ΠΟΛΙΤΙΚΗ posted by

Τα ποσοστά των στοιχηματικών για τις βουλευτικές εκλογές και τα κόμματα

Τα ποσοστά των στοιχηματικών για τις βουλευτικές εκλογές και τα κόμματα

Από το zoomerang.gr

Λίγες ώρες μετά την ανακοίνωση του Κυριάκου Μητσοτάκη για την ημερομηνία των εκλογών ήδη τρέχουν στο διαδίκτυο οι αποδόσεις των στοιχηματικών εταιρειών για την έκβαση των αποτελεσμάτων. 

Από τις αποδόσεις που προσφέρονται μπορούν να εξαχθούν ενδιαφέροντα συμπεράσματα τόσο για το κόμμα που οι μπουκ θεωρούν ως φαβορί για να επικρατήσει στην επικείμενη εκλογική αναμέτρηση, όσο και για άλλες κρίσιμες παραμέτρους όπως τον αριθμό των κομμάτων που θα εισέλθουν τελικά στο κοινοβούλιο.

ΠΡΩΤΟ ΚΟΜΜΑ Η ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

Αυτό που προκύπτει βάσει των αποδόσεων για το πρώτο κόμμα, είναι πως η Νέα Δημοκρατία θεωρείται βάσει των στοιχηματικών εταιρειών ως το αδιαφιλονίκητο φαβορί για να αναδειχθεί πρώτο κόμμα των εκλογών.

Η πρωτιά της Νέας Δημοκρατίας παίζεται με απόδοση 1,26 έναντι 3,5 για την επιλογή να είναι πρώτο κόμμα ο ΣΥΡΙΖΑ. Η επιλογή αν είναι πρώτο κόμμα το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ παίζεται στο 60, δηλαδή βάζεις 100 ευρώ και παίρνεις 6 χιλιάρικά αν «κάτσει»…

Να είναι πρώτο κόμμα το ΚΚΕ παίζεται με απόδοση 200 δηλαδή βάζεις ένα χιλιάρικο και εισπράττεις 200 χιλιάρικα αν «κάτσει» ενώ η επιλογή να είναι πρώτο κόμμα ο Βελόπουλος με την  Ελληνική Λύση δίνει απόδοση 500, δηλαδή βάζεις 1000 και παίρνεις 500 χιλιάρικα αν «κάτσει»

Η απόδοση για οποιοδήποτε άλλο κόμμα δίνεται στο 750, με άλλα λόγια, η επιλογή να είναι πρώτο κόμμα ο Βαρουφάκης θα σου δώσει 750 εκατομμύρια αν ποντάρεις ότι θα «βγει» έτσι, μιζάροντας 1 μύριο.

Η ΔΙΑΦΟΡΑ ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ

Σε ό,τι αφορά τη διαφορά μεταξύ Νέας Δημοκρατίας – ΣΥΡΙΖΑ, ο κόσμος του στοιχήματος εκτιμά πως θα είναι πάνω από το 2,75%.Για ένα τέτοιο ενδεχόμενο η απόδοση που προσφέρεται είναι στο 1,60. Αντίθετα σε διαφορά μικρότερη του 2,75% ο ΣΥΡΙΖΑ «παίζεται» στο 2,25.

ΠΟΣΑ ΚΟΜΜΑΤΑ ΘΑ ΜΠΟΥΝ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ

Σημαντική παράμετρος των εκλογών αποτελεί και το πόσα κόμματα θα μπουν στη Βουλή. Κι αυτό επειδή είναι γνωστό ότι όσα περισσότερα είναι αυτά τόσο μεγαλύτερο θα είναι και το όριο για την αυτοδυναμία.

Με βάση τις αποδόσεις των μπουκ, εκτός από το «big 4» του ελληνικού κοινοβουλίου ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ, ΚΚΕ εκτιμάται ότι εύκολα ή δύσκολα θα μπουν στη Βουλή η Ελληνική Λύση (Βελόπουλος) και το ΜέΡΑ25 (Βαρουφάκης) ενώ από εκεί και πέρα μοιρασμένες εμφανίζονται οι πιθανότητες να μπει και ένα έβδομο κόμμα (βλέπε Κασιαδιάρης). Συγκεκριμένα, στο 1,87 «παίζεται» το over 6,5 κόμματα στη Βουλή, και η ίδια απόδοση για το under 6,5.

Και για να «κλείσουμε», υπολογίστε ότι με 5 κόμματα στη Βουλή, στις δεύτερες εκλογές, για να υπάρξει αυτοδυναμία, το πρώτο κόμμα πρέπει να πάρει τουλάχιστον 37 με 37,5 %.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *