ΑΛΕΞΑΝΔΡΙΝΟΣ posted by

Νέα είσοδος στο Αλεξάνδρεια-Γιδάς: Για το fair…το τίμιο…και το νόστιμο #1

Νέα είσοδος στο Αλεξάνδρεια-Γιδάς: Για το fair…το τίμιο…και το νόστιμο #1

Μια νέα στήλη “μπαίνει” από σήμερα στην ομάδα του Alexandreia-Gidas.gr φιλοδοξώντας να γίνει αποδεκτή και να διαβάζεται, να κερδίσει αναγνωστική εμπιστοσύνη και να αντέξει. Είναι τα “Αλεξανδρινά και άλλα” που υπογράφει “ο Αλεξανδρινός”, μια στήλη παραπολιτικών σχολιασμών, ενδεχομένως και αποκαλύψεων, κάποιες φορές ειδησεογραφική κι άλλες φορές απλά να΄ χαμε να λέγαμε. Μια στήλη που σύμφωνα με τον τίτλο της, θα επικεντρώνεται κυρίως σε θέματα του Δήμου Αλεξάνδρειας, θα τα πασπαλίζει με περιεχόμενο Ημαθίας και όταν υπάρχει λόγος θα βάζει και ένα κερασάκι ευρύτερου ενδιαφέροντος.

***

Πολλά να μη λέμε, ούτε να υποσχόμαστε άπιαστα, θεωρούμε όμως ότι δεν μας υποχρεώνει καμία “πεντάτευχος”, δεν μας επιβάλει καμία “βίβλος”, δεν μας φανατίζει κανένα “κοράνι”. Δεν διακατεχόμαστε από πλατωνικές ιδέες “εκλεκτικισμού” και συνειδητά απορρίπτομε την ηθική της “ειδωλολατρίας”. Γνωρίζουμε από τα… 361, 361Α (αν μας εννοείτε κάποιοι “συνάδελφοι”) κυρίως από τα 362 και 363, ενώ θα αυτοχαρακτηριζόμασταν έως και “φανατικοί” του 361Β. Αλληγορικές, παραβολικές όσο και πραγματικές επισημάνσεις, εσείς απλώς δείτε τες όπως θέλετε. Πάνω από όλα μας ενδιαφέρει το fair… το τίμιο… και το νόστιμο. Τα έχετε ακούσει ίσως κι από άλλους. Μακάρι, ώστε να έχετε “δεδομένα” και να μπορείτε να κάνετε τη σύγκριση.

***

Σήμερα, η τοπική είδηση είναι τα συλλαλητήρια για το “Μακεδονικό”, για τα οποία έχουμε την εξής άποψη (απευθυνόμενοι στους αναγνώστες). Αν νομίζετε ότι ένα τέτοιο συλλαλητήριο είναι ευκαιρία για “δημοψήφισμα” που θα δείξει εάν 7 στους 10 Έλληνες λένε “όχι” σε κάθε όνομα της Μακεδονίας ή παράγωγο, για τα Σκόπια (όπως λέτε κι εσείς) τότε να σηκωθείτε από τον καναπέ και να πάτε.

Εάν πάλι είστε της αντίθετης άποψης (είτε για το όνομα, είτε για το δημοψήφισμα) τότε δεν πρέπει να πάτε, ούτε από περιέργεια. Από “περιέργεια” ψήφισαν κάποιοι τη Χρυσή Αυγή και δείτε που φθάσαμε. Επ΄ ουδενί δεν συνδέω τα συλλαλητήρια με τους φασίστες της δεξιάς απόχρωσης (διότι έχει και άλλης απόχρωσης). Όμως αντιλαμβάνεστε τι εννοώ και που πρέπει να έχετε το νου σας. Αρέσει ή δεν αρέσει, πρέπει ή δεν πρέπει…

***

Αυτά ως πρώτη δημοσίευση κυρίως για να συζητηθούμε. Τοπικά δεν σχολιάστηκαν όμως έχουμε να πούμε αρκετά, σε σχέση με το “Μακεδονικό” και σε σχέση με την “Καρανικιάδα”. Για αυτά και για άλλα θα επανέλθουμε άμεσα καθώς ο σχεδιασμός προβλέπει για αρχή, συχνές δημοσιεύσεις, ώστε να “ενταχθούμε” στο αναγνωστικό κοινό ως ένα νέο “θέμα” και να περάσουμε σε παρατήρηση.

Στην πορεία σχεδιάζουμε να αποκτήσουμε μια πιο σταθερή περιοδικότητα, ώστε να διεκδικήσουμε ρόλο “στήλης”, πάντα εντός του Alexandreia-Gidas.gr ως αναπόσπαστο τμήμα του. Γι αυτό οτιδήποτε σχετίζεται με “επικοινωνία” και άλλα παρόμοια, αναζητείστε τα μέσω της ιστοσελίδας.

Με εκτίμηση

Ο Αλεξανδρινός

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *