ΠΟΛΙΤΙΚΗ posted by

Εκλογές στον ΣΥΡΙΖΑ: Στηρίζει Κασσελάκη ο Παππάς στον δεύτερο γύρο

Εκλογές στον ΣΥΡΙΖΑ: Στηρίζει Κασσελάκη ο Παππάς στον δεύτερο γύρο

Τη στήριξή του στην υποψηφιότητα του Στέφανου Κασσελάκη για την προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ ανακοίνωσε ο Νίκος Παππάς.

«Με τον Στέφανο Κασσελάκη είχαμε μια ξεκάθαρη πολιτική συζήτησης για το μέλλον της παράταξης. Είναι προφανές ότι στη βάση της συζήτησης που κάναμε, ο Στέφανος θα έχει τη στήριξή μου και θα ενθαρρύνω την εκλογή του στον β’ γύρο της Κυριακής. Θεωρώ ότι μπορεί να δώσει την πνοή και τον βηματισμό για να πάμε γρήγορα στην προοπτική της νίκης», δήλωσε ο Νίκος Παππάς από το περιστύλιο της Βουλής.

Από την πλευρά του, ο κ. Κασσελάκης δήλωσε απευθυνόμενος στον κ. Παππά ότι «την Κυριακή κάναμε το πρώτο βήμα για μια προοδευτική κυβέρνηση στον τόπο. Σήμερα με την υποστήριξή σου κάνουμε το δεύτερο βήμα και την Κυριακή θα κάνουμε το τρίτο. Σε ευχαριστώ πολύ, πάμε δυνατά για τη νίκη, για τη μεγάλη προοδευτική παράταξη που έχει ανάγκη ο τόπος».

Η κοινή δήλωση Παππά-Κασσελάκη

Στην κοινή δήλωση του Νίκου Παππά και του Στέφανου Κασσελάκη αναφέρεται ότι «συστρατεύονται για τη νίκη απέναντι στη Νέα Δημοκρατία».

«Ανταποκρινόμαστε στο μήνυμα της τεράστιας συμμετοχής του δημοκρατικού κόσμου στη διαδικασία της 17ης του Σεπτέμβρη. Οι 150.000 πολίτες, που περίμεναν για μία ή δύο ώρες στην ουρά, σάρωσαν σενάρια κρίσης που απεργάζονται οι πολιτικοί μας αντίπαλοι. Έστειλαν μήνυμα ενότητας. Ένα μήνυμα που μας δεσμεύει όλους και όλες για κοινή πορεία στη βάση της ιδρυτικής μας διακήρυξης, η οποία ψηφίστηκε ομόφωνα και η οποία συσπειρώνει τον κόσμο από την αριστερά ως το προοδευτικό κέντρο », σημειώνουν και τονίζουν:

«Οικοδομούμε το κόμμα των μελών, με ουσιαστική συμμετοχή και απόφαση σε όλα τα επίπεδα, με περιφερειακή οργάνωση και αξιοποίηση όλων των στελεχών. Ενεργοποιούμε τα δίκτυα της παράταξης. Δημιουργούμε την πατριωτική, σύγχρονη, κυβερνώσα παράταξη».

Συγκεκριμένα, αναφέρουν πως «υπερασπίζονται» την «εξωτερική πολιτική που άσκησε η κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα την περίοδο 2015-2019» διεκδικώντας «λύσεις στην εξωτερική πολιτική στη βάση του Διεθνούς Δικαίου» και «την προοπτική μιας χώρας όπου κάθε άνθρωπος θα μπορεί να ζήσει το δικό του ελληνικό όνειρο: να αναπτύσσει ελεύθερα τις δυνατότητές του, με δικαιοσύνη, εντιμότητα και δημοκρατία».

Παράλληλα, προσθέτουν: «Ξανακερδίζουμε τον κόσμο της εργασίας, τους μισθωτούς τους αυτοαπασχολούμενους, τους αγρότες, τους συνταξιούχους, τους ανθρώπους του πολιτισμού, τη μεσαία τάξη και την υγιή επιχειρηματικότητα» και «τον κόσμο από την αριστερά ως το προοδευτικό κέντρο».

«Από σήμερα χτίζουμε τη μεγάλη παράταξη της νίκης. Ξεκινάμε από αυτή την Κυριακή για τη νίκη απέναντι στη Νέα Δημοκρατία. Συμμετοχή, Ενότητα, Νίκη», καταλήγει η κοινή δήλωση τους.

Πηγή

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *