ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ posted by

Απαγόρευση κυκλοφορίας σε περιοχές της Ημαθίας – αυξάνονται οι περιπολίες πυροσβεστών και αστυνομίας

Απαγόρευση κυκλοφορίας σε περιοχές της Ημαθίας – αυξάνονται οι περιπολίες πυροσβεστών και αστυνομίας

Από την Π.Ε. Ημαθίας ανακοινώθηκε:

Ενημέρωση για την ενεργοποίηση των Αποφάσεων του Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Ημαθίας περί απαγόρευσης κυκλοφορίας στις περιοχές ευθύνης του Δασαρχείου Βέροιας και του Δασαρχείου Νάουσας.

Δεδομένου του παρατεταμένου καύσωνα, την σημερινή επικαιροποίηση του Α.Α.4 / 10-07-2023 έκτακτου δελτίου επικίνδυνων καιρικών φαινομένων
(καύσωνας), την έκδοση του χάρτη κινδύνου πυρκαγιάς όπου προβλέπεται για αύριο Τετάρτη 26-07-2023 ότι η κατηγορία κινδύνου θα είναι 4 (πολύ υψηλή) για την περιοχή ευθύνης του Δασαρχείου Βέροιας και 3 (υψηλή) για την περιοχή ευθύνης του Δασαρχείου Νάουσας, και κατόπιν της εισηγητικής αναφοράς της ΔΙ.Π.Υ.Ν. Ημαθίας, πραγματοποιήθηκε σήμερα στις 25 Ιουλίου 2023 ημέρα Τρίτη η σύγκληση του Συντονιστικού οργάνου Πολιτικής Προστασίας της Π.Ε. Ημαθίας με απώτερο σκοπό την καλύτερη προετοιμασία και συντονισμό μεταξύ των φορέων που εμπλέκονται στον προληπτικό και κατασταλτικό μηχανισμό της δασοπροστασίας στην περιοχή ευθύνης της Π.Ε. Ημαθίας.

Στη σύσκεψη υπό τον Αντιπεριφερειάρχη παραβρέθηκαν οι:

Ο Διοικητής Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Ν. Ημαθίας

Ο Αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας Δήμου Βέροιας

Ο Αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας Δήμου Νάουσας

Ο αν. προϊστάμενος του Τμήματος Πολιτικής Προστασίας της Π.Ε Ημαθίας

Ο εκπρόσωπος του Δασαρχείου Βέροιας

Ο εκπρόσωπος του Δασαρχείου Nάουσας

Ο εκπρόσωπος του ΔΕΔΔΗΕ Ημαθίας

Ο εκπρόσωπος της Ι Μεραρχίας Πεζικού

Σύμφωνα με τα παραπάνω, κατόπιν της εισήγησης της ΔΙ.Π.Υ.Ν. Ημαθίας καθώς και τη σύμφωνη γνώμη του Δασαρχείου Βέροιας και του Δασαρχείου Νάουσας εξακολουθούν να ισχύουν οι αποφάσεις απαγόρευσης κυκλοφορίας του Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Ημαθίας και για τα δυο Δασαρχεία Βέροιας και Νάουσας (ΑΔΑ: ΨΓ897ΛΛ-Η7Π, ΑΔΑ: ΨΒΔ37ΛΛ-4ΙΜ).

Οι ανωτέρω αποφάσεις αφορούν τις περιοχές NATURA, άλση, αλσύλλια, πάρκα, δασικά οικοσυστήματα κλπ., όπως ορίζονται στις διάταξεις του Ν.998/1979 (Α’289), εξαιρουμένης της περιοχής εντός του άλσους Αγίου Νικολάου του Δήμου Νάουσας παραπλεύρως του ποταμού, με την ταυτόχρονη δέσμευση του Δήμου Νάουσας για 24ωρη εποπτεία, και έχουν ισχύ από αύριο Τετάρτη 26-07-2023 στις 07:30 π.μ. και μέχρι ανακλήσεών τους.

Επιπρόσθετα, με βάση το υπ’ αριθμ. Α2458/21-07-2023 έγγραφο του Γενικού Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας του Υπουργείου Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, με θέμα “Λήψη επιπλέον πρόσθετων μέτρων πρόληψης και ετοιμότητας λόγω πολύ υψηλού κινδύνου πυρκαγιάς (κατηγορία κινδύνου 4) και ακραίου κινδύνου πυρκαγιάς-κατάσταση συναγερμού (κατηγορία κινδύνου 5)’’, αυξάνονται οι περιπολίες της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας του Νομού Ημαθίας, της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ημαθίας, των Δασαρχείων Βέροιας και Νάουσας, των Εθελοντικών Οργανώσεων και όλων των εμπλεκόμενων Υπηρεσιών για την προστασία των Δασών.

Οι Αρχές απευθύνουν έκκληση προς στους συμπολίτες μας:

1. Να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να αποφεύγουν οποιαδήποτε δραστηριότητα που θα μπορούσε να προκαλέσει εκδήλωση πυρκαγιάς.

2. Να παρακολουθούν τις πληροφορίες για την πρόληψη δασικών πυρκαγιών που είναι διαθέσιμες στην ιστοσελίδα και στους επίσημους λογαριασμούς του Πυροσβεστικού Σώματος, στο Facebook και στο Twitter.

3. Σε περίπτωση που αντιληφθούν πυρκαγιά, να ειδοποιούν αμέσως την Πυροσβεστική Υπηρεσία στον αριθμό κλήσης 199.

Τέλος, παρακαλούνται όλοι οι πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και σε περίπτωση πυρκαγιάς, για τη δική τους ασφάλεια, να ακολουθούν πιστά τις υποδείξεις των αρμόδιων Αρχών.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *