ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΑ posted by

Το παιδικό βιβλίο που προτείνει η Power Book Girl

Το παιδικό βιβλίο που προτείνει η Power Book Girl

H Ράνια η Power Book Girl μας συστήνεται και στο Αλεξάνδρεια-Γιδάς εκτός από τις προσωπικές της σελίδες σε Facebook και Instagram.

Για μαμάδες και μπαμπάδες με σκοπό την δημιουργική απασχόληση στο σπίτι αλλά και για παιδαγωγούς με σκοπό την παραγωγική παρουσίαση του εκάστοτε βιβλίου στην τάξη.

Ελάτε να παίξουμε, να τραγουδήσουμε, να διασκεδάσουμε και να κατασκευάσουμε όλα αυτά όμως με οδηγό μας το παιδικό βιβλίο!

Σήμερα η Power Book Girl προτείνει:

ΑΛΤΟ

Εκδόσεις:I Write

Συγγραφέας: Δανάη Φούσκα

Προτεινόμενη Ηλικία: 3+ Ετών

Ο Άλτο είναι ένας καλόκαρδος σκύλος ή μπορεί και όχι! Μοιάζει με τα άλλα σκυλιά όμως δεν του αρέσει να τρώει κόκκαλα, ούτε να κυνηγά γάτες αλλά ούτε και να γαβγίζει. Μα αν δεν κάνει όλα αυτά τι σκύλος είναι; Ίσως ένα σκύλος λίγο διαφορετικός. Μια μέρα οι φίλοι του αποφασίζουν πως πρέπει να τον βοηθήσουν να μπει ξανά στο σκυλίσιο δρόμο του. Στην αρχή με ένα σκυλοτουρμποφάρμακο, ύστερα με μια σκυλίσια περιποίηση και αργότερα με μια άγρια προπόνηση! Ποιος θα βοηθήσει τον Άλτο να βρείτε σκυλίσιο εαυτό του;

Μια ιστορία για το δικαίωμα όλων στην ελεύθερη επιλογή στην ισότητα, στα «θέλω» μας αλλά και στην ανάπτυξη μιας προσωπικότητας απαλλαγμένη από κάθε είδους προκαταλήψεις οι διακρίσεις. Μια ιστορία που βοηθάει τους μικρούς αναγνώστες να καταλάβουν πως είμαστε όλοι ίδιοι και ίσοι και πως είμαστε ότι θέλουμε και ότι νιώθουμε. Ζωηρή εικονογράφηση, απλό και ευκολονόητο λεξιλόγιο αλλά και το θέμα του κάνουν το βιβλίο να αξίζει να διαβαστεί και να μπει στο πιο ψηλό ράφι της παιδικής βιβλιοθήκης.

Η βιβλιοπρόταση έγινε σε συνεργασία με τις εκδόσεις Iwrite και την συγγραφέα Δανάη Φούσκα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *