ΠΟΛΙΤΙΚΗ posted by

Οι δύο πιθανές ημερομηνίες για τις εθνικές εκλογές το Φθινόπωρο

Οι δύο πιθανές ημερομηνίες για τις εθνικές εκλογές το Φθινόπωρο

Στα ημερολόγια υπουργών και βουλευτών, είναι κυκλωμένες δύο Κυριακές.

H 18η Σεπτεμβρίου 2022, καθώς είναι εντός των επιτρεπόμενων συνταγματικών ορίων, στην πιθανή περίπτωση που ο κ. Μητσοτάκης εξαγγείλει την προσφυγή στις κάλπες αμέσως μετά το 15 Αύγουστο και η 25η Σεπτεμβρίου 2022.

Στο κυβερνητικό παρασκήνιο ακούγεται και η ημερομηνία της 2ας Οκτωβρίου 2022. Στελέχη με μακρά εκλογική εμπειρία, ωστόσο, εκτιμούν ότι δεν συγκεντρώσει σημαντικές πιθανότητες, γιατί σε αυτή την περίπτωση, οι επαναληπτικές εκλογές θα διεξαχθούν στις 30 Οκτωβρίου 2022. Που σημαίνει ότι θα συμπέσουν με το τριήμερο της 28ης Οκτωβρίου, με ό,τι μπορεί να σημαίνει αυτό για το εύρος της αποχής, την οποία φοβάται η κυβερνητική πλειοψηφία.

Ο κεντρικός σχεδιασμός του κυβερνητικού επιτελείου προβλέπει, εφόσον πάμε σε πρόωρες εκλογές, οι εξελίξεις να είναι ταχείες, προκειμένου να μην υπάρχει αρκετός χρόνος προετοιμασίας των αντίπαλων στρατοπέδων.

Στη ΝΔ, ήδη όλοι εργάζονται σε καθαρά προεκλογικούς ρυθμούς, με περιοδείες κυβερνητικών και κομματικών κλιμακίων ανά την επικράτεια και στοχευμένες εκδηλώσεις σε ομάδες ειδικού εκλογικού ενδιαφέροντος.

Πηγή

1 Comment

  • Μέσα στον Αύγουστο θα γίνουν.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *