ΑΛΕΞΑΝΔΡΙΝΟΣ posted by

Η νέα ημερομηνία των εκλογών, 5 πρόσωπα από την Ημαθία και η αποκλειστική δήλωση του Χρ. Αντωνίου

Η νέα ημερομηνία των εκλογών, 5 πρόσωπα από την Ημαθία και η αποκλειστική δήλωση του Χρ. Αντωνίου

Στις 26 Μαΐου και στις 2 Ιουνίου 2019 οι δημοτικές- περιφερειακές εκλογές και αποκλειστικές δηλώσεις του βουλευτή Ημαθίας Χρήστου Αντωνίου για την τροπολογία που κατέθεσε μαζί με άλλους 15 συναδέλφους του.

Παρασκήνιο για τις κινήσεις Τσίπρα και την Επιτροπή του Νικήτα Κακλαμάνη…

Με μια ξαφνική τροπολογία που κατατέθηκε το απόγευμα σήμερα Τετάρτη επί της αιφνιδιαστικής τροπολογίας που κατατέθηκε χθες Τρίτη (για την ακρίβεια πρόκειται περί επανακατάθεσης) και που τελικά έγινε δεκτή από τον υπουργό Εσωτερικών Πάνο Σκουρλέτη, αλλάζει εκ νέου η ημερομηνία των δημοτικών και περιφερειακών εκλογών, που όλα δείχνουν ότι θα διεξαχθούν τελικά στις 26 Μαΐου 2019 (Α’ Κυριακή) μαζί με τις ευρωεκλογές και στις 2 Ιουνίου (Β΄ Κυριακή) υπό την προϋπόθεση ότι δεν θα αλλάξει πάλι μέχρι την οριστική ψήφιση του νομοσχεδίου “Κλεισθένης Ι” που από σήμερα ξεκίνησε η συζήτησή του στη Βουλή.

Για όλα αυτά μιλά αποκλειστικά στο Alexandreia-gidas.gr ο βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Ημαθίας, Χρήστος Αντωνίου, που είναι μεταξύ αυτών που υπέγραψαν τη σχετική τροπολογία, με εντολή πρωθυπουργού όπως αναφέρουν πληροφορίες μας και για τις οποίες θα αναφερθούμε στο ρεπορτάζ που ακολουθεί παρακάτω. Παράλληλα σήμερα είχαμε και νέα δέσμευση της κυβέρνησης ότι οι βουλευτικές εκλογές θα διεξαχθούν τον Οκτώβριο του 2019 ως απάντηση σε σενάρια που κυκλοφόρησαν και ήθελαν να γίνονται “τριπλές” εκλογές (εθνικές, αυτοδιοικητικές και ευρωεκλογές) την ίδια Κυριακή, στις 26 Μαΐου 2019. Ας ξεμπερδέψουμε όμως το κουβάρι…

Όλα ξεκίνησαν με την αιφνιδιαστική τροπολογία που κατέθεσαν χθες Τρίτη, 16 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ (ανάμεσά τους και ο Χρήστος Αντωνίου) για την αλλαγή ημερομηνίας των επόμενων αυτοδιοικητικών εκλογών, ζητώντας οι δημοτικές και περιφερειακές εκλογές να διεξαχθούν στις 19 Μαΐου 2019 (Α’ Κυριακή) και στις 26 Μαΐου 2019, μαζί με τις ευρωεκλογές (Β’ Κυριακή). Το ρεπορτάζ με πληροφορίες από την Αθήνα αναφέρει ότι ο σχεδιασμός αυτός “εκπονήθηκε” από τον ίδιο τον πρωθυπουργό και η εντολή για την κατάθεση της τροπολογίας δόθηκε απευθείας από το Μέγαρο Μαξίμου παρά τις αντιρρήσεις που λέγεται ότι είχε για αλλαγή ημερομηνίας, ο ίδιος ο Πάνος Σκουρλέτης, που επανειλημμένα είχε διαβεβαιώσει ότι οι αυτοδιοικητικές εκλογές θα γίνονταν στις 13 Οκτωβρίου 2019, ημερομηνία που είχε γραφτεί και στο νομοσχέδιο “Κλεισθένης Ι”.

Ο ΑΙΦΝΙΔΙΑΣΜΟΣ ΤΣΙΠΡΑ ΠΡΟΣ ΤΗ ΝΔ, Η ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΤΟΥ ΝΙΚΗΤΑ ΚΑΚΛΑΜΑΝΗ ΚΑΙ… ΠΕΝΤΕ ΠΡΟΣΩΠΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΗΜΑΘΙΑ

Με την αλλαγή της ημερομηνίας, το περιβάλλον του πρωθυπουργού θέλησε να επιχειρήσει έναν ακόμη αιφνιδιασμό προς την πλευρά της Νέας Δημοκρατίας, έχοντας έγκυρες πληροφορίες ότι στην επιτροπή που όρισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης για να εξετάσει και να αξιολογήσει τις υποψηφιότητες που υπάρχουν για Δημάρχους και Περιφερειάρχες (με πρόεδρο τον Νικήτα Κακλαμάνη) ήδη επικρατεί ένας χαμός από πρόσωπα που επιμένουν και προειδοποιούν με ανταρσίες.

Μια επιτροπή “αξιολόγησης” στην οποία  σύμφωνα με πληροφορίες του Alexandreia-gidas.gr έχουν ήδη “απευθυνθεί” τουλάχιστον πέντε πρόσωπα από την περιοχή της Ημαθίας, ένας ως υποψήφιος αντιπεριφερειάρχης Ημαθίας (δεν είναι ο Κώστας Καλαϊτζίδης), δύο ως υποψήφιοι δήμαρχοι Βέροιας και δύο ως υποψήφιοι δήμαρχοι Αλεξάνδρειας. Ονόματα σαν αυτά, από όλη την Ελλάδα, που βλέποντας πλέον ότι ο χρόνος που απομένει για τη διεξαγωγή των αυτοδιοικητικών εκλογών, μειώνεται κατά 6 μήνες, αρχίζουν να πιέζουν ασφυκτικά ή αποφασίζουν να “κατέβουν” χωρίς να λαμβάνουν υπόψη κομματικές οδηγίες, με την κατάσταση στη Νέα Δημοκρατία να παίρνει απρόβλεπτες διαστάσεις εσωστρέφειας και αλληλοσπαραγμού.

Η ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΤΟΥ ΧΡΗΣΤΟΥ ΑΝΤΩΝΙΟΥ

Ο Αλεξανδρινός βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Ημαθίας, Χρήστος Αντωνίου, βρέθηκε να είναι στον κατάλληλο τόπο και στην κατάλληλη στιγμή, την ώρα που από το Μέγαρο Μαξίμου οι συνεργάτες του πρωθυπουργού αναζητούσαν υπογραφές βουλευτών για την κατάθεση της τροπολογίας. Κι αυτός είναι ο λόγος που συμπεριλήφθηκε ανάμεσα στους 16 που την υπέγραψαν ενώ δεν έγινε το ίδιο με τους άλλους δύο βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Ημαθίας (Φρ. Καρασαλίδου και Γ. Ουρσουζίδη). Όπως γράψαμε και πριν για όλα αυτά μιλά (παρακάτω) αποκλειστικά στο Alexandreia-gidas.gr ο Χρήστος Αντωνίου και μας τα εξηγεί.

ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΟΥ ΝΙΚΟΥ ΠΑΠΠΑ ΓΙΑ ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑ ΤΗΣ… ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑΣ

Τι έγινε όμως και πριν συμπληρωθούν 24 ώρες, η τροπολογία των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ άλλαξε και η πρώτη Κυριακή των δημοτικών/περιφερειακών εκλογών μετατέθηκε για να διεξαχθεί στις 26 Μαΐου 2019 μαζί με τις ευρωεκλογές και η δεύτερη για τις 2 Ιουνίου 2019;

Οι πληροφορίες θέλουν “πηγαδάκι υπουργών” (Γεροβασίλη, Παππάς, Αχτσιόγλου, Κοντονής κ.α.) που ενημερώθηκε για την τροπολογία, την ώρα που συζητούσε άλλες εξελίξεις, να εξέφρασε την άποψη προς τον πρωθυπουργό και το περιβάλλον του ότι στους δήμους και ενδεχομένως στις περιφέρειες που θα υπάρξει αποτέλεσμα από την πρώτη Κυριακή των αυτοδιοικητικών εκλογών, δεν συντρέχει λόγος να ταλαιπωρηθούν οι πολίτες, μεταβαίνοντας και δεύτερη φορά στα εκλογικά κέντρα προκειμένου να ψηφίσουν για τις ευρωεκλογές (εάν η Β’ Κυριακή γίνονταν ταυτόχρονα). Συνεπώς πρότειναν να αλλάξουν οι ημερομηνίες της τροπολογίας κατά μία εβδομάδα “μπροστά” και να προβλεφθεί η διεξαγωγή της Α’ Κυριακής των αυτοδιοικητικών εκλογών μαζί με τις ευρωεκλογές. Όπως κι έγινε μέσω της λεγόμενης “επανακατάθεσης” της τροπολογίας και πάλι από τους ίδιους βουλευτές.

ΤΙ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΜΕ ΤΙΣ ΕΘΝΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΈΣ;

Σήμερα όμως, ο θιγόμενος υπουργός Εσωτερικών Πάνος Σκουρλέτης, από την όλη μεθόδευση της αλλαγής των ημερομηνιών των εκλογών, θέλησε να διασκεδάσει τις εντυπώσεις βεβαιώνοντας άπαντες τους κοινοβουλευτικούς συντάκτες που παρακολουθούσα τα γεγονότα ότι οι εθνικές (βουλευτικές) εκλογές θα γίνουν με την ολοκλήρωση της τετραετίας, τον Οκτώβριο του 2019. Μια διαβεβαίωση που έγινε σε συνεννόηση με το Μέγαρο Μαξίμου ως απάντηση/διάψευση στα σενάρια που κυκλοφόρησαν για διεξαγωγή τριπλών εκλογών τον Μάιο (αυτοδιοικητικών, ευρωεκλογών και εθνικών).

Προφανώς μετά το “άδειασμα” του Πάνου Σκουρλέτη που διαβεβαίωνε κατηγορηματικά μέχρι προχθές για διεξαγωγή αυτοδιοικητικών εκλογών στις 13 Οκτωβρίου, μάλλον δεν σηκώνει νέο και ενδεχομένως η διαβεβαίωση περί της ημερομηνίας των εθνικών εκλογών να εξελιχθεί σε πραγματικότητα, εάν δεν προκύψουν διαφορετικές καταστάσεις από τις εξελίξεις με το Μακεδονικό και εφόσον έλθει για ψηφοφορία στην ελληνική Βουλή αφού πρώτα εγκριθεί (;) η Συμφωνία των Πρεσπών από τα Σκόπια.

ΟΙ ΝΕΕΣ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΕΣ ΤΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ

Συνεπώς μετά και τα νέα δεδομένα έχουμε τις παρακάτω νέες ημερομηνίες διεξαγωγής των διαφόρων εκλογών που αναμένονται και με το δεδομένο ότι εγκρίθηκαν οι αυτοδιοικητικές ως τροπολογία για να συμπεριληφθούν με την ψήφιση του νομοσχεδίου “Κλεισθένης Ι”:

 • 26 Μαΐου 2019: Ευρωεκλογές και Α’ Κυριακή δημοτικών και περιφερειακών εκλογών.
 • 2 Ιουνίου 2019: Β’ Κυριακή δημοτικών και περιφερειακών εκλογών.
 • Οκτώβριο 2019: Εθνικές (βουλευτικές) εκλογές.

Ο ΧΡΗΣΤΟΣ ΑΝΤΩΝΙΟΥ ΜΙΛΑ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΣΤΟ Alexandreia-gidas.gr

Ακολουθεί η αποκλειστική δήλωση που έκανε ο Αλεξανδρινός βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Ημαθίας, Χρήστος Αντωνίου στο Alexandreia-gidas.gr σε σχέση με τις πολιτικές εξελίξεις που δρομολογούνται και όλα τα σχετικά με την τροπολογία που κατέθεσε μαζί με άλλους 15 συναδέλφους του από τον ΣΥΡΙΖΑ.

Επικοινωνήσαμε με τον κ. Αντωνίου σήμερα Τρίτη και τον ρωτήσαμε σχετικά με το θέμα αλλά και την ψήφο του. Ο βουλευτής Ημαθίας του ΣΥΡΙΖΑ μας είπε τα εξής:

«Δεν βλέπω τον λόγο να μετατεθούν οι δημοτικές και οι περιφερειακές εκλογές για τον Οκτώβριο. Θεωρώ ότι είναι κατάλληλες οι συνθήκες να γίνουν μαζί με τις ευρωεκλογές με τους ίδιους αντιπροσώπους και επιτροπές. Ακόμα δεν βρίσκω τον λόγο να παραταθεί η θητεία των αιρετών για 5 επιπλέον μήνες. Καλό θα είναι να τρέξουν και να ολοκληρώσουν τις δεσμεύσεις τους στην ώρα τους, δηλαδή στη λήξη της θητείας τους κανονικά χωρίς παράταση». 

Σε ερώτησή μας σχετικά με το γιατί μόνο εκείνος υπέγραψε την τροπολογία και όχι οι άλλοι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ από την Ημαθία, ο κ. Αντωνίου μας είπε:

«Το ότι δεν το υπέγραψαν δεν σημαίνει πως δεν συμφωνούν. Απλά εγώ βρέθηκα την ώρα της συζήτησης τους θέματος μαζί με τους υπόλοιπους βουλευτές που υπέγραψαν την τροπολογία».

11 Σχόλια

 • Θα μείνεις στην κοινοβουλευτικη ιστορία ως ένα τίποτα, γιατί αυτό αντιπροσωπεύεις,,, αλλά και ως ένα τίποτα, που λειτουργεί κατ εντολήν!!!!

 • ΑΝΤΩΝΙΟΥ ΠΕΣ ΑΛΕΥΡΙ
  ΤΟ ΠΙΣΩ ΡΑΦΙ ΣΕ ΓΥΡΕΥΕΙ.Ο ΚΟΣΜΟΣ
  ΔΕΝ ΘΑ ΞΕΧΑΣΕΙ ΤΗΝ ΧΑΡΑ ΣΟΥ ΣΤΙΣ ΠΡΕΣΠΕΣ.ΣΕ ΚΑΜΑΡΩΣΑΜΕ ΣΤΙΣ ΦΩΤΟ.ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΤΙ ΝΑ ΠΕΙΣ.Κ ΑΝ ΓΙΝΟΥΝ Κ ΕΘΝΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΘΑ ΔΕΙΣ ΤΙ ΘΑ ΠΑΡΕΙΣ Κ ΕΣΥ Κ ΤΟ ΚΟΜΜΑ ΣΟΥ.

 • Δεν είναι σημαντικό το πότε θα γίνουν οι εκλογές, σημαντικό είναι ο ελληνικός λαός και ιδιετερα ο Μακεδονικός λαός να ξέρει τι κάνει την Κυριακή των εκλογών.

 • Για την παρουσια σου στο Πισοδερι δεν ειδα να δημοσιευσες τπτ ..λογικο βεβαια τι να λεγες?ευχομαι να γινουν χθες εκλογες κ ολοι σας ,μαζι κ συ να ξεκουμπιστειτε ΠΡΟΔΟΤΕΣ .. κ επειδη ο συνπροδοτης σου ο σκοπιανομουρης δεν καταλαβαινει Ελληνικα μετεφρασε του τα χαιρετισματα της Ημαθιας

 • Ο Ελληνας ξεχνάει και συγχωρεί ψεύτες και κλέφτες,ΠΡΟΔΟΤΕΣ όμως δεν πρόκειται να συγχωρήσει ποτέ.

 • K εδω εντολη εκτελουσε οτι του λενε το κανει γιατι προσκυναει το χρημα αλλα εκτος απο την εδρα θα χασει κ ΦΙΛΟΥΣ που ειχε μεχρι πριν την εμφανιση του στις Πρεσες.

 • Ο Χρήστος Αντωνίου ήταν και είναι ένας έντιμος αριστερός και ένα συνεπές στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ που τιμήθηκε και με την ιδιότητα του βουλευτή του. Προφανώς και ενδιαφέρεται για τη γνώμη όλων των συμπολιτών του διότι είναι και βουλευτής Ημαθίας όμως πάνω από όλα ενδιαφέρεται και εργάζεται για ότι εκπροσωπεί και προφανώς τον ενδιαφέρει κυρίως η άποψη του μέρους της κοινωνίας που εκπροσωπεί. Οι υπόλοιποι βολευτείτε με όποιους έχετε διαθέσιμους. Με συναγωνιστές σας , στη ΝΔ, στο ΚΙΝΑΛ, στη Χρυσή Αυγή και στα διάφορα παράπλευρα κόμματα των χώρων σας. Αδέλφια, εθνίκια, αλήτες, πουλιά…

  • Καλλίτερα εθνίκια παρά καθiκια και πιθήκια.

   Εσύ βολέψου με το ΝΑΤΟ, τον Ζάεφ και όσους μαϊμουδόνες νομίζουν πως είναι Μακεδόνες. Να ξέρετε όμως, δεν θα μείνετε στην εξουσία για πάντα. τα 30 αργύρια (βουλευτική αποζημίωση) της προδοσίας θα σας βγάλουν μέχρι να πάτε να κρεμαστείτε.

  • Πίσω στην τρύπα σας κουμούνια. Ξεγελάσατε τον κοσμάκη τάζοντας του ότι θα του χαρίσετε τα δάνεια και τον ΕΝΦΙΑ αλλά καταστρέφετε την χώρα συνεχώς και με σχέδιο. Τέλος τα ψέματα και η έπαρση.

 • ΑΔΈΛΦΙΑ ΕΘΝΙΚΙΆ ΑΛΉΤΕΣ ΠΟΥΛΙΆ ΜΉΠΩΣ ΒΟΛΕΥΤΗΚΕΣ ΚΑΙ ΣΥ ΣΤΟ ΜΕΤΡΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ;

 • Πότε ξανά να βγει ο Αντωνίου βουλευτής;
  Ποτέ
  Ποτέ
  Ποτέ
  Το παίζει και παιδί του λαού.
  Ο αρχιπροδότης!!!!
  Ο εντολοδόχος!!!!
  Σταμάτησαν οι εμφανίσεις του από τις εκδηλώσεις που δεν έχανε καμία στο δήμο μας.
  Η μαϊμού.
  Που είναι ξέρεις κάνεις να μας πει ;
  Γιατί δεν εμφανίζεται αφού όλα πάνε καλά και κάνανε μια εξαιρετική συμφωνία με τα Σκόπια;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.

Scroll Up