ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΑ posted by

«Το κατσούλι-Ο νυφιάτικος κεφαλόδεσμος» στο 5ο Δημοτικό Σχολείο Αλεξάνδρειας!

«Το κατσούλι-Ο νυφιάτικος κεφαλόδεσμος» στο 5ο Δημοτικό Σχολείο Αλεξάνδρειας!

Παρουσίαση από τον Δημήτριο Σαμαρά

Την Πέμπτη 22 Δεκεμβρίου 2022 στα πλαίσια του προγράμματος «Ιστορία και φορεσιές του τόπου μου – Το κατσούλι», οι μαθητές/τριες της Ε΄ και της ΣΤ΄ τάξης του 5ου Δημοτικού Σχολείου  Αλεξάνδρειας υποδέχτηκαν με μεγάλη τους χαρά τον χοροδιδάσκαλο του Πολιτιστικού Συλλόγου «Το Ρουμλούκι» κ. Σαμαρά Δημήτριο.

Ο κ. Σαμαράς, με βαθιά γνώση της τοπικής παράδοσης,  παρουσίασε πώς φοριέται το κατσούλι, που αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της γυναικείας τοπικής φορεσιάς. Με περίσσεια υπομονή και διάθεση, καθώς πρόκειται για μια περίπλοκη και συμβολική διαδικασία, έντυσε τη μαθήτρια της ΣΤ΄ τάξης, Άννα Παγγούρα, με την παραδοσιακή γυναικεία φορεσιά και παρουσίασε πώς φοριέται το κατσούλι, ενώ παράλληλα εξήγησε τι σημαίνει  κάθε τμήμα του κεφαλόδεσμου.

Το μεράκι και ο σεβασμός του κ. Σαμαρά για την παράδοση, που είναι έκδηλος και γνωστός στην τοπική κοινωνία και όχι μόνο, με τη βιωματική αυτή δράση, μεταδόθηκε και στους μαθητές και τις μαθήτριες.

Οι δάσκαλοι των τάξεων κ. Αρβανιτίδης Θεόδωρος και κα Παπάζογλου Ιουλία και οι μαθητές/τριεςτης Ε΄ και ΣΤ΄ τάξης ευχαριστούν θερμά τον κ. Σαμαρά και τον βοηθό του Νίκο Ουζούνη, για την πολύτιμη βοήθεια που πρόσφερε στην ολοκλήρωση του προγράμματός μας αλλά ακόμη περισσότερο για το σπουδαίο έργο που ο ίδιος επιτελεί, μελετώντας, παρουσιάζοντας και τιμώντας οτιδήποτε αφορά την παράδοση του τόπου μας.

Τέλος, ευχαριστούν τη μαθήτρια Άννα Παγγούρα, καθώς και τους γονείς της, για την πολύτιμη συμβολή τους στην πραγματοποίηση της δράσης μας.

ΒΙΝΤΕΟ: 

ΕΙΚΟΝΕΣ: 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *