ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ posted by

6 πράγματα που πρέπει να κάνετε κάθε φορά που νοικιάζετε αμάξι

6 πράγματα που πρέπει να κάνετε κάθε φορά που νοικιάζετε αμάξι

Οι ενοικιάσεις αυτοκινήτων είναι λύση για πολλές περιπτώσεις: Από το να θέλει κάποιος να γλυτώσει από φθορά κι έξοδα το δικό του αμάξι μέχρι το να οδηγήσει κάτι πέρα από τα συνηθισμένα.

Όποιος κι αν είναι ο λόγος για τον οποίο στρέφεται κανείς στην ενοικίαση αυτοκινήτου υπάρχουν 10 κινήσεις, που πρέπει να ακολουθεί κανείς πριν επιλέξει να νοικιάσει αυτοκίνητο.

  1. Αποφύγετε το αεροδρόμιο

Γεγονός είναι, ότι είτε ταξιδεύετε με αεροπλάνο είτε όχι, στα αεροδρόμια έχουν έναν εξαιρετικό στόλο. Αυτό δε σημαίνει, ότι πρέπει να νοικιάσετε ή να παραλάβετε όχημα από εκεί. Αυτό συμβαίνει, γιατί πολλές εταιρείες στις ενοικιάσεις αυτοκινήτων πληρώνουν συμπληρωματικές χρεώσεις στα αεροδρόμια. Μπορείτε εναλλακτικά να νοικιάσετε από άλλο υποκατάστημα της εταιρείας, που προτιμάτε.

Αντίστοιχα θα πρέπει να φροντίσετε να παραδώσετε το αμάξι στο ίδιο σημείο από το οποίο παραλάβατε το όχημα. Διαφορετικά μπορεί να το πληρώσετε ακριβά- κυριολεκτικά. Γι’ αυτό προτιμήστε να γίνει παράδοση και παραλαβή στο ίδιο σημείο ή προβλέψτε στον προϋπολογισμό σας το σχετικό έξοδο. Αυτό ισχύει ειδικά για την περίπτωση που σκοπεύετε να πάτε ταξίδι μίας κατεύθυνσης.

  1. Ελέγξτε τις λεπτομέρειες στην ενοικίαση αυτοκινήτου Αθήνα

Οι κατηγορίες αυτοκινήτων μπορεί να σας μπερδέψουν. Είναι πολλές και παρεμφερείς: Economy, standard, premium, πολυτελή, SUV, ποικιλία φορτηγών και πολλά ακόμη. Για να επιλέξετε το κατάλληλο όχημα για τις ανάγκες σας δώστε προσοχή στις λεπτομέρειες: Θέλετε να μεταφέρετε πολλούς επιβάτες και να κουβαλήσετε πολλές βαλίτσες στην ενοικίαση αυτοκινήτου Αθήνα; Θέλετε αυτόματο ή με ταχύτητες; Θέλετε να έχετε σύστημα προβολής ταινίας για τα παιδιά; Λάβετε όλες τις λεπτομέρειες υπόψη πριν καταλήξετε.

Διαφορετικά μπορεί να ξεμείνετε με κάποιο αμάξι που δε σας εξυπηρετεί ούτε καλύπτει τις ταξιδιωτικές σας ανάγκες. Ευτυχώς όλες οι απαραίτητες πληροφορίες περιλαμβάνονται στα χαρακτηριστικά των διαθέσιμων αυτοκινήτων για κράτηση. Οπότε πάρτε τον χρόνο σας και διαβάστε τα προσεκτικά.

  1. Ψάξτε, ελέγξτε, συγκρίνετε: Η τριλογία της καλύτερης προσφοράς

Πριν κάνετε την τελική σας επιλογή βεβαιωθείτε, ότι ελέγξατε και συγκρίνατε τιμές σε πολλές ιστοσελίδες. Εφόσον έχετε καταλήξει ποιο αμάξι ταιριάζει στις ανάγκες σας, αναζητήστε διάφορες υπηρεσίες ενοικίασης αυτοκινήτου και συγκρίνετε τιμές. Έτσι θα κάνετε την καλύτερη δυνατή επιλογή.

  1. Εκπτώσεις και μπόνους μέσω συνεργασιών

Οι εταιρείες ενοικίασης αυτοκινήτων συνεργάζονται με όλων των ειδών τις επιχειρήσεις, όπως αεροπορικές, αλυσίδες ξενοδοχείων, υπηρεσίες έκδοσης πιστωτικών καρτών. Στο πλαίσιο αυτών των συνεργασιών παρέχουν στα μέλη τους προγράμματα επιβράβευσης πιστών πελατών, ώστε να επωφελούνται από bonus και εκπτωτικούς κωδικούς. Με αυτή τη λογική θα εξυπηρετούσε να δείτε σε ποιες αεροπορικές έχετε μίλια ή σε ποια ξενοδοχεία έχετε πόντους. Δείτε αντίστοιχα με ποιες υπηρεσίες ενοικίασης αυτοκινήτου συνεργάζονται, κάντε την κράτησή σας και επωφεληθείτε από τέτοιου τύπου προγράμματα.

  1. Ενοικίαση αυτοκινήτου: Βεβαιωθείτε ότι είστε ασφαλείς

Ένα πράγμα που προκαλεί σύγχυση, άγχος και πολλές φορές καταλήγει να είναι κοστοβόρο στην ενοικίαση αυτοκινήτου είναι η ασφάλεια. Κάτι που λίγοι γνωρίζουν είναι, ότι η ασφάλεια του αυτοκινήτου μπορεί να καλύπτει και το νοικιασμένο όχημα. Επιπρόσθετα πολλές πιστωτικές έχουν αυτό, που λένε δευτερογενή κάλυψη. Συνήθως επαρκεί για περιπτώσεις, όπως κλοπή, ζημία έως ενός ποσού.

Ωστόσο αυτού του τύπου η ασφάλεια τίθεται σε ισχύ, εφόσον έχετε χρησιμοποιήσει πρώτα κάθε άλλη ασφάλιση. Στον αντίποδα υπάρχει και η βασική ασφάλιση. Αυτό σημαίνει, ότι δε χρειάζεται να πληρώσετε μια πανάκριβη ασφάλιση στην εταιρεία ενοικίασης αυτοκινήτου ή να εξαρτάσθε από τη δική σας ασφάλιση, αν πέσετε σε λακούβες και χτυπήσει το αμάξι.

  1. Σκεφθείτε και την επιλογή της οδικής βοήθειας

Μερικές πιστωτικές κάρτες προσφέρουν οδική βοήθεια, που μπορεί να σας φανεί χρήσιμη, αν σκάσει το λάστιχο του αυτοκινήτου ή χρειαστείτε ρυμούλκηση.

Έφτασε η στιγμή, που θα παραλάβετε το όχημα, θα πάρετε τα κλειδιά και θα ελέγξετε όλες τις λεπτομέρειες. Προτού φύγετε από το σημείο παραλαβής, κάντε μια διεξοδική επιθεώρηση του οχήματος. Φροντίστε να καταγράψετε οποιοδήποτε σημάδι, ζημιά ή γρατζουνιά βρείτε. Συνήθως οι εταιρείες αγνοούν οποιαδήποτε μικροζημιά. Παρόλα αυτά εσείς φωτογραφίστε το όχημα και στείλτε στον εαυτό σας με mail τις φωτογραφίες, ώστε να αποδεικνύεται η ημερομηνία λήψης τους. Έτσι θα μπορείτε να αποδείξετε την κατάσταση στην οποία βρισκόταν το όχημα, όταν το παραλάβατε.

Αν τώρα, κατά την ενοικίαση αυτοκινήτου Θεσσαλονίκη, εντοπίσατε κάτι που σας ανησυχεί, μη διστάσετε να το πείτε στην εταιρεία. Καταγράψτε το στα αρχεία τους και ταυτόχρονα φωτογραφίστε το, όπως υποδεικνύεται και παραπάνω.

Η ενοικίαση αυτοκινήτου μπορεί να είναι περίπλοκη, μπορεί όμως να γίνει και απλούστερη από ποτέ ακολουθώντας τα παραπάνω βήματα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *