ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ posted by

Νέο Power Pass έρχεται τον Αύγουστο – ποιοι θα πάρουν το επίδομα

Νέο Power Pass έρχεται τον Αύγουστο – ποιοι θα πάρουν το επίδομα

Μία τρίτη και τελευταία πληρωμή του Power Pass έρχεται σε λίγο καιρό και θα αφορά τους λογαριασμούς του Ιουνίου.

Υπενθυμίζεται ότι η επιδότηση που μοιράστηκε -με ποσά που ήταν τελικά πολύ μακριά από τα 600 ευρώ- ήταν για τους λογαριασμούς ρεύματος από Δεκέμβριο του 2021 μέχρι τον Μάιο του 2022.

Βέβαια, αναμένεται τα ποσά να είναι υπερβολικά μικρά, μιας και οι δικαιούχοι θα μοιραστούν ουσιαστικά -αναλογικά- 20 εκατομμύρια ευρώ. Όπως είχε ενημερώσει το υπουργείο Οικονομικών, το συνολικό ποσό της έκτακτης οικονομικής βοήθειας που δόθηκε ανέρχεται σε περίπου 260 εκατ. ευρώ.

Επειδή έχουν δεσμευτεί 280 εκατ. ευρώ για την υλοποίηση του Power Pass, αλλά και γιατί ορισμένοι καταναλωτές έλαβαν εκκαθαριστικούς λογαριασμούς εντός Ιουνίου 2022, η κυβέρνηση αποφάσισε να κάνει άλλη μία πληρωμή.

Έτσι, το επόμενο διάστημα, για τις αιτήσεις που έχουν ήδη υποβληθεί, θα ληφθούν από τους παρόχους ενέργειας τα στοιχεία για τους λογαριασμούς που έχουν εκδοθεί εντός Ιουνίου.

Κατόπιν, θα επανυπολογιστεί το σύνολο της ενίσχυσης για την περίοδο από 1η Δεκεμβρίου έως 30 Ιουνίου, και το επιπλέον ποσό θα καταβληθεί στους τραπεζικούς λογαριασμούς που έχουν ήδη δηλώσει οι δικαιούχοι, έως τα τέλη Αυγούστου ή το αργότερο αρχές Σεπτεμβρίου, χωρίς να απαιτείται υποβολή νέας αίτησης.

Κάνετε ένσταση αν δεν πήρατε το Power Pass;

Περισσότεροι από 400.000 καταναλωτές δεν πήραν το επίδομα ρεύματος, ενώ δεν είναι λίγοι από όσους απομένουν που και εκείνοι θα κοπούν.

Η πλατφόρμα είναι κλειστή και δεν επιτρέπονται διορθώσεις. Πολλοί είναι εκείνοι που έχουν ενστάσεις γιατί έκαναν λάθη και ζητούν να ξανανοίξει το σύστημα.

Όσοι δεν πήραν επιστροφή χρημάτων, ακόμα και εάν έχουν πάρει ένα email ανάλογα με το πού είναι η αίτηση, εκεί δεν υπάρχει χρονικό περιθώριο να επανέλθουν με καινούρια συμπληρωμένη αίτηση σωστά. Κάποιος ο οποίος δεν έχει μπει να κάνει αίτηση, ή έχει απορριφθεί για συγκεκριμένους λόγους εντελώς, δεν έχει δοθεί ακόμα η δυνατότητα ένστασης.

Οι 4 συχνές αιτίες απόρριψης

  • τα σταθερά τιμολόγια χωρίς ρήτρα
  • η επιβάρυνση από τη ρήτρα κάτω από 30 ευρώ, τα ποσά κάτω από 18 ευρώ που εκκαθαρίστηκαν δεν πληρώνονται
  • πελάτες κοινωνικού τιμολογίου
  • αίτηση για επαγγελματική στέγη και όχι για πρώτη ή φοιτητική κατοικία όπως προβλέπεται για την επιδότηση

Πηγή

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *