ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΑ posted by

Στη Σεβίλλη στα πλαίσια του Erasmus+ το 1ο Δημοτικό Σχολείο Αλεξάνδρειας!

Στη Σεβίλλη στα πλαίσια του Erasmus+ το 1ο Δημοτικό Σχολείο Αλεξάνδρειας!

To 1o Δημοτικό Σχολείο Αλεξάνδρειας, στα πλαίσια του προγράμματος Εrasmus+ με τίτλο Τhe arts Ring και κωδικό 2020-1-PT01-KA227-SCH-094957, πραγματοποίησε την 3η κινητικότητα στην Σεβίλλη, από 17/10/2022 ως 22/10/2022.

Όπως ανακοίνωσε το σχολείο: 

Συμμετείχαν 6 μαθητές/τριές μας και 3 εκπαιδευτικοί του σχολείου μας.

Το πρόγραμμα αφορά τις Τέχνες και συμμετέχουν 6 χώρες: Ελλάδα, Τουρκία, Βουλγαρία, Ιταλία, Ισπανία και Πορτογαλία.

Το καλωσόρισμα ήταν πολύ θερμό από τους Ισπανούς συναδέλφους και μαθητές/τριες του Σχολείου Αlbert Eistein Institute.

Ξεναγήθηκαν στους χώρους και στις εγκαταστάσεις του σχολείου τους, ενημερώθηκαν για το εκπαιδευτικό τους σύστημα αλλά κυρίως βίωσαν τις τεχνικές που έχουν σχέση με την κουλτούρα του Φλαμέγκο: εκμάθηση του χορού, των μουσικών οργάνων, παραστάσεις, μουσεία και άλλα πολλά.

 Οι Ισπανοί μαθητές ήταν άψογα προετοιμασμένοι και αρμονικά συνεργαζόμενοι μεταξύ τους. Το θέμα και το θέαμα εντυπωσιακό. Συμμετείχαν επίσης σε εργαστήριο κατασκευής  βεντάλιας και σε εργαστήριο χορού όπου μικροί και μεγάλοι χόρεψαν υπό την καθοδήγηση των μεγάλων μαθητών και γονέων του σχολείου όπου φιλοξενήθηκαν.

Ξεναγήθηκαν στην Plaza de Espana, στον Καθεδρικό ναό, στο παλάτι Real Alcazar, στο Μουσείο Καλών Τεχνών στην  εκκλησία  San Salvador και σε πολλά άλλα αξιοθέατα.

Μας υποδέχτηκε στο υπέροχο City Council, o δήμαρχος της Σεβίλλης, συνομίλησε με τους μαθητές μας,  πρόσφερε δώρα και φωτογραφήθηκε με την σημαία του σχολείου μας!

Όλοι οι εταίροι – συμμετέχοντες έμειναν άφωνοι με την ετοιμότητα, την συνεργασία, την φιλοξενία και την ευχάριστη διάθεση των Ισπανών συναδέλφων μας.

Η αγαπητή Ισπανίδα συνάδελφος Yolanda Jara αποτέλεσε την ψυχή της κινητικότητας στην Σεβίλλη!!

1 Comment

  • Ειμαστε περήφανοι για την διεύθυνση του σχολείου και τους δασκάλους/ες που είναι τόσο δραστήριοι κ δίνουν την δυνατότητα στα παιδιά του Δημοτικού να εμπλουτίσουν τις γνώσεις κ τις εμπειρίες τους μέσα από τέτοιες δράσεις!!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *