ΠΟΛΙΤΙΚΗ posted by

Νομιμοποιήθηκε η καλλιέργεια της φαρμακευτικής κάνναβης

Νομιμοποιήθηκε η καλλιέργεια της φαρμακευτικής κάνναβης

Στην εφημερίδα της κυβερνήσεως δημοσιεύθηκε η κοινή υπουργική απόφαση που επιτρέπει την καλλιέργεια της ιατρικής κάνναβης στην Ελλάδα. Η ΚΥΑ καθορίζει τους όρους και τις προϋποθέσεις και τα δικαιολογητικά που απαιτούνται για την καλλιέργεια και επεξεργασία της φαρμακευτικής κάνναβης. Αρμόδια αρχή για την εποπτεία και τον συντονισμό τόσο των εγκαταστάσεων των μονάδων, όσο και των μεταφορών των τελικών προϊόντων την Διεύθυνση Δημόσιας Ασφάλειας του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας (ΔΔΑ/ΑΕΑ), τις οικείες Αστυνομικές Υποδιευθύνσεις Ασφαλείας, τα οικεία Τμήματα Ασφαλείας και, όπου δεν υφίστανται τέτοια, τα οικεία Αστυνομικά Τμήματα.

Την απόφαση υπογράφουν οι συναρμόδιοι υπουργοί, Ν. Τόσκας, Αλ. Χαρίτσης Στ. Κοντονής Α. Ξανθός Β. Αποστόλου. Η ιατρική κάνναβη, ή ιατρική μαριχουάνα, είναι η κάνναβη και τα κανναβινοειδή που συνταγογραφούνται από τους γιατρούς για τους ασθενείς τους. Η χρήση κάνναβης ως φαρμάκου δεν έχει δοκιμαστεί αυστηρά λόγω των περιορισμών στην παραγωγή και άλλων κυβερνητικών κανονισμών.

Τα περιορισμένα στοιχεία δείχνουν ότι η κάνναβη μπορεί να μειώσει τη ναυτία και τον εμετό κατά τη διάρκεια της χημειοθεραπείας, να βελτιώσει την όρεξη σε άτομα με HIV/AIDS και να μειώσει τον χρόνιο πόνο και τους μυϊκούς σπασμούς. Το φυτό κάνναβη έχει ιστορικό ιατρικής χρήσης που χρονολογείται από χιλιάδες χρόνια σε πολλές κουλτούρες.

Η χρήση ιατρικής κάνναβης είναι αμφιλεγόμενη. Ορισμένες ιατρικές οργανώσεις ζήτησαν την απομάκρυνση από τον κατάλογο των ελεγχόμενων ουσιών του Παραρτήματος Ι, ακολουθούμενες από κανονιστική και επιστημονική επανεξέταση. Άλλοι, όπως η Αμερικανική Ακαδημία Παιδιατρικής το 2015, αντιτίθενται στη νομιμοποίηση της ιατρικής κάνναβης.

Πηγή: tilestwra.com

2 Σχόλια

  • Αρχίζω από τώρα να μετράω αντίστροφα τον χρόνο ώσπου να εμφανισθεί το πρώτο κρούσμα χασικλή που θα παρουσιάσει ψευδή διάγνωση και πλαστή συνταγή/συνταγές. Μένει να δούμε πόσοι επίορκοι ιατροί θα βρεθούν, γιατί από χασικλήδες θα βρεθούν ένα σωρό.

    Υ/Γ: Όταν ήμασταν στο δημοτικό στις πρώτες τάξεις και κάναμε καμμιά ζημιά, τέτοιες δικαιολογίες βρίσκαμε. Ακούς εκεί «φαρμακευτικό» το χασίς! Ποιον νομίζετε ότι κοροϊδεύετε, ρε κατακαημένοι;

    • Με κατι τέτοιους σαν εσενα εχουμε μείνει στάσιμοι διότι δεν έχεις χορτάσει το σανό που σε ταΐζουν.Μνημόνια μέχρι να σβήσει ο ήλιος μονο έτσι θα παμε μπροστά καρότο μαστίγιο.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.

Scroll Up