ΠΟΛΙΤΙΚΗ posted by

Ολυμπία Αποστολόλου: Ο κόμπος έφτασε στο χτένι για το ΕΚΑΒ Ημαθίας

Ολυμπία Αποστολόλου: Ο κόμπος έφτασε στο χτένι για το ΕΚΑΒ Ημαθίας

* Γράφει η Ολυμπία Αποστόλου

Υπόμνημα στην Εισαγγελέα Βέροιας κατέθεσαν εκπρόσωποι των εργαζομένων, σχετικά με την τραγική υποστελέχωση του Τομέα ΕΚΑΒ Ημαθίας.

Αδυναμία να καλυφθούν οι βάρδιες, αδυναμία να τηρηθούν τα πρωτόκολλα που εγγυώνται την καλύτερη δυνατή έκβαση για τα περιστατικά, αδυναμία να λειτουργήσουν ασθενοφόρα με σημείο στάθμευσης τη Νάουσα και την Αλεξάνδρεια.

Οι εργαζόμενοι αναφέρουν ότι το πρόβλημα της χρόνιας υποστελέχωσης επιδεινώνεται από τις συνταξιοδοτήσεις, αφού οι διασώστες που φεύγουν δεν αντικαθίστανται.

Δυστυχώς, και στον τομέα της Άμεσης Βοήθειας, έναν τομέα κρίσιμο για την υγεία και την αίσθηση ασφάλειας ιδιαίτερα των πιο ευάλωτων συμπολιτών μας, η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας επιλέγει την συστηματική απαξίωση.

Ξηλώνοντας σταδιακά το ΕΚΑΒ, που και αυτό συστάθηκε από κυβέρνηση του ΠΑ.ΣΟ.Κ. και Υπουργό Υγείας το Γιώργο Γεννηματά, η κυβέρνηση συνεχίζει το έργο της πλήρους κατεδάφισης της Δημόσιας Υγείας.

Είναι άμεση ανάγκη να καλυφθούν με μόνιμες προσλήψεις διασωστών τα κενά που υπάρχουν, ώστε όλοι οι πολίτες της Ημαθίας, στις πόλεις και τα χωριά μας, να αποκτήσουν και πάλι πρόσβαση στην Άμεση Βοήθεια όποτε το έχουν ανάγκη.

Ολυμπία Αποστόλου

* Οικονομολόγος – Μέλος Πολιτικού Συμβουλίου ΠΑ.ΣΟ.Κ. – Κίνημα Αλλαγής

1 Comment

  • Για όλα αυτά τα προβλήματα που αναφέρονται παραπάνω δεν ευθύνονται οι μπλέ οι πράσινες και κόκκινες κυβέρνησεις.Ειμαστε σοβαροί;;;;;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *