ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ posted by

Ασημένια ή χρυσά κοσμήματα: Ποιο ταιριάζει καλύτερα στον υποτόνο σας

Ασημένια ή χρυσά κοσμήματα: Ποιο ταιριάζει καλύτερα στον υποτόνο σας

Όταν αγοράζουμε κοσμήματα, η επιλογή είναι συνήθως ανάμεσα στα ασημένια ή χρυσά κοσμήματα.

Τα κοσμήματα είναι μια απαραίτητη προσθήκη είτε το ντύσιμό σας είναι καθημερινό είτε πιο επίσημο, ενώ μια γκαρνταρόμπα είναι άδεια χωρίς τα κατάλληλα στολίδια. Όπως και σε κάθε αξιοπρεπές δίπολο έτσι και εδώ το αιώνιο ερώτημα είναι: χρυσός ή ασήμι;

Και τα δύο είναι δημοφιλή και τα δύο έχουν τους θαυμαστές τους. Άσχετα με το ποιο από τα δύο είναι το πιο δημοφιλές για να αποφασίσετε ποιο θα συμπληρώσει την εμφάνισή σας θα πρέπει να αγοράσετε ένα κόσμημα, που θα ταιριάζει με τον χρωματικό σας τόνο. Έτσι, αν αναρωτιέστε, ποιο από τα δύο ταιριάζει στις σκουρόχρωμες επιδερμίδες ή ποιο δείχνει καλύτερα στις ανοιχτές αποχρώσεις, το παρόν άρθρο θα σας βοηθήσει να επιλέξετε. Με αυτόν τον τρόπο δε θα έχετε ένα κόσμημα, που θα δείχνει άτονο και βαρετό.

Πως θα διακρίνετε τους υποτόνους της επιδερμίδας σας

Επομένως πως αποφασίζει κανείς ποιο μέταλλο ταιριάζει σε κάθε επιδερμίδα; Ο υποτόνος της επιδερμίδας είναι το κλειδί στην απάντηση. Και πως ορίζουμε τον υποτόνο; Είναι η απόχρωση κάτω από το δέρμα σας. Βάσει αυτής ξεχωρίζουμε τους ζεστούς και ψυχρούς υποτόνους, ενώ υπάρχουν και οι ουδέτεροι. Αν ωστόσο δε γνωρίζουμε τον υποτόνο της επιδερμίδας, αλλά πρέπει οπωσδήποτε να επιλέξουμε κάποιο κόσμημα, τα διαμάντια είναι ο λίθος πασπαρτού, που ταιριάζει σε όλους ανεξαιρέτως.

Οι φλέβες «μαρτυρούν» την αλήθεια

Ρίξτε φως στις φλέβες σας στο σημείο των καρπών σας. Αν μοιάζουν να έχουν μπλε ή μωβ χρώμα, έχετε ψυχρή επιδερμίδα. Αν είναι πράσινη ή κίτρινη απόχρωση, έχετε ζεστή επιδερμίδα. Κι αν δεν είναι εμφανές το χρώμα, έχετε ουδέτερο υποτόνο.

Το πείραμα της λευκής μπλούζας

Αν το πείραμα με το φως δεν πετύχει, ανακαλύψτε τον υποτόνο σας φορώντας μια λευκή μπλούζα. Αν μοιάζετε σαν «ξεπλυμένοι» φορώντας λευκά, τότε έχετε ψυχρό υποτόνο. Αν από την άλλη η επιδερμίδα σας δείχνει υγιής και ελαφρώς σαν μαυρισμένη, έχετε ζεστό υποτόνο.

Τι «λένε» τα μαλλιά σας για εσάς

Αν κάποιο από τα παραπάνω δεν σας βοήθησε, υπάρχει και εναλλακτική λύση. Δείτε το φυσικό χρώμα των μαλλιών σας. Συχνά εκείνη με κατάξανθα ή ανοιχτά καστανά μαλλιά έχουν ψυχρό υποτόνο. Στον αντίποδα είναι όσοι έχουν σκούρα καστανά, μαύρα ή ξανθά στο χρώμα της καραμέλας έχουν ζεστό υποτόνο. Τα κόκκινα μαλλιά από την άλλη μπορεί να υποδεικνύουν είτε ζεστό είτε θερμό είτε και ουδέτερο υποτόνο. Φυσικά αν βάφετε τα μαλλιά σας, δε θα αλλάξει ο υποτόνος της επιδερμίδας σας ούτε και το πώς θα δείχνουν τα κοσμήματα στην επιδερμίδα σας.

Το μαύρισμα αποκαλύπτει τον υποτόνο και αναδεικνύει τα σμαράγδια

Σε μια όμορφα μαυρισμένη επιδερμίδα τα σμαράγδια δίνουν μια εξωτική νότα. Ποιοι όμως μαυρίζουν πιο εύκολα; Όσοι έχουν ζεστούς υποτόνους. Όσοι γίνονται ροζ ή καίγονται από τον ήλιο έχουν ψυχρό υποτόνο. Μάλιστα οι άνθρωποι με ψυχρούς υποτόνους είναι πιο επιρρεπείς στο κοκκίνισμα, γι’ αυτό θα τους δείτε να έχουν συνήθως κόκκινα μάγουλα.

Τι κόσμημα ταιριάζει σε κάθε υποτόνο

Αφού βρήκαμε τον υποτόνο, ήρθε η στιγμή να εντοπίσουμε ποιο κόσμημα ταιριάζει καλύτερα σε καθέναν. Οι ψυχροί υποτόνοι αναδεικνύονται από ασημένια κοσμήματα, ενώ ο χρυσός δείχνει απλώς θεϊκός επάνω σε ζεστές επιδερμίδες. Αυτό δε σημαίνει, ότι δεν μπορεί κάποιος με ψυχρή επιδερμίδα να φορέσει χρυσά κοσμήματα, όμως δείχνουν πολύ χλωμοί και κάπως μη υγιείς. Αντίθετα τα ασημένια κοσμήματα σε ζεστές επιδερμίδες, ίσως δείχνουν αντιαισθητικά.

Τέλος τα τελευταία χρόνια ιδιαίτερα κάνει θραύση και ο ροζ χρυσός. Σε ποιον ταιριάζει καλύτερα; Στους ζεστούς υποτόνους, αλλά και στους ψυχρούς υπό τον όρο όμως να μην έχουν ροζ υποτόνο στην επιδερμίδα τους.

Το καλύτερο κόσμημα είναι το προσωποποιημένο

Σε κάθε περίπτωση ό,τι κι αν αποφασίσετε να φορέσετε, θα σας ταιριάζει μόνο εφόσον σας εκφράζει και μπορείτε να το υποστηρίξετε. Αν το στυλ σας είναι vintage ή αν ακολουθείτε πιστά τη μόδα, θα πρέπει να κάνετε και τις αντίστοιχες επιλογές. Στα μεταχειρισμένα ρολόγια μπορείτε να βρείτε διάφορες επιλογές από ρετρό ή και funky κομμάτια, σε προσιτές τιμές ώστε να συμπληρώσετε το στυλ σας.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *