ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΑ posted by

Το 1ο Δημοτικό Σχολείο Αλεξάνδρειας σε συνάντηση για το έργο EcoPodcasts Erasmus+

Το 1ο Δημοτικό Σχολείο Αλεξάνδρειας σε συνάντηση για το έργο EcoPodcasts Erasmus+

Από το 1ο Δημοτικό Σχολείο Αλεξάνδρειας ανακοινώθηκε:

Το 1ο δημοτικό σχολείο Αλεξάνδρειας ξεκίνησε την ευρωπαϊκή του πορεία το 2019. Από τότε έως σήμερα και με εντατικές προσπάθειες συμμετέχει πλέον σε 4 έργα erasmus. Έχει ήδη υλοποιήσει με επιτυχία δύο και σχεδιάζει πολλά περισσότερα στο μέλλον.

Η πρόσφατη συμμετοχή του σχολείου μας στην συνάντηση που διοργάνωσε το International Integrity Foundation για το έργο EcoPodcasts Erasmus+ Project με κωδικό σύμβασης 2021-1-ΒG01-KA220-SCH-000027685 έγινε στη Μάλτα.

Διοργανώτρια χώρα η Βουλγαρία. Συμμετέχουν το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας, η Αυστρία, η Πορτογαλία η Μάλτα και η Ιταλία. Τι είναι όμως τα Εcopodcasts; Όλοι οι μαθητές του σχολείου θα εμπλακούν σε αυτό το πρόγραμμα με στόχο την πληροφόρηση και ενεργοποίησή τους πάνω σε θέματα οικολογίας, ακτιβισμού και περιβάλλοντος.

Αυτό θα γίνει χρησιμοποιώντας μια διαδραστική πλατφόρμα όπου μπορούν να ακούσουν, να εκπαιδευτούν και να δημιουργήσουν τις δικές τους ηχογραφημένες εκπομπές, ανεβάζοντάς τες στη συνέχεια στην συγκεκριμένη πλατφόρμα. Θα δημιουργήσουμε τα δικά μας podcasts στην ελληνική και στην αγγλική γλώσσα με την ίδια θεματολογία.

Η συνεργασία εδραιώθηκε ανάμεσα στις χώρες καθώς συζητήσαμε για τις υποχρεώσεις του κάθε εταίρου και την πορεία του έργου μέχρι στιγμής. Σχεδιάσαμε τις μελλοντικές κινήσεις και ανταλλάξαμε ιδέες για τα πλάνα που έχουμε ώστε να ολοκληρωθεί με επιτυχία το πρόγραμμα.

Ακολουθούν εικόνες από την συνάντηση των ετέρων:

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *