ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΑ posted by

Συγκροτήθηκε η Επιτροπή Παιδείας του δήμου Αλεξάνδρειας – ποια τα μέλη και ποιες οι αρμοδιότητες

Συγκροτήθηκε η Επιτροπή Παιδείας του δήμου Αλεξάνδρειας – ποια τα μέλη και ποιες οι αρμοδιότητες

Από τον δήμο Αλεξάνδρειας ανακοινώθηκε:

Συγκροτούμε τη Δημοτική Επιτροπή Παιδείας Δήμου Αλεξάνδρειας και ορίζουμε τα μέλη αυτής ως εξής:

1.1. Δριστάς Στέφανος, Δημοτικός Σύμβουλος Δήμου Αλεξάνδρειας, ως Πρόεδρο, με αναπληρωτή τον Παντόπουλο Αθανάσιο, Δημοτικό Σύμβουλο Δήμου Αλεξάνδρειας, ως Αντιπρόεδρο, που εκπροσωπούν το Δήμο Αλεξάνδρειας.

1.2. Κούγκας Κωνσταντίνος, Διευθυντής του 1ου ΓΕΛ Αλεξάνδρειας, ως Μέλος, με αναπληρωτή τον Κατσιανίδη Νικόλαο, Διευθυντή του 2ου ΓΕΛ Αλεξάνδρειας, που εκπροσωπούν τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Νομού Ημαθίας.

1.3. Βασιλείου Αντώνιος, Διευθυντής του 2ου Δημοτικού Σχολείου Αλεξάνδρειας, ως Μέλος, με αναπληρωτή την Πεϊμανίδου Ευτυχία, Διευθύντρια του 6ου Δημοτικού Σχολείου Αλεξάνδρειας, που εκπροσωπούν τη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Νομού Ημαθίας.

1.4. Σταμπουλή Αλίκη, ως Μέλος, με αναπληρωτή την Λένου Αικατερίνη, που εκπροσωπούν τον «Εμπορικό Σύλλογο Αλεξάνδρειας “Η Ενότητα”».

1.5. Γιοβανοπούλου Θεοδώρα, ως Μέλος, με αναπληρωτή τον Τσαγγαλίδη Στέφανο, που εκπροσωπούν το «Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Αλεξάνδρειας και Περιφέρειας».

1.6. Ζαχαράτου Φανή, εκπαιδευτικός, ως Μέλος, με αναπληρώτρια την Σπυρίδου Αναστασία, εκπαιδευτικό, που εκπροσωπούν την «Ένωση Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης (ΕΛΜΕ) Νομού Ημαθίας».

1.7. Γιοβανόπουλος Γρηγόριος, Διευθυντής 7ου Δημοτικού Σχολείου Αλεξάνδρειας, ως Μέλος, με αναπληρωτή τον Κιτσίδη Λάζαρο, Διευθυντή Δημοτικού Σχολείου Λιανοβεργίου-Αράχου, που εκπροσωπούν το Σύλλογο Εκπαιδευτικών Π.Ε. Ημαθίας.

Η Δημοτική Επιτροπή Παιδείας έχει τις ακόλουθες αρμοδιότητες:

2.1. Εισηγείται στον Δήμαρχο και στο Δημοτικό Συμβούλιο θέματα σχετικά με την καλύτερη οργάνωση και λειτουργία των Σχολείων της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, την κατανομή των πιστώσεων για λειτουργικές δαπάνες των Σχολείων, την ίδρυση, κατάργηση και συγχώνευση Σχολείων και παρακολουθεί την ανέγερση των Σχολικών κτηρίων, την επισκευή και συντήρηση τους, καθώς και το έργο των Σχολικών Επιτροπών Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου.

2.2. Προτείνει στον Δήμαρχο και στο Δημοτικό Συμβούλιο, για τα Σχολικά κτήρια που δεν χρησιμοποιούνται για στέγαση δημοσίων Σχολείων, τη χρήση τους για άλλες ανάγκες κοινής ωφέλειας.

2.3. Γνωμοδοτεί στον Δήμαρχο και στο Δημοτικό Συμβούλιο για την συστέγαση δημόσιων Σχολείων στο ίδιο διδακτήριο, την αποκλειστική χρήση ορισμένων χώρων του διδακτηρίου από κάθε Σχολείο, την κοινή χρήση των υπολοίπων χώρων και τις ώρες λειτουργίας κάθε συστεγαζόμενου Σχολείου.

2.4. Συντάσσει, με βάση τις προτάσεις των Σχολικών Επιτροπών Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, πρόταση προς τον Δήμαρχο και το Δημοτικό Συμβούλιο για το ύψος των δαπανών που απαιτούνται για τις λειτουργικές ανάγκες των Σχολικών μονάδων της περιοχής του Δήμου Αλεξάνδρειας.

2.5. Γνωμοδοτεί στον Δήμαρχο και στο Δημοτικό Συμβούλιο για τα θέματα που αφορούν τον διοικητικό ή τον διαχειριστικό έλεγχο των Σχολικών Επιτροπών Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.

2.6. Εισηγείται στον Δήμαρχο και στα αρμόδια όργανα του Δήμου θέματα που αφορούν την εκτέλεση Προγραμμάτων Δια Βίου Μάθησης στο Δήμο Αλεξάνδρειας, στο πλαίσιο του αντίστοιχου εθνικού και περιφερειακού σχεδιασμού, σύμφωνα με το Ν.3879/2010 (ΦΕΚ Α’ 163) «Ανάπτυξη της Δια Βίου Μάθησης και λοιπές διατάξεις» όπως ισχύει.

2.7. Προτείνει στον Δήμαρχο και στα αρμόδια όργανα του Δήμου θέματα που αφορούν την αξιοποίηση ακινήτων του Δήμου ή τρίτων για την ανέγερση διδακτηρίων, την επιλογή οικοπέδων μετά κτηρίων κατάλληλων να χαρακτηρισθούν ως διδακτήρια, την απαλλοτρίωση οικοπέδων για τις ανάγκες της σχολικής στέγης, την ανέγερση σχολικών κτηρίων, την μίσθωση ακινήτων για τη στέγαση δημόσιων σχολικών μονάδων.

2.8. Εισηγείται στον Δήμαρχο και στα αρμόδια όργανα του Δήμου για την διάθεση λειτουργούντος διδακτηρίου για άλλες χρήσεις κοινής ωφέλειας ή για την πραγματοποίηση εκδηλώσεων, κοινού ενδιαφέροντος, περιλαμβανομένης της οργάνωσης συναυλιών ή άλλων πολιτιστικών εκδηλώσεων για τους μαθητές, κατόπιν έγκρισης της οικείας Σχολικής Επιτροπής ή του οικείου Συμβουλίου Σχολικής Κοινότητας.

2.9. Γνωμοδοτεί στον Δήμαρχο και στα αρμόδια όργανα του Δήμου για τα θέματα μεταφοράς των μαθητών από τον τόπο διαμονής στο σχολείο φοίτησης, περιλαμβανομένης της μεταφοράς των μαθητών σχολείων ειδικής αγωγής, καθώς και της μεταφοράς και σίτισης μαθητών μουσικών και καλλιτεχνικών και λυκείων.

2.10. Εισηγείται και προτείνει στον Δήμο θέματα που αφορούν την καλύτερη εποπτεία και τον έλεγχο των συλλόγων γονέων και κηδεμόνων.

2.11. Γνωμοδοτεί στα αρμόδια όργανα του Δήμου επί θεμάτων που αφορούν στην επιβολή κυρώσεων, κατά τις ισχύουσες διατάξεις, στους γονείς και κηδεμόνες που δεν εγγράφουν τα παιδιά τους στο σχολείο και αμελούν για την τακτική φοίτησή τους, κατά την παρ. 4, εδάφιο 26 του άρθρου 94 Ν.3852/2010.

2.12. Προτείνει στα αρμόδια όργανα του Δήμου, από κοινού με την γνωμοδοτική Επιτροπή Προστασίας Δημόσιας Υγείας και Υγιεινής Δήμου Αλεξάνδρειας, την διακοπή μαθημάτων, λόγω επιδημικής νόσου ή άλλων έκτακτων συνθηκών, εντός των διοικητικών ορίων του Δήμου Αλεξάνδρειας, κατά την παρ. 4, εδάφιο 27 του άρθρου 94 Ν.3852/2010.

3. Η θητεία του Προέδρου και των Μελών της Δημοτικής Επιτροπής Παιδείας ορίζεται διετής (2022-2023) , με έναρξη ισχύος την έκδοση της παρούσης απόφασης.

4. Τα θέματα λειτουργίας της Δημοτικής Επιτροπής Παιδείας ρυθμίζονται από τις διατάξεις των παρ. 2 έως και 11 του άρθρου 1 της αριθ. Δ4/86/11-02-1987 Απόφασης Υπουργού Παιδείας (ΦΕΚ Β’ 81). Κατά τα λοιπά εφαρμόζονται οι ισχύουσες κάθε φορά ειδικές διατάξεις, που αναφέρονται στη λειτουργία των συλλογικών οργάνων και ιδίως του Ν.2690/1999 (ΦΕΚ Α’ 45) «Κύρωση του Κώδικα Διοικητικής Διαδικασίας».

5. Για τη γραμματειακή υποστήριξη της Επιτροπής Παιδείας, ορίζεται η υπάλληλος του Δήμου Αλεξάνδρειας, Πάντου Βασιλική του κλάδου ΔΕ Διοικητικού με βαθμό Α΄ με αναπληρώτρια την υπάλληλο του Δήμου Αλεξάνδρειας, Λιάκου Χρυσούλα του κλάδου ΠΕ Διοικητικού Οικονομικού με βαθμό Α΄.

1 Comment

  • Θα μπορούσατε να διορίσεται και μια επιτροπή χωματερής. Δυστυχώς η Αλεξάνδρεια (το σπίτι μας) έγινε ένας σκουπιδότοπος. Παντού. Όπου και να γυρίσεις το κεφάλι θα δεις σκουπίδια. Μπροστά από σχολείο (4ο) στους περιφερειακούς δρόμους για να μην πω τι γίνεται προς το εξωκλήσι του Αγίου Γεωργίου. Ο Δήμος νομίζω κάνει το τυπικό που του αναλογεί κλείνοντας τα μάτια σε αυτό που γίνεται με αποτέλεσμα να γιγαντώνεται το πρόβλημα. Αν δεν υπάρξουν από τον Δήμο μερικές μηνύσεις απο τα πολλά στοιχεία που υπάρχουν στα σκουπίδια δεν πρόκειται να σταματήσει το κακό. Εύχομαι κάποιος σε θέση εξουσίας να κάνει κάτι.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *