ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ posted by

Ποιους δρόμους κλείνει η αστυνομία για το Άναμμα του Δέντρου στην Αλεξάνδρεια

Ποιους δρόμους κλείνει η αστυνομία για το Άναμμα του Δέντρου στην Αλεξάνδρεια

Από την Αστυνομική Διεύθυνση Ημαθίας ανακοινώθηκε:

Αποβλέποντας στην ομαλή και ασφαλή διεξαγωγή της οδικής κυκλοφορίας, την πρόληψη τροχαίων ατυχημάτων, την εξυπηρέτηση και ασφάλεια του κοινού στα πλαίσια έναρξης των χριστουγεννιάτικων εκδηλώσεων που θα πραγματοποιηθούν στην πόλη της Αλεξάνδρειας, αποφασίζουμε:

Την Τετάρτη 07-12-2022, κατά τις ώρες 11:00΄ έως 23:00΄:

Α. Την απαγόρευση της κυκλοφορίας, της στάσης και της στάθμευσης όπου αυτή επιτρέπεται, παντός είδους οχημάτων, επί της οδού Δ.  Βετσοπούλου, από τη συμβολή της με την οδό Ταγματάρχου Γεωργούλη έως τη συμβολή της με την οδό Αριστοτέλους και

Β. Την απαγόρευση της κυκλοφορίας, παντός είδους οχημάτων:

  1. Επί της οδού Ναούσης, από  τη  συμβολή της με την οδό  Γ. Βιζυηνού έως τη συμβολή της με την οδό Δ. Βετσοπούλου.
  2. Επί της οδού Εθνικής Αντιστάσεως, από τη συμβολή της με την οδό Γεωργίου Βιζυηνού έως τη συμβολή της με την οδό Δ. Βετσοπούλου.

Α. Η κυκλοφορία των οχημάτων, κατά τις ώρες της απαγόρευσης κυκλοφορίας στις παραπάνω οδούς, θα διεξάγεται μέσω παρακαμπτήριων οδών.

Β. Οι ρυθμιστικές πινακίδες, αναλάμποντες φανοί και λοιπές σημάνσεις θα  τοποθετηθούν και θα απομακρυνθούν από τη διοργανώτρια αρχή, με μέριμνα και επίβλεψη του Δήμου Αλεξάνδρειας, καθώς η σήμανση και τα μέτρα ασφαλείας που θα εφαρμόζονται, θα είναι βασισμένα με τις Προδιαγραφές και Οδηγίες Σήμανσης Εκτελούμενων Έργων των Οδηγιών Μελετών Οδικών Έργων (ΟΜΟΕ – ΣΕΕΟ), σύμφωνα με την απόφαση του Υπουργού Υποδομών Μεταφορών και  Δικτύων  (ΔΜΕΟ/Ο/613/16-02-2011,  ΦΕΚ905,τ.Β΄20-05- 2011).

Γ. Από τις παραπάνω απαγορεύσεις, εξαιρούνται τα ασθενοφόρα, τα οχήματα της Ελληνικής Αστυνομίας και της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας και γενικώς οχήματα έκτακτης ανάγκης, η διέλευση των οποίων θα επιτρέπεται, σε περίπτωση επείγουσας ανάγκης και εφόσον αυτό απαιτηθεί από τις επικρατούσες συνθήκες.

Δ. Το Αστυνομικό Τμήμα Αλεξάνδρειας εξουσιοδοτείται για τη λήψη πρόσθετων μέτρων κυκλοφοριακής ασφάλειας, εφόσον απαιτηθεί.

Οι παραβάτες της απόφασης αυτής, διώκονται και τιμωρούνται σύμφωνα με τις διατάξεις των άρθρων 4, 5, 52, 103, 104 και 105 του Ν.2696/1999 (Α-57) «Περί Κυρώσεως  του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας», όπως τροποποιήθηκε και ισχύει.

Η ισχύς της παρούσας απόφασης αρχίζει με την δημοσίευσή της, σύμφωνα με το αρθ. 109 του Κ.Ο.Κ., την ανάρτησή της στο διαδίκτυο σύμφωνα με το Άρθρο 4 του Ν.3861/2010 και την τοποθέτηση της σχετικής σήμανσης, τα δε οριζόμενα από αυτή μέτρα ισχύουν από την τοποθέτηση των σχετικών πινακίδων σήμανσης, εκτός εάν κατά το χρόνο ισχύς των παραπάνω μέτρων, η κυκλοφορία ρυθμίζεται με τροχονόμους.

Ο ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ

Γεώργιος ΑΔΑΜΙΔΗΣ

Ταξίαρχος

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *