαν ψηφίσει στις προηγούμενες εκλογές και τι σκέφτονται να ψηφίσουν, αν είχαμε εκλογές την άλλη Κυριακή.

Ενδιαφέρον παρουσιάζει το γεγονός πως γίνονται ξεκάθαρες ερωτήσεις για τον Απόστολο Βεσυρόπουλο, τον Τάσο Μπαρτζώκα, τον Λάζαρο Τσαβδαρίδη και άλλους.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *