ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ posted by

Γέφυρα ζωής από το Κλειδί μέχρι το Ιπποκράτειο για βρέφος μόλις δύο ωρών

Γέφυρα ζωής από το Κλειδί μέχρι το Ιπποκράτειο για βρέφος μόλις δύο ωρών

Γέφυρα ζωής στήθηκε από τις δυνάμεις της Ελληνικής Αστυνομίας, για ένα νεογέννητο βρέφος μόλις δύο ωρών, το μεσημέρι της Κυριακής 2 Ιουλίου 2023.

Το μωράκι γεννήθηκε σε νοσοκομείο της Πτολεμαΐδας και κρίθηκε αναγκαίο να μεταφερθεί στο Γενικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης «Ιπποκράτειο».

Οι αστυνομικές δυνάμεις συνόδευσαν το ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ με το βρέφος, προκειμένου να φτάσει όσο το δυνατόν πιο γρήγορα και με μεγαλύτερη ασφάλεια στο νοσοκομείο.

Το νεογέννητο έφτασε με το ασθενοφόρο από το Κλειδί Ημαθίας, στο «Ιπποκράτειο» νοσοκομείο, μέσα σε 24 λεπτά.

«Χίλια μπράβο σε όλους τους εμπλεκόμενους!!! Με κάνετε υπερήφανο που υπηρετώ στην Ελληνική Αστυνομία και στο πόστο του εκφωνητή!!! Δυο ωρών νεογέννητο από Πτολεμαΐδα για Ιπποκράτειο!!! 24 λεπτά από Κλειδί και 86 δευτερόλεπτα από Περιφερειακή για Ιπποκράτειο!!! Συγχαρητήρια!!!!», γράφει ο Χρηστος Συμεωνιδης σε ανάρτησή του, δημοσιεύοντας και σχετικά βίντεο από την επιχείρηση για την μεταφορά του βρέφους.

Μάχη για την ζωή του δίνει το βρέφος

Κρίσιμη είναι η κατάσταση του βρέφους μόλις δύο ωρών, που διεκομίσθη εκτάκτως από την Πτολεμαΐδα στο «Ιπποκράτειο» νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης, το μεσημέρι της Κυριακής (2/7).

Σύμφωνα με πληροφορίες του thesstoday, το νεογέννητο νοσηλεύεται διασωληνωμένο στη Μονάδα Νεογνών του Γενικού Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης «Ιπποκράτειο».

Το νεογνό, υπέστη περιγεννητική ασφυξία κατά τη διάρκεια της καισαρικής τομής και κρίθηκε απαραίτητο να διακομιστεί στη Θεσσαλονίκη.

Βρίσκεται υπό στενή παρακολούθηση και οι γιατροί προσπαθούν να σταθεροποιήσουν την κατάσταση της υγείας του.

Πηγή

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *