ΑΓΡΟΤΙΚΑ posted by

Ολυμπία Αποστόλου: “Μόνη Σταθερά, η πλήρης κυβερνητική αδιαφορία για το ροδάκινο”

Ολυμπία Αποστόλου: “Μόνη Σταθερά, η πλήρης κυβερνητική αδιαφορία για το ροδάκινο”

Η Ολυμπία Αποστόλου, μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ, προχώρησε στην παρακάτω δήλωση:

Σε συνάντησή μου με τον Αγροτικό Σύλλογο Γεωργών Βέροιας, επισκεφθήκαμε χωράφια που χτυπήθηκαν από τις βροχοπτώσεις, αναλύσαμε τα προβλήματα της φετινής χρονιάς για τις δενδροκαλλιέργειες και συζητήσαμε για τις θέσεις του ΠΑ.ΣΟ.Κ.

Διανύουμε άλλη μία εβδομάδα δραματικών εξελίξεων για τους δενδροκαλλιεργητές της Ημαθίας, οι οποίοι παρακολουθούν τις καθημερινές βροχές να εξανεμίζουν τις τελευταίες τους ελπίδες. Η έλλειψη εργατικών χεριών, η τεράστια αύξηση του κόστους καλλιέργειας, τα ακραία καιρικά φαινόμενα χωρίς τη βεβαιότητα της έγκαιρης και δίκαιης αποζημίωσης, ο κατακερματισμός της διακίνησης σε αναρίθμητα στέκια, η αδυναμία να αξιοποιηθεί εμπορικά η μειωμένη παραγωγή των ανταγωνιστριών χωρών, η απόφαση ορισμένων βιομηχανιών να εκμεταλλευτούν την αυξημένη παραγωγή για να προμηθευτούν α’ ύλη με ασαφείς όρους και σε τιμές σαφώς κάτω του κόστους δημιουργούν συνθήκες άγριας δύσης για τα αγροτικά προϊόντα, στα οποία βασίζεται η τοπική οικονομία.

Η μόνη σταθερά σε ένα καλοκαίρι με όλα αυτά τα προβλήματα είναι η πλήρης κυβερνητική αδιαφορία, απουσία και αδράνεια. Τα στελέχη και οι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας εκδίδουν διαρκώς ανακοινώσεις, δηλώνοντας με αυτό τον τρόπο την αδυναμία τους να παράξουν απτές λύσεις ή έστω να συγκινήσουν την ηγεσία του Υπουργείου. Οι πραγματικοί αγρότες, με τα πραγματικά προβλήματα δε φαίνεται να έχουν καμία θέση στους επιτελικούς σχεδιασμούς και τους ψηφιακούς αγροτικούς μετασχηματισμούς της κυβέρνησης.

Το ΠΑ.ΣΟ.Κ.  – Κίνημα Αλλαγής έχει καταθέσει ήδη 2 κοινοβουλευτικές ερωτήσεις προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης μέσα στο καλοκαίρι, ζητώντας την άμεση αποζημίωση των ζημιών στις δενδροκαλλιέργειες από τις έντονες και άκαιρες βροχοπτώσεις, αλλά και την παρέμβαση του Υπουργείου για να διορθωθεί η απαράδεκτη κατάσταση στη διακίνηση του συμπύρηνου ροδάκινου και να προστατευθεί το αγροτικό εισόδημα.

Τα αιτήματά μας παραμένουν. Το ίδιο και η εκκωφαντική σιωπή της κυβέρνησης.

Ολυμπία Αποστόλου

Οικονομολόγος, Μέλος Πολιτικού Συμβουλίου ΠΑ.ΣΟ.Κ. – Κίνημα Αλλαγής

1 Comment

  • Πλήρως αδιαφορία της κυβέρνησης. Στις εκλογές όμως όλοι εκεί!@#@!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *