ΠΟΛΙΤΙΚΗ posted by

Εκλογές 21ης Μαΐου: Εκτιμήσεις για τα ποσοστά των κομμάτων και την κατανομή των εδρών στην Ημαθία

Εκλογές 21ης Μαΐου: Εκτιμήσεις για τα ποσοστά των κομμάτων και την κατανομή των εδρών στην Ημαθία

Σύμφωνα με πρόσφατη ανάρτηση του Zoomerang.gr αυτή την περίοδο, από τον μέσο όρο των ποσοστών που δίνουν οι δημοσκοπήσεις στα κόμματα, προκύπτουν τα εξής αποτελέσματα:

ΝΔ ..……………………..……. 33,50 %
ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ …..…………….. 29,50 %
ΠΑΣΟΚ- ΚΙΝΑΛ ………….  10,00 %
ΚΚΕ …………………………..    6,00 %
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΥΣΗ ……….    4,00 %
ΜέΡΑ25 ……………………    4,00 %

Αυτά αναμένεται ότι θα είναι τα 6 κόμματα που θα μπουν στη Βουλή και το υπόλοιπο 11% προβλέπεται ότι θα κατανεμηθεί σε μικρότερα κόμματα, κανένα από τα οποία δεν θα «πιάσει» το απαιτούμενο 3% για να μπει στη Βουλή.

Εάν επιβεβαιωθούν τα παραπάνω ποσοστά, στις εκλογές της 21ης Μαΐου 2023 τότε οι έδρες που θα κατανεμηθούν στην Ημαθία, σε πρώτη κατανομή θα είναι: 1 έδρα για ΝΔ, 1 έδρα για ΣΥΡΙΖΑ και 1 έδρα για ΠΑΣΟΚ ενώ στη δεύτερη κατανομή η 4η έδρα που απομένει θα πάει στη Νέα Δημοκρατία διότι το 6% του ΚΚΕ είναι χαμηλότερο έναντι του 8,5% που έχει «υπόλοιπο» η ΝΔ από την πρώτη κατανομή.

Συνεπώς, το πιθανότερο είναι ότι από τις εκλογές της Κυριακής 21 Μαΐου 2023, οι έδρες της Ημαθίας θα είναι: 2 για τη Νέα Δημοκρατία κι από 1 για ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ.

Εάν οδηγηθούμε και σε δεύτερες εκλογές λόγω αδυναμίας σχηματισμού κυβέρνησης τότε τα πράγματα αλλάζουν διότι αλλάζει και ο εκλογικός νόμος, διότι αλλάζουν και πολλά ακόμη…

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *