ΑΓΡΟΤΙΚΑ posted by

Επικοινωνία Τσαβδαρίδη – Λυκουρέντζου για ζημίες από τις βροχοπτώσεις στις καλλιέργειες της Ημαθίας

Επικοινωνία Τσαβδαρίδη – Λυκουρέντζου για ζημίες από τις βροχοπτώσεις στις καλλιέργειες της Ημαθίας

Την παρέμβαση του ΕΛΓΑ για την άμεση εκτίμηση της ζημίας που υπέστησαν οι πληγέντες παραγωγοί φρούτων του Νομού Ημαθίας λόγω των έντονων και συνεχόμενων βροχοπτώσεων το τελευταίο χρονικό διάστημα ζήτησε ο Αν. Γεν. Γραμματέας ΚΟ της ΝΔ και Βουλευτής Ημαθίας κ. Λάζαρος Τσαβδαρίδης από τον Πρόεδρο του ΕΛΓΑ κ. Ανδρέα Λυκουρέντζο σε τηλεφωνική τους επικοινωνία.

Ο κ. Τσαβδαρίδης σημείωσε ότι σύμφωνα με γνωμοδότηση Ομάδας Εργασίας, η οποία συγκροτήθηκε κατά το παρελθόν από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, καθορίστηκε ότι οι ζημίες που παρουσιάζονται μετά από το φαινόμενο της έντονης, άκαιρης και διαρκούς βροχόπτωσης είναι ζημίες οι οποίες καλύπτονται από τον Κανονισμό του ΕΛΓΑ. Ως τέτοιες ζημίες, είναι αυτές που προκλήθηκαν  από καρπόπτωση ή από αλλοίωση του φλοιού των φρούτων.

Ως εκ τούτου ο κ. Τσαβδαρίδης ζήτησε την άμεση κινητοποίηση των κλιμακίων του Οργανισμού προκειμένου να αξιολογηθεί η κατάσταση και να δρομολογηθούν μετέπειτα οι περαιτέρω ενέργειες, με τον Πρόεδρο του ΕΛΓΑ να διαβεβαιώνει ότι το φαινόμενο παρακολουθείται στενά και ο Οργανισμός θα προχωρήσει σε όλα τα απαραίτητα βήματα με σεβασμό στην αγωνία των πληγέντων παραγωγών.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *