ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΑ posted by

Το παιδικό βιβλίο που προτείνει η Power Book Girl

Το παιδικό βιβλίο που προτείνει η Power Book Girl

H Ράνια η Power Book Girl μας συστήνεται και στο Αλεξάνδρεια-Γιδάς εκτός από τις προσωπικές της σελίδες σε Facebook και και Instagram.

Για μαμάδες και μπαμπάδες με σκοπό την δημιουργική απασχόληση στο σπίτι αλλά και για παιδαγωγούς με σκοπό την παραγωγική παρουσίαση του εκάστοτε βιβλίου στην τάξη.

Ελάτε να παίξουμε, να τραγουδήσουμε, να διασκεδάσουμε και να κατασκευάσουμε όλα αυτά όμως με οδηγό μας το παιδικό βιβλίο!

Σήμερα η Power Book Girl προτείνει:

ΤΑ ΧΡΩΜΑΤΑ ΕΧΟΥΝ ΠΟΛΕΜΟ!
Εκδόσεις: Παπαδόπουλος
Συγγραφέας: Μάριος Μάζαρης
Προτεινόμενη Ηλικία: 3+ Ετών.
«Ει παιδιά, έφυγε!» Η ροζ μπογιά βγάζει το κεφάλι της και κοιτάζει το δωμάτιο. Το πεδίο είναι ελεύθερο. Οι μπογιές βγαίνουν από το κουτί και κάποιες παραπονιούνται γιατι δεν τις πήρε μαζί του. Όμως όλοι μαζί αποφασίζουν να τα αφήσουν όλα στην άκρη και να κάνουμε ένα συμβούλιο μέχρι να έρθει το Χέρι, όπως αποκαλούσαν το αγόρι που τους φιλοξενούσε στο δωμάτιο του. Στο συμβούλιο παραπονέθηκε το ροζ που ζωγραφίζει αρκούδες, σκύλους και βατράχια! Το μπλε για τις φράουλες, μπανάνες και κολοκυθάκια και το μωβ για τα δέντρα. Πως γίνεται αυτό απορούσαν! Η πορτοκαλί μπογιά πιστεύει πως δεν έχει σημασία τι χρώμα ζωγραφίζουμε το καθετί. Έτσι κι αλλιώς όλα τα χρώματα έχουν ζωγραφίσει τα πάντα. Και κάπως έτσι ψάχνουν τρόπους για να χωριστούν σε ομάδες ώστε να αρχίσει το παιχνίδι. Όμως το παιχνίδι τους το διακόπτει ο ερχομός του Χεριού στο δωμάτιο! Τελικά θα καταφέρει το κάθε χρώμα να ζωγραφίζει αυτά που θέλει ή το Χέρι θα επιλέγει πάντα για αυτά;
Μία υπέροχη ιστορία, ένα βιβλίο ύμνος για το φως μέσα από τα μάτια αυτών που στέκονται στα προφανή. Ένα παιδικό βιβλίο που καταφέρνει να διδάξει τόσο στους μικρούς αλλά και στους μεγάλους αναγνώστες το σεβασμό στην διαφορετικότητα αλλά και την μοναδικότητα του καθενός. Ένα ακόμη βιβλίο του αγαπημένου κ. Μάριου Μάζαρη με εξαιρετική εικονογράφηση και βαθιά και ουσιαστικά μηνύματα που καταφέρνει να τα περάσει με απλό και εύκολο τρόπο στους αναγνώστες του. Ακόμα και στον πόλεμο τα χρώματα δε σταματούν να ζωγραφίζουν. Ας αφήσουμε τα παιδιά να εξωτερικεύσουν τα συναισθήματά τους μέσα από την ζωγραφική αλλά και καταφέρουν να απελευθερωθούν ώστε να είναι πάντα ο εαυτός τους!
Η βιβλιοπρόταση έγινε σε συνεργασία με τις εκδόσεις Παπαδόπουλος.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *