ΑΓΡΟΤΙΚΑ posted by

Απ. Βεσυρόπουλος: Λύσεις σε προβλήματα για το συμπύρηνο από τον υφυπουργό Οικονομικών

Απ. Βεσυρόπουλος: Λύσεις σε προβλήματα για το συμπύρηνο από τον υφυπουργό Οικονομικών

Μπορεί να είμαστε στο βαθύ θέρος, ο Απόστολος Βεσυρόπουλος όμως, συνεχίζει την κυβερνητική δραστηριότητα, κάνοντας συναντήσεις και συζητώντας προβλήματα.

Όπως αναφέρει το parapolitika.gr, ο υφυπουργός Οικονομικών συναντήθηκε με το προεδρείο της Ένωσης Κονσερβοποιών Ελλάδος, με θέμα τη διαχείριση του συμπύρηνου ροδάκινου.

Από τη συνάντηση, μάλιστα, προέκυψαν και αποτελέσματα, ότι, παρά τα υπάρχοντα προβλήματα (από την έλλειψη εργατικού δυναμικού), η βιομηχανία θα απορροφήσει το σύνολο της διαθέσιμης ποσότητας.

1 Comment

  • Μια είναι η λύση Τώρα που υπάρχουν ποικιλίες συμπυρηνων που ωριμάζουν από Μάιο έως Σεπτέμβριο να κάνουν μια αναδιάρθρωση καλλιεργειών βιομηχανικού ροδάκινου, με εγγυημένη απορρόφηση από της βιομηχανίες για τουλάχιστον 18 έτη!!! Αν γίνει κάτι τέτοιο θα μπορέσουν και οι αγρότες να κάνουν τον προγραμματισμό τους για τις ποσότητες που θα έχουν να συγκομίσουν προσφέροντας εργασία κάθε μέρα για μεγάλο διάστημα και όχι για 50 μερες να ψάχνουν (αγρότες και βιομήχανοι ) εργάτες!!!
    Το 2014 η ΕΚΕ μας έλεγε ότι επιθυμητές ποικιλίες είναι οι ROMEA – KATHERINA – A37 – ANDROSS και EVERTS, δεν προειδοποίησαν πως με το που θα ωριμάζει η επόμενη ποικιλία τα προηγούμενα θα πηγαίνουν για χυμό . Μετά από 8 χρόνια δεν προλαβαίνουν τα εργοστάσια να απορροφήσουν την παραγωγή!!!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *