ΑΓΡΟΤΙΚΑ posted by

Μπαρτζώκας: «Για ακόμα μία φορά, έμπρακτα, στηρίζουμε τον αγροτικό κόσμο»

Μπαρτζώκας: «Για ακόμα μία φορά, έμπρακτα, στηρίζουμε τον αγροτικό κόσμο»

Τάσος Μπαρτζώκας: Στηρίζουμε τους αγρότες μας και τον κόπο τους!

Οι ανακοινώσεις του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης, κ. Γεωργαντά (κλικ ΕΔΩ), για τη χορήγησης κρατικής ενίσχυσης, για την αποζημίωση των καλλιεργειών που αφορούν στα επιτραπέζια ροδάκινα, συμπύρηνα, νεκταρίνια, βερίκοκα, μήλα και κάστανα, δικαιώνουν τις συντονισμένες προσπάθειες του Τάσου Μπαρτζώκα, ο οποίος,  από την πρώτη στιγμή των εκτεταμένων βροχοπτώσεων του καλοκαιριού, διεκδίκησε έντονα  αποζημιώσεις, με τη μορφή της κρατικής ενίσχυσης.

Η στήριξη της δενδροκαλλιέργειας έρχεται σε μια πολύ δύσκολη συγκυρία, καθώς εξωγενείς παράγοντες, όπως η Ρώσο-ουκρανική κρίση και οι συναφείς διαταραχές στην εφοδιαστική αλυσίδα, η ενεργειακή και πληθωριστική κρίση, συναντούν την κλιματική κρίση, η οποία  για ακόμα μια χρονιά, έπληξε σφοδρά τις αγροτικές καλλιέργειες και το αγροτικό εισόδημα.

Με αφορμή τις εξαγγελίες για οικονομική ενίσχυση, σε καλλιέργειες που υπέστησαν ζημία, λόγω των θερινών βροχοπτώσεων (40%, με τιμή 135 ευρώ / στρέμμα και 50%, με τιμή 150 ευρώ / στρέμμα. Για την καλλιέργεια μήλων επίσης, ανά ποικιλία, η ενίσχυση διαμορφώνεται κλιμακωτά σε 250 – 300 ευρώ / στρέμμα), ο Τάσος Μπαρτζώκας δήλωσε: «Για ακόμα μία φορά, έμπρακτα, στηρίζουμε τον αγροτικό κόσμο, ο οποίος είδε τους κόπους μιας καλλιεργητικής περιόδου να πνίγονται από τις έντονες βροχοπτώσεις. Από την πρώτη στιγμή, επικοινώνησα με όλους τους αρμόδιους, θέτοντας την πραγματική αλήθεια της δύσκολης κατάστασης και ζητώντας από την Πολιτεία να αναλάβει τις ευθύνες της, απέναντι στους παραγωγούς μας.

Οι προσπάθειές μας δεν σταματούν εδώ! Οφείλουμε να ενισχύσουμε όλες τις ζημιωμένες καλλιέργειες και μάλιστα, σε εύλογο χρόνο. Θα παρακολουθώ στενά την καταγραφή και συλλογή στοιχείων για τα προϊόντα, για τα οποία δεν έχουμε ακόμα ανακοινώσεις, και δεσμεύομαι ότι θα διεκδικήσω την αποζημίωσή τους, με το ίδιο πείσμα!».

1 Comment

  • Έρχονται εκλογές…. εμείς να δεις στήριξη…..

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.

Scroll Up