ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ posted by

Αναπαράσταση σήμερα του θανάτου του βρέφους στον Αλιάκμονα – στο σημείο η 29χρονη μητέρα

Αναπαράσταση σήμερα του θανάτου του βρέφους στον Αλιάκμονα – στο σημείο η 29χρονη μητέρα

Η 29χρονη μητέρα θα περιγράψει τα δραματικά γεγονότα στο φράγμα του Αλιάκμονα έξω από τη Βέροια σήμερα Δευτέρα 9 Ιανουαρίου 2023. 

Για την  αναπαράσταση έχουν ληφθεί δρακόντεια μέτρα ασφαλείας.

Με την αναπαράσταση στο φράγμα του Αλιάκμονα έξω από τη Βέροια, οι αστυνομικοί αισιοδοξούν ότι θα συμπληρώσουν τον φάκελο της υπόθεσης που συντάραξε τη χώρα. Το μόλις 11 μηνών μωρό, βρέθηκε στα παγωμένα νερά την Παραμονή της Πρωτοχρονιάς και η 29χρονη μητέρα του, που αρνείται την ανθρωποκτονία, προφυλακίστηκε μετά την απολογία της. Η ίδια υποστηρίζει ότι το αγγελούδι μπουσούλησε και έπεσε μέσα στο νερό. Είπε ότι δεν βούτηξε να το σώσει επειδή τα έχασε και επειδή δεν ήξερε κολύμπι.

«Δεν σκότωσα το παιδί μου. Μπουσούλησε, διέφυγε της προσοχής μου και δυστυχώς έπεσε μέσα στο νερό. Δεν βούτηξα να το σώσω γιατί δεν ξέρω κολύμπι. Φώναξα για βοήθεια αλλά δεν με άκουσε κανείς. Την είχα στα πόδια μου μετά την άφησα κάτω και πήρα το κινητό και αφαιρέθηκα και η μικρή έπεσε στο ποτάμι. Με κατηγορούν για πράγματα που δεν έχω κάνει. Λένε ότι εγώ σκότωσα το μωρό. Ότι είχα ψυχολογικά προβλήματα και το πέταξα στο ποτάμι. Την αγαπούσα την κόρη μου πάρα πολύ» φέρεται να υποστήριξε στην κατάθεσή της, η 29χρονη μητέρα.

Ο δικηγόρος της 29χρονης, Αντώνης Μπιδέρης, αναφέρει πως, η 29χρονη «είναι ακόμη σε σοκ. Σε όσες κουβέντες έχουμε ανταλλάξει, δείχνει δύσπιστη στην πληροφορία του θανάτου του παιδιού της. Επιμένει και ελπίζει ότι αυτό είναι ζωντανό. Ενώ υπάρχουν στιγμές που το έχει αποδεχθεί και που το έχει αντιληφθεί και το έχει αποδεχθεί, τις τελευταίες ώρες αυτό που επαναλαμβάνει είναι ότι «δεν είμαι σίγουρη ότι το παιδί μου έχει πεθάνει, δεν μου λέτε την αλήθεια».

Στο φράγμα του Αλιάκμονα υπάρχουν ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις που έχουν αποκλείσει το σημείο. Η 29χρονη αναμένεται να εξηγήσει τα όσα έκανε εκείνο το βράδυ και να περιγράψει από τη δική της οπτική γωνία το μαρτυρικό τέλος του παιδιού της.

Σε κατάσταση σοκ παραμένει και ο πατέρας του βρέφους, που όπως φαίνεται, δεν είχε καταλάβει τα σοβαρά προβλήματα, που φέρεται να αντιμετωπίζει η 29χρονη. Οι ανακριτικές Αρχές που χειρίζονται την υπόθεση έχουν ζητήσει, κατεπείγουσα ψυχιατρική πραγματογνωμοσύνη, προκειμένου να προσδιοριστεί η ψυχική κατάσταση της νεαρής γυναίκας.

Ρεπορτάζ: Άγγελος Λαμπίδης

Πηγή

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *