ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΑ posted by

Το παιδικό βιβλίο που προτείνει η Power Book Girl

Το παιδικό βιβλίο που προτείνει η Power Book Girl

H Ράνια η Power Book Girl μας συστήνεται και στο Αλεξάνδρεια-Γιδάς εκτός από τις προσωπικές της σελίδες σε Facebook και Instagram.

Για μαμάδες και μπαμπάδες με σκοπό την δημιουργική απασχόληση στο σπίτι αλλά και για παιδαγωγούς με σκοπό την παραγωγική παρουσίαση του εκάστοτε βιβλίου στην τάξη.

Ελάτε να παίξουμε, να τραγουδήσουμε, να διασκεδάσουμε και να κατασκευάσουμε όλα αυτά όμως με οδηγό μας το παιδικό βιβλίο!

Σήμερα η Power Book Girl προτείνει:

ΤΟ ΠΛΗΡΩΜΑ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ

Εκδόσεις: Ψυχογιός 

Συγγραφέας: Μαρία Ρουσάκη 

Προτεινόμενη Ηλικία: 7+ Ετών

Η Ντανιέλα, το μικρό κορίτσι, είναι καπετάνισσα στο καράβι της που λέγεται «Χρόνος». Το πλήρωμα της είναι δώδεκα ναύτες. Ο Ιανουάριος, Φεβρουάριος, ο Μάρτιος, Απρίλιος, ο Μάιος, ο Ιούνιος, ο Ιούλιος, ο Αύγουστος, ο Σεπτέμβριος, Οκτώβριος, ο Νοέμβριος, ο Δεκέμβριος. Ναύτες που υπακούν και εκτελούν κάθε της επιθυμία. Σηκώνουν πανιά, κρέμονται από τα κατάρτια και ελέγχουν τα σκοινιά. Δε φέρνουν αντίρρηση ποτέ στην καπετάνισσα σε αντίθεση από το φίλο της, τον Νικόλα, που έχουνε τσακωθεί. Για την Ντανιέλα ο χρόνος είναι δικός της και τον κάνει ότι θέλει. Ίσως γιατί θέλει να σταματήσει ο χρόνος και όλα να γίνουν όπως ήταν πριν το ατύχημα. Δεν θέλει να προχωράει τίποτα μπροστά θέλει να ταξιδεύει με το καράβι της ψάχνοντας στα όνειρα της το διαμάντι της γιατρειάς της. Μήπως όμως το διαμάντι της είναι πιο κοντά απ’ όσο νομίζει;

Μία αλληγορική ιστορία για όλες τις απρόσμενες φουρτούνες της ζωής που πρέπει οι μικροί αναγνώστες να μάθουν ότι υπάρχουν κι αυτές τη ζωή. Αλληγορικό κείμενο με ελάχιστη αλλά ουσιαστική εικονογράφηση, απλό και κατανοητό κείμενο και μία μοναδική ιστορία. Άλλο ένα βιβλίο της σειράς «Φρουτοπαρέα» στην κατηγορία «Βατόμουρο».

Η βιβλιοπρόταση έγινε σε συνεργασία με τις εκδόσεις Ψυχογιός.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *