ΠΟΛΙΤΙΚΗ posted by

Με Γιώργο Γουλτίδη και 2 γνωστές γυναικείες υποψηφιότητες φαίνεται ότι «κλείνει» το ψηφοδέλτιο της ΝΔ στην Ημαθία

Με Γιώργο Γουλτίδη και 2 γνωστές γυναικείες υποψηφιότητες φαίνεται ότι «κλείνει» το ψηφοδέλτιο της ΝΔ στην Ημαθία

Διαβάστε την “τελική” σύνθεση με τα 6 ονόματα των υποψηφίων

Έτοιμο το ψηφοδέλτιο της Νέας Δημοκρατίας για την εκλογική περιφέρεια της Ημαθίας και σύμφωνα με πληροφορίες απομένουν μόνο κάποιες λεπτομέρειες για να ολοκληρωθεί η εξάδα. Πρόκειται για λεπτομέρειες που αφορούν την τελική επιλογή των δύο γυναικών που θα στελεχώσουν την τετράδα των ανδρών, όπου οι τελευταίες εξελίξεις φέρνουν τον Γιώργο Γουλτίδη από τη Βεργίνα, να είναι η ανδρική υποψηφιότητα που αναζητούσε η κυβερνητική παράταξη για να «κλείσει» η τετράδα των ανδρών.

Ο Γιώργος Γουλτίδης προέρχεται από τον χώρο του ΠΑΣΟΚ, είναι δημόσιος υπάλληλος με οργανική θέση στη Θεσσαλονίκη και με απόσπαση σε υπηρεσία της Περιφερειακής Ενότητας Ημαθίας στη Βέροια. Έχει μεγάλη εμπειρία από εκλογές καθώς εκλέγεται ως αιρετός στην Τοπική Αυτοδιοίκηση (σήμερα είναι δημοτικός σύμβουλος Βέροιας), γνωρίζει όμως πολύ καλά και από διαδικασίες διεξαγωγής εθνικών εκλογών καθώς στο παρελθόν υπήρξε στενός συνεργάτης του Μιχάλη Χρυσοχοΐδη και στέλεχος του πολιτικού γραφείου του.

Αυτή η σχέση με τον πρώην βουλευτή Ημαθίας είναι που τον έφερε σε επικοινωνία με τον περιβάλλον του Κυριάκου Μητσοτάκη όπως και η στενή σχέση που διατηρεί σήμερα με κορυφαίο στέλεχος της Νέας Δημοκρατίας στην Ημαθία. Κι όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, το ταξίδι στην Αθήνα έγινε και τα χέρια «δόθηκαν».

Η επιλογή του Γιώργου Γουλτίδη από την πλευρά της Νέας Δημοκρατίας σίγουρα στοχεύει στην προσέλκυση ψηφοφόρων από τον χώρο του ΠΑΣΟΚ κι αυτό είναι το ζητούμενο στη γενικότερη προσπάθεια που καταβάλει η Νέα Δημοκρατία για την επίτευξη της πολυπόθητης αυτοδυναμίας.

Παράλληλα είναι μια υποψηφιότητα που σε γενικές γραμμές δεν «ενοχλεί» κανέναν από τους σημερινούς γαλάζιους βουλευτές, αντίθετα μπορεί να τους ενισχύσει κάτω από ορισμένες προϋποθέσεις. Πηγές της ΝΔ Ημαθίας εκτιμούν ότι δεν τίθεται λόγος για «εκλογή» του Γιώργου Γουλτίδη αλλά προφανώς πρόκειται για μια προσωπική επιλογή του να «στηρίξει» την κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας και του Κυριάκου Μητσοτάκη, θέτοντας εαυτόν στην πρώτη γραμμή αυτής της προσπάθειας. Κάτι που ο κόσμος της Νέας Δημοκρατίας θα περίμενε να δει έμπρακτα κι από προβεβλημένα τοπικά στελέχη του κόμματος που επιμένουν να τηρούν επιλογές του «καναπέ» παρά να ρίχνονται στη μάχη του νυν υπέρ πάντων κομματικού αγώνα. Όμως όπως συμβαίνει πάντα, ο «λογαριασμός» θα γίνει μετά τις εκλογές και τότε ο καθένας θα εισπράξει αυτό που του αναλογεί.

ΟΙ ΔΥΟ ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΤΟΥ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟΥ

Η υποψηφιότητα του Γιώργου Γουλτίδη εφόσον ισχύσει τελικά, θα συγκροτήσει την τελική «ανδρική τετράδα» του ψηφοδελτίου της Νέας Δημοκρατίας στο νομό Ημαθίας μαζί με τους νυν βουλευτές, Απόστολο Βεσυρόπουλο, Τάσο Μπαρτζώκα και Λάζαρο Τσαβδαρίδη.

Σε σχέση με τις θέσεις των δύο γυναικών, οι πληροφορίες αναφέρουν ότι υπάρχει πληθώρα επιλογών για τη Νέα Δημοκρατίας της Ημαθίας όμως η τελική επιλογή αναμένεται ότι θα γίνει ανάμεσα σε πέντε γυναίκες- στελέχη της ΝΔ Ημαθίας:

Τη Λίνα Τουπεξή από τη Βέροια, δημόσιο υπάλληλο (τελωνείο) με ανώτερες πανεπιστημιακές σπουδές, δραστήριο στέλεχος της Βεροιώτικης κοινωνίας και ευρύτερα αλλά και γνωστή για το ταλέντο που την έχει καταξιώσει στο ελληνικό κόσμημα ως σχεδιάστρια.

Τη Τζωρτζίνα Αθανασίου από τη Νάουσα, σύζυγο του γνωστού δικηγόρου Σταύρου Βαλσαμίδη και στελέχους της Ναουσαίικης αυτοδιοίκησης. Είναι φιλόλογος και εργάζεται στην εκπαίδευση έχοντας πληθώρα Μεταπτυχιακών τίτλων στο ενεργητικό της κι ένα Διδακτορικό στο πανεπιστήμιο της Σορβόννης.

Την Συρμούλα Τζήμα – Τόπη, δικηγόρο και αντιδήμαρχο της Βέροιας, η οποία σύμφωνα με πληροφορίες επιθυμεί να είναι υποψήφια στην κεντρική πολιτική σκηνή όμως έχει ταυτόχρονα και προσανατολισμό να είναι και πάλι υποψήφια στην Αυτοδιοίκηση αυτή τη φορά στο Δευτεροβάθμιο επίπεδο, στελεχώνοντας τον ψηφοδέλτιο του Απόστολου Τζιζτικώστα για την Περιφερειακή Ενότητα Ημαθίας. Το ενδεχόμενο να είναι εκ νέου υποψήφια στον Δήμο Βέροιας θα εξαρτηθεί από το κατά πόσο θα βρεθεί υποψήφιος Δήμαρχος που θα συγκεντρώσει την πανστρατιά του κομματικού μηχανισμού της τοπικής ΝΔ.

Την Ιφιγένεια Βλαχογιάννη, πολιτευτή της ΝΔ στην Ημαθία με καταγωγή από τη Βέροια, επιχειρηματία στον χώρο των κινηματογραφικών αιθουσών (κινηματογράφος ΣΤΑΡ στη Βέροια) αλλά και επικεφαλής Γραφείου Επενδυτικών Σχεδίων και Μελετών. Είναι μέλος στο ΔΣ του Ελληνικού κέντρου Κινηματογράφου και διαθέτει πληθώρα γνωριμιών στον χώρο του Πολιτισμού και της έβδομης τέχνης.

Τη Στέλα Αραμπατζή, γιατρό από τη Νάουσα, αντιδήμαρχο της διοίκησης του σημερινού Δημάρχου Νικόλα Καρανικόλα και ιδιαίτερα αγαπητή στην τοπική κοινωνία, τόσο στην πόλη της Νάουσα όσο και στα χωριά της περιοχής. Από πολλούς θεωρείται ότι μια υποψηφιότητά της, θα τάραζε τα νερά σε σχέση με τα μέχρι τώρα δεδομένα της ΝΔ Ημαθίας. Κι αυτό είναι το μεγάλο «μειονέκτημα» για τη γιατρό, που μάλλον τη στέλνει ξανά ως υποψήφια στην τοπική αυτοδιοίκηση.

Την Ολυμπία Σουγιουλτζή από την Αλεξάνδρεια, γνωστή επιχειρηματία που μετά την υποψηφιότητά της, ως υποψήφια με τον Απόστολο Τζιτζικώστα στις προηγούμενές εκλογές, έχει διευρύνει σημαντικά τον κύκλο των κοινωνικών επαφών της σε όλη την Ημαθία και είναι ένα στέλεχος που πάντα βάζει μπροστά την προσφορά για τον κοινό σκοπό έναντι του προσωπικού συμφέροντος. Κι αυτό μπορεί να λειτουργήσει σε σχέση μια πιθανή συμμέτοχή της, στο υπό κατάρτιση ψηφοδέλτιο της ΝΔ Ημαθίας.

Σε σχέση με την περιοχή της Αλεξάνδρειας, το ενδεχόμενο μιας υποψηφιότητας στο ψηφοδέλτιο της Νέας Δημοκρατίας και της Όλγας Μοσχοπούλου, θα είχε σοβαρές πιθανότητες όμως η πρόσφατη απόσπασή της, στο πολιτικό γραφείο του βουλευτή Λάζαρου Τσαβδαρίδη απομάκρυνε οριστικά ένα τέτοιο ενεχόμενο.

Τέλος, σε σχέση με το στελεχιακό γυναικείο δυναμικό που σήμερα θα μπορούσε να στελεχώσει το ψηφοδέλτιο της ΝΔ στην Ημαθία δεν θα πρέπει να αποκλειστεί και η περίπτωση της Γεωργία Μπατσαρά, πρώην βουλευτίνας και υποψήφιας δημάρχου Βέροιας στις προηγούμενες δημοτικές εκλογές που παραμένει πάντα στη μάχιμη εφεδρεία και δεν αρνήθηκε ποτέ την οποιαδήποτε μορφή επιστράτευσης στην ιδιαίτερα συνεπή κομματική ιστορία της.

Η ΠΛΕΟΝ ΠΙΘΑΝΗ ΣΥΝΘΕΣΗ
ΤΟΥ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟΥ ΤΗΣ ΝΔ ΗΜΑΘΙΑΣ

Πληροφορίες του alexandreia-gidas.gr αναφέρουν ότι οι δύο επικρατέστερες γυναίκες για να στελεχώσουν την εξάδα του ψηφοδελτίου της ΝΔ Ημαθίας είναι οι δύο πρώτες του παρόντος ρεπορτάζ.

Οπότε ως η πλέον πιθανή σύνθεσή του, δείχνει η εξής (αλφαβητικά):

Αθανασίου Τζωρτζίνα

Βεσυρόπουλος Απόστολος

Γουλτίδης Γεώργιος

Μπαρτζώκας Αναστασιος

Τουπεξή Λίνα

Τσαβδαρίδης Λάζαρος

Πηγή: zoomerang.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *