ΠΟΛΙΤΙΚΗ posted by

Αυτή είναι η πρώτη ακτινογραφία των τριών νέων υποψηφίων στο ψηφοδέλτιο της Ν.Δ. Ημαθίας

Αυτή είναι η πρώτη ακτινογραφία των τριών νέων υποψηφίων στο ψηφοδέλτιο της Ν.Δ. Ημαθίας

Ανακοινώθηκε το  ψηφοδέλτιο της Νέας Δημοκρατίας για το νομό Ημαθίας χωρίς να διαφέρει σε τίποτα από τη φημολογία των τελευταίων ημερών και χωρίς άλλες εκπλήξεις με ονόματα.

Απαρτίζεται από τους τρείς σημερινούς βουλευτές του κόμματος, τον Απόστολο Βεσυρόπουλο, τον Τάσο Μπαρτζώκα και τον Λάζαρο Τσαβδαρίδη ενώ υπάρχουν και τρία νέα πρόσωπα που καταλαμβάνουν τις αντίστοιχες θέσεις των απερχόμενων «γαλάζιων» πολιτευτών της Ημαθίας.

Όπως αναφέρει το zoomerang.gr, πρόκειται για τον Γιώργο Γουλτίδη, την Στέλλα Αραμπατζή και την Μαγδαληνή Τουπεκτσή για τους οποίους μια πρώτη ανάλυση του προφίλ του, σύμφωνα με τα όσα κυκλοφορούν στους χώρους της ΝΔ Ημαθίας, δίνει και τα παρακάτω ενδιαφέροντα στοιχεία:

Ο Γιώργος Γουλτίδης είναι δημόσιος υπάλληλος και κατάγεται από τη Βεργίνα. Είναι αιρετός της Αυτοδιοίκησης με μεγάλη εμπειρία και σήμερα κατέχει τη θέση του Δημοτικού Συμβούλου Βέροιας έχοντας εκλεγεί με τον συνδυασμό «Συνδημότες» του Παύλου Παυλίδη. Το βασικό χαρακτηριστικό του, σε σχέση με τη συμμέτοχή του στο ψηφοδέλτιο της Νέας Δημοκρατίας είναι ότι προέρχεται από τον χώρο του ΠΑΣΟΚ και αυτό σχετίζεται με την απόφαση του Κυριάκου Μητσοτάκη να διευρύνει τη Νέα Δημοκρατία και προς τον χώρο της κεντροαριστεράς όπως επιχειρείται και με άλλες κινήσεις «μεταγραφών» σε άλλες περιοχές, παρόμοιες με την περίπτωση Γουλτίδη.

«Θα αγωνιστώ με όλη μου τη δύναμη για το νομό μας. Σας θέλω δίπλα μου. Κοντά μου. Συμπαραστάτες μου ,συνταξιδιώτες σε ένα πολιτικό ταξίδι που τώρα αρχίζει για να καταφέρουμε να ζούμε σε ένα νομό που μας αξίζει» ανέφερε μεταξύ άλλων ο Γιώργος Γουλτίδης κατά την πρώτη δήλωσή του αμέσως μετά την ανακοίνωση τα υποψηφιότητάς του και σίγουρα δεν δείχνει εύκολη η προεκλογική διαδρομή που έχει μπροστά του όμως «η κάλπη είναι γένους θηλυκού» είπε κάποτε ο αείμνηστος Καραμανλής και σίγουρα ο «κεντροαριστερός» υποψήφιος της ΝΔ Ημαθίας ενδέχεται να αποτελέσει μια θετική έκπληξη και να δικαιώσει αυτούς που τον πρότειναν και όσους στηρίξουν την επιλογή τους.

Η Στέλλα Αραμπατζή εκπροσωπεί την περιοχή της Νάουσας, είναι γιατρός – βιοπαθολόγος, μικροβιολόγος, με δικό της Διαγνωστικό Εργαστήριο Μικροβιολογίας Βιοπαθολογίας στη Νάουσα. Είναι δημοτική σύμβουλος Νάουσας, εκλεγμένη με τον συνδυασμό του Δημάρχου Νικόλα Καρανικόλα και είναι πρόεδρος του Νομικού Προσώπου Κοινωνικής Προστασίας και Αλληλεγγύης του Δήμου Νάουσας Στέλλα Αραμπατζή.

Η αρχική πληροφορία ήθελε την γλωσσολόγο Τζωρτζίνα Αθανασίου να είναι αυτή που θα εκπροσωπήσει την περιοχή της Νάουσας στο ψηφοδέλτιο της Νέας Δημοκρατίας. Όμως μετέπειτα πληροφορίες ανέφεραν ότι για τη θέση αυτή επιλέχθηκε η Στέλλα Αραμπατζή λόγω της ιδιαίτερης δυναμικής που φάνηκε να έχει, τόσο στην πόλη όσο και στην επαρχία της Νάουσας ενώ τα πρώτα στοιχεία της προεκλογικής στρατηγικής της δείχνουν ότι ως υποψήφια, εισέρχεται το ίδιο δυναμικά τόσο κυρίως στην περιοχή της Βέροιας, όπου θα λειτουργήσει και προεκλογικό γραφείο (εννοείται ότι θα έχει και στη Νάουσα). Σε γενικές γραμμές πρόκειται για μια δυναμική υποψηφιότητα, με υψηλά ερείσματά τόσο στον χώρο της Νέας Δημοκρατίας όσο και σε άλλες πολιτικούς χώρους κι αυτό φαίνεται ότι είναι το συγκριτικό πλεονέκτημά της. Ένα δυνατό αουτσάιντερ που μπορεί να δικαιώσει όσους την εμπιστευτούν.

Η Μαγδαληνή (Λίνα) Τουπεκτσή ήταν τελικά η επιλογή της Νέας Δημοκρατίας για τη γυναικεία υποψηφιότητα που έπρεπε να καλύψει την ποσόστωση για τη συμμετοχή των γυναικών στο ψηφοδέλτιο και ταυτόχρονα έπρεπε να προέρχεται από την περιοχή της Βέροιας. Είναι απόφοιτος του Τμήματος Γεωπονίας του πανεπιστημίου Πελοποννήσου και εργάζεται στο τελωνείο Ημαθίας.

Για τη θέση της γυναικείας υποψηφιότητας στο ψηφοδέλτιο της Νέας Δημοκρατίας, με καταγωγή από τη Βέροια, οι πληροφορίες αναφέρουν ότι αρχικά έγινε «κρούση» και μάλιστα «πιεστικά», στην αντιδήμαρχο Βέροιας, Συρμούλα Τζήμα- Τόπη, η οποία δεν δέχθηκε αν είναι υποψήφια, υπήρξαν και άλλες προτάσεις μεταξύ των γυναικείων στελεχών της ΝΔ στη Βέροια και τελικά επιλέχθηκε εξ αυτών, η κυρία Τουπεκτσή, η οποία δείχνει να διαθέτει μια ιδιαίτερη δυναμική επίτευξης στόχων κι αυτό ενδέχεται να είναι το στοιχείο που θα κρίνει και την προεκλογική μάχη της.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *