ΠΟΛΙΤΙΚΗ posted by

Νέα Δημοκρατία: Σερσέ λα φαμ για το ψηφοδέλτιο της Ημαθίας

Νέα Δημοκρατία: Σερσέ λα φαμ για το ψηφοδέλτιο της Ημαθίας

Σε κατάσταση…  «σερσέ λα φαμ» βρίσκεται η Νέα Δημοκρατία σε σχέση με την κατάρτιση του ψηφοδελτίου της Ημαθίας αφού όπως είναι ήδη γνωστό το κόμμα έχει σχεδόν καταλήξει σε 5 από τα 6 ονόματα που χρειάζονται και αναζητεί μια γυναίκα υποψήφια που να κατάγεται από τη Βέροια.

Οι τρείς εκλεγμένοι (Βεσυρόπουλος, Μπαρτζώκας και Τσαβδαρίδης) μετέχουν δικαιωματικά και στη νέα σύνθεση. Ως «μεταγραφή» από τον χώρο του ΠΑΣΟΚ θα μετέχει, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, ο Γιώργος Γουλτίδης, δημόσιος υπάλληλος στο επάγγελμα με καταγωγή από τη Βεργίνα και με εμπειρία στον χώρο της τοπικής αυτοδιοίκησης.

Την πεντάδα θα συμπληρώσει μια γυναίκα από τη Νάουσα, η οποία θα επιλεγεί μεταξύ της γιατρού Στέλας Αραμπατζή και της εκπαιδευτικού Τζωρτζίνας Αθανασίου, διδάκτορας γλωσσολογίας του Πανεπιστημίου της Σορβόννης. Μια από αυτές τις δύο κυρίες θα μετέχει ως υποψήφια βουλευτής στο ψηφοδέλτιο της ΝΔ Ημαθίας και κάπως έτσι είναι γνωστά τα 5 από τα 6 ονόματα που απαιτούνται για τη συμπλήρωσή του.

Σε σχέση με το απαιτούμενο «έκτο» όνομα, ο στρατηγικός εκλογικός σχεδιασμός της ΝΔ το θέλει αφενός να ανήκει σε γυναίκα (για τους προ απαιτούμενους λόγους της ποσόστωσης) και αφετέρου να έχει καταγωγή από τη Βέροια για λόγους πληρέστερης γεωγραφικής κάλυψης.

Μέχρι πρότινος όλα έδειχναν ότι η διακεκριμένη παιδίατρος Ελπίδα Χοχλιούρου (της γνωστής βεροιώτικης οικογένειας) η οποία ζει και εργάζεται στη Θεσσαλονίκη, θα «κλείδωνε» στη θέση της γυναίκας που απαιτείται για να «κλείσει» το ψηφοδέλτιο της ΝΔ στην Ημαθία όμως σύμφωνα με πληροφορίες, η περίπτωσή της «ναυάγησε» την τελευταία στιγμή.

Τι τους έμεινε λοιπόν;

Α. Να εξετάσουν τις προθέσεις ανάμεσα σε γυναίκες που θεωρούνται τα «βαριά χαρτιά» του γυναικείου δυναμικού της ΝΔ στη Βέροια (στελέχη ή προσκείμενες) όπως για παράδειγμα, η Ιφιγένεια Βλαχογιάννη, η Συρμούλα Τόπη- Τζήμα, η Γεωργία Μπατσαρά (που παραμένει πάντα στο προσκήνιο), η Ολυμπία Σουγιουλτζή, η Λίνα Τουπεκτσή, η Σοφία Ζεϊμπέκη κλπ.

Β. Να εξετάσουν άλλες γυναίκες που κινούνται στο χώρο και θα ήθελαν να «μπουν» μπροστά, αποκτώντας τον τίτλο του «πολιτευτή» για τη συνέχεια κι έχει ο θεός, γνωρίζοντας ότι οι πιθανότητες εκλογής τους, θα είναι στην καλύτερη περίπτωση, ανύπαρκτες.

Κάπως έτσι, η Νέα Δημοκρατία βρίσκεται σε κατάσταση «σερσέ λα φαμ» σε ότι αφορά το ψηφοδέλτιο της Ημαθίας χωρίς να «καίγεται» ιδιαίτερα όπως δείχνουν τα πράγματα διότι ο προεκλογικός αγώνας ήδη ξεκίνησε, το βάρος το έχουν επωμιστεί κυρίως οι τρείς βουλευτές, ο Γιώργος Γουλτίδης βεβαίως και σε ότι του αναλογεί αλλά και οι «δύο» εν δυνάμει υποψήφιες κυρίες από τη Νάουσα, οι οποίες όπως μαθαίνουμε, ξεκίνησαν ήδη να κάνουν προεκλογικό αγώνα άσχετα εάν δεν έχει ανακοινωθεί ακόμη, ποια από τις δύο θα είναι. Η κάθε μια, για τον εαυτό της, δείχνει να το έχει σίγουρο…

4 Comments

  • μεταγραφη από το ΠΑΣΟΚ??τι πιο σύνηθες
    ουσττττττ όλοι τους

  • πολλά. τα. λεφτά. πατριώτη

  • Πρώτα θα σβήσει ο ήλιος και μετά θα ψηφιστεί γυναίκα βολευτινα στην ΝΔ

  • την Τζίμα ολοι ξέρουν ότι της πρότειναν πρώτη από όλες
    και δεν δέχτηκε… ξύπνια η βλάχα…

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *