ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ posted by

Όλα όσα πρέπει να ξέρετε για τα βαρέα μέταλλα στο νερό

Όλα όσα πρέπει να ξέρετε για τα βαρέα μέταλλα στο νερό

Είναι σίγουρο πως θα έχετε ακούσει ότι ένας απ’ τους λόγους που το νερό της βρύσης είναι επικίνδυνο είναι τα βαρέα μέταλλα.

Πράγματι, διάφορες χημικές αναλύσεις ανά τα χρόνια έχουν αποδείξει πως το νερό μπορεί να περιέχει ποσότητες από διάφορα βαρέα μέταλλα. Η ύπαρξη αυτών των ουσιών είναι άκρως ανησυχητική, καθώς συσσωρεύονται στον οργανισμό και επηρεάζουν την υγεία σας.

Σ’ αυτό το άρθρο, έχουμε συγκεντρώσει όλα όσα θα θέλατε να ξέρετε για τα βαρέα μέταλλα για να προστατευτείτε. Επιπλέον, θα μάθετε γιατί τα πιστοποιημένα από το N.S.F. φίλτρα νερού είναι η πιο αξιόπιστη λύση για να τ’ απομακρύνετε.

Βρείτε εδώ αποτελεσματικές συσκευές φιλτραρίσματος του νερού.

#1 Γιατί Υπάρχουν Βαρέα Μέταλλα στο Νερό;

Ορισμένα από τα βαρέα μέταλλα είναι στοιχεία που υπάρχουν στη φύση, ενώ άλλα αποτελούν υποπροϊόν της βιομηχανίας. Για παράδειγμα, τα στοιχεία που εντοπίζονται στη φύση μπορεί να απελευθερωθούν στο περιβάλλον από τη διάβρωση των πετρωμάτων από τα υπόγεια ύδατα. Από την άλλη πλευρά, τα στοιχεία που προέρχονται από τη βιομηχανία περνούν στο νερό μέσω της απορρόφησης των λυμάτων.

Επιπλέον, πρέπει να τονίσουμε πως σημαντικό ρόλο παίζει και η διάβρωση του δικτύου υδροδότησης. Αυτό συμβαίνει γιατί πολλά απ’ τα βαρέα μέταλλα χρησιμοποιούνται για τη δημιουργία ανθεκτικών κραμάτων με σκοπό την παραγωγή σωληνώσεων. Ωστόσο, με το πέρασμα των δεκαετιών, το τρεχούμενο νερό αλλοιώνει το εσωτερικό των σωληνώσεων, με αποτέλεσμα να μεταφέρονται τα βαρέα μέταλλα στο ποτήρι σας.

#2 Ποια Βαρέα Μέταλλα Εμφανίζονται πιο Συχνά;

Τα βαρέα μέταλλα αποτελούν μια μεγάλη χημική κατηγορία, μέσα στην οποία εμπεριέχονται πολυάριθμα στοιχεία. Στην ουσία, πρόκειται για χημικές ουσίες που έχουν μεγάλη πυκνότητα, η οποία ξεπερνά τα 5,0 g/cm³. Έτσι, μέσα σ’ αυτό υπάγονται ο χρυσός, ο ψευδάργυρος, ο χαλκός, το νικέλιο και πολλά άλλα.

Αυτά που εμφανίζονται πιο συχνά στο νερό της βρύσης είναι τα εξής:

  • Μόλυβδος,
  • Αμίαντος,
  • Αρσενικό.

#3 Είναι Επικίνδυνα για τον Οργανισμό;

Ο λόγος που η εμφάνιση των βαρέων μετάλλων στο νερό της βρύσης είναι τόσο ανησυχητική είναι επειδή πρόκειται για εξαιρετικά τοξικά. Μάλιστα, ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας έχει συμπεριλάβει τις ίνες αμιάντου, το αρσενικό και το μόλυβδο στη λίστα με τα πιο επικίνδυνα χημικά για τη δημόσια υγεία.

Ένας απ’ τους τρόπους που τα βαρέα μέταλλα εισέρχονται στον οργανισμό είναι μέσω του πόσιμου νερού. Ωστόσο, το σώμα δεν μπορεί να τ’ αποβάλλει και τα μόρια τους συσσωρεύονται στους ιστούς. Έτσι, εμποδίζουν τη σωστή λειτουργία τους και μακροπρόθεσμα συμβάλλουν στην εμφάνιση διάφορων ασθενειών.

#4 Ποιος Είναι ο Καλύτερος Τρόπος για να τ’ Αφαιρέσετε;

Μελετώντας τα παραπάνω στοιχεία, είναι εύκολο να καταλάβετε πως ο καθαρισμός του νερού είναι αναγκαίος. Τα πιστοποιημένα από το N.S.F. φίλτρα νερού αποτελούν τη μοναδική λύση για να προστατευτείτε απ’ όλες τις ουσίες που μπορεί να υπάρχουν στο νερό της βρύσης. Αυτές οι συσκευές είναι εξοπλισμένες μ’ ένα εξειδικευμένο φίλτρο, το οποίο μπορεί να συγκρατήσει τα βαρέα μέταλλα. Έτσι, στο ποτήρι σας φτάνει καθαρό νερό χωρίς αυτά τα βλαβερά χημικά.

Τα πιστοποιημένα φίλτρα νερού σας προσφέρουν διάφορες λύσεις για να βρείτε αυτή που ταιριάζει στη δική σας περίπτωση. Όποια κι αν επιλέξετε όμως, μπορείτε να είστε βέβαιοι πως το νερό σας δε θα περιέχει πια βαρέα μέταλλα, χλώριο και φυτοφάρμακα.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τα φίλτρα νερού συμβουλευτείτε τον σύνδεσμο: https://cy.camelotwater.com/.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *