ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΑ posted by

Το παιδικό βιβλίο που προτείνει η Power Book Girl!

Το παιδικό βιβλίο που προτείνει η Power Book Girl!

H Ράνια η Power Book Girl μας συστήνεται και στο Αλεξάνδρεια-Γιδάς εκτός από τις προσωπικές της σελίδες σε Facebook και και Instagram.

Για μαμάδες και μπαμπάδες με σκοπό την δημιουργική απασχόληση στο σπίτι αλλά και για παιδαγωγούς με σκοπό την παραγωγική παρουσίαση του εκάστοτε βιβλίου στην τάξη.

Ελάτε να παίξουμε, να τραγουδήσουμε, να διασκεδάσουμε και να κατασκευάσουμε όλα αυτά όμως με οδηγό μας το παιδικό βιβλίο!

Σήμερα η Power Book Girl προτείνει:

ΝΑ ΣΕ ΚΑΝΩ ΜΙΑ ΑΓΚΑΛΙΑ;

Εκδόσεις: Διόπτρα

Συγγραφέας: Φρόσω Φωτεινάκη

Προτεινόμενη ηλικία: 4+ Ετών

Η Αντιγόνη μας μιλάει για το πιο όμορφο πράγμα στη γη. Ποιο είναι αυτό; Όχι το παγωτό αλλά μία αγκαλιά φυσικά. Στην Αντιγόνη αρέσουν οι ζέστες, σφικτές και ζουληχτές αγκαλιές. Υπάρχουν αγκαλιές που σε γεμίζουν χαρά και άλλες που σε βάζουν σε σκέψεις! Άραγε ποιος μπορεί να σου κάνει μία αγκαλιά; Ποια είναι η μοναδική αγκαλιά που πρέπει να κάνουμε;

Μια εξαιρετική ιστορία γραμμένη από την ψυχολόγο κυρία Φρόσω Φωτεινάκη. Ένα βιβλίο για το ασφαλές άγγιγμα. Ας μάθουμε στα παιδιά μας να σέβονται και να προστατεύουν το σώμα τους. Ας μάθουμε στους μεγάλους να ρωτούν το ίδιο το παιδί αν μπορούν να το αγκαλιάσουν. Ένα βιβλίο που οφείλει να διαβάσει κάθε γονιός στο παιδί του και κάθε δάσκαλος στους μαθητές του. Ας επιτρέψουμε στα παιδιά να έχουν το δικαίωμα να λένε «όχι» όταν σε μία αγκαλιά εκείνα δε νιώθουν ασφάλεια. Τέλος το ίδιο το βιβλίο προτείνει εκπαιδευτικές δραστηριότητες για να βοηθήσουμε τα παιδιά να έχουν ευαισθησία και σεβασμό σε ζητήματα συναίνεσης αυτοσεβασμού και αυτο-αγάπης. Ένα υλικό γεμάτο εργαλεία για να μιλήσουμε στα παιδιά για το δικαίωμα να ορίζουν το σώμα τους, προστατεύοντας την ψυχή τους.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *