ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΑ posted by

Σημαντικό μήνυμα για την έναρξη της σχολικής χρονιάς από την Ολυμπία Αποστόλου

Σημαντικό μήνυμα για την έναρξη της σχολικής χρονιάς από την Ολυμπία Αποστόλου

Μήνυμα για την έναρξη της σχολικής χρονιάς απέστειλε η οικονομολόγος – Μέλος Πολιτικού Συμβουλίου ΠΑ.ΣΟ.Κ. – Κίνημα Αλλαγής Ολυμπία Αποστόλου:

Το σχολείο, σε όλες τις βαθμίδες του, δεν είναι μόνο ένας εκπαιδευτικός θεσμός. Είναι και ένας θεσμός κοινωνικός. Από το δημόσιο σχολείο περνάμε σχεδόν όλοι μας, και όλοι έχουμε αγαπημένα πρόσωπα, παιδιά, ανίψια, εγγόνια που φοιτούν ακόμα.

Εκεί πλουτίζουμε τις γνώσεις, αλλά και την κοινωνικότητά μας. Εκεί μαθαίνουμε να συνεργαζόμαστε αλλά και να νοιαζόμαστε για τους συμμαθητές μας. Φέτος, όλες οι εκτιμήσεις συμφωνούν ότι ο χειμώνας θα είναι δύσκολος για μεγάλο αριθμό συμπολιτών μας.

Πολλές οικογένειες θα δυσκολευτούν να αγοράσουν τα απαραίτητα. Αυτό θα έχει επιπτώσεις και στα παιδιά.. Ας έχουμε το νου μας σε αυτά τα παιδιά. Ας μιλήσουμε μεταξύ μας, ας βοηθήσουμε τους εκπαιδευτικούς στο έργο τους, ας εξηγήσουμε στα παιδιά μας ότι δεν πρέπει να κρίνουν τους συμμαθητές τους με βάση το πόσα πράγματα έχουν. Ας χτίσουμε γύρω από τα σχολεία μας κοινότητες αλληλεγγύης για να μη μείνει κανένα παιδί πίσω.

Μέχρι να χτίσουμε ως Πολιτεία τις δομές εκείνες που θα προστατεύουν όλα τα παιδιά από τη φτώχεια, ας προσπαθήσουμε να είμαστε εκεί ο ένας για τον άλλο. Και ας μάθουμε στα παιδιά να κάνουν το ίδιο.

Με εκτίμηση,

Ολυμπία Αποστόλου

Οικονομολόγος – Μέλος Πολιτικού Συμβουλίου ΠΑ.ΣΟ.Κ. – Κίνημα Αλλαγής

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *