ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΑ posted by

Σημαντική ενημερωτική δράση για το Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας Αλεξάνδρειας

Σημαντική ενημερωτική δράση για το Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας Αλεξάνδρειας

Διαδικτυακή ενημερωτική δράση, κατόπιν πρόσκλησης,  πραγματοποίησε το επιστημονικό προσωπικό του Κέντρου Συμβουλευτικής Υποστήριξης Γυναικών του Δήμου Βέροιας, το απόγευμα της Τρίτης 25 Απριλίου 2023, σε εκπαιδευόμενους/-ες και εκπαιδευτές/-τριες του Σχολείου Δεύτερης Ευκαιρίας Αλεξάνδρειας.

Οι συμμετέχοντες/-ουσες ενημερώθηκαν για τις μορφές έμφυλης και ενδοοικογενειακής βίας και τις δωρεάν παρεχόμενες υπηρεσίες ψυχοκοινωνικής, νομικής και εργασιακής στήριξης σε ενήλικες γυναίκες που έχουν βιώσει ή βιώνουν οποιαδήποτε μορφή βίας ή ανήκουν σε ευάλωτες κοινωνικές ομάδες (γυναίκες άνεργες, μονογονείς, προσφύγισσες, μετανάστριες, ΑμεΑ).

Αφού ολοκληρώθηκαν οι εισηγήσεις από τις συμβούλους, οι εκπαιδευόμενοι/-ες έθεσαν τα δικά τους ερωτήματα ως προς την προστασία των θυμάτων και μοιράστηκαν προσωπικά τους βιώματα από κακοποιητικές σχέσεις.

Έμφαση δόθηκε, τέλος, στην ενθάρρυνση της συνεργασίας των φορέων με την κοινωνία των πολιτών, με επίκεντρο την αμφισβήτηση των συμπεριφορών που δικαιολογούν τη βία κατά των γυναικών.

Η εν λόγω δράση εντάσσεται στο επιχειρησιακό πρόγραμμα ΠΕΠ Κεντρικής Μακεδονίας (2014 -2020). Το έργο συγχρηματοδοτείται από την Ελλάδα και την Ευρωπαϊκή Ένωση (Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο).

Ο Διευθυντής του Σ.Δ.Ε. Αλεξάνδρειας

Ζώσιμος Γκάρος

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *