ΠΟΛΙΤΙΚΗ posted by

Ο Μπαρτζώκας ζητά από τον Υπουργό Παιδείας να αυξηθεί το εισοδηματικό οικογενειακό εισόδημα στις 40.000 ευρώ

Ο Μπαρτζώκας ζητά από τον Υπουργό Παιδείας να αυξηθεί το εισοδηματικό οικογενειακό εισόδημα στις 40.000 ευρώ

Στεγαστικό επίδομα για όλους τους φοιτητές στα Πανεπιστήμια Θράκης, Αιγαίου και Δυτικής Μακεδονίας

Ο Τάσος Μπαρτζώκας με κοινοβουλευτική ερώτησή του προς τον Υπουργό Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού, Κυριάκο Πιερρακάκη, αναδεικνύει την ανάγκη να υπάρξει ισότιμη μεταχείριση ανάμεσα στους φοιτητές που εισήχθησαν πριν και μετά το 2021 στα Πανεπιστήμια Θράκης, Αιγαίου και Δυτικής Μακεδονίας.

Συγκεκριμένα, ο Βουλευτής τονίζει, ότι συνιστά αδικία για τους φοιτητές με χρόνο εισαγωγής προ του 2021 να οφείλουν να διαθέτουν οικογενειακό εισόδημα έως 30.000 ευρώ, αλλιώς να αποκλείονται από το φοιτητικό στεγαστικό επίδομα. Με δεδομένο, ότι όσοι εισήχθησαν μετά το 2021 μπορούν να έχουν εισόδημα έως 40.000 ευρώ και να είναι δικαιούχοι του επιδόματος.

Ο Τάσος Μπαρτζώκας αναγνωρίζει το μεγάλο βάρος που συνιστά για τις οικογένειες με φοιτητές το κόστος της στέγασης, ειδικά τα τελευταία χρόνια με την εκτόξευση των ενοικίων.

Ο Βουλευτής στέκεται για άλλη μία φορά δίπλα στις οικογένειες και σε όλες τις νέες και τους νέους που φοιτούν στα Ελληνικά Πανεπιστήμια και είναι αντιμέτωποι με το υψηλό κόστος διαβίωσης και φοίτησης. Στηρίζει και θα συνεχίζει να στηρίζει τον αγώνα των οικογενειών και των φοιτητών μας.

1 Comment

  • πριν και μετά το 2021 στα Πανεπιστήμια Θράκης, Αιγαίου και Δυτικής Μακεδονίας!!ΤΑ παιδιά που σπουδάζουν Κρήτη εξαιρούνται? ξέρει κανείς πόσα έξοδα μετακίνησης έχει ένα παιδί να έρθει από Κρήτη σε σχέση με την Κοζάνη και μόνο στις γιορτές ? ξέρει ο κ. Μπαρτζώκας πόσο είναι η διαφορά διαβίωσης και τα ενοίκια στην Κρήτη σε σχέση με την Δ.Μακεδονία ? (350 με 200) και πόσο άδικο είναι να χάνει κάποιος το επίδομα για 300 ευρώ στο ακαθάριστο εισόδημα της φ.δ.? κανονικά πρέπει όλες οι οικογένειες φοιτητών να παίρνουν ένα επίδομα έστω και το μισό του ενοικίου για αυτούς που πληρώνουν τόσο υψηλά ενοίκια!!!!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *