ΠΟΛΙΤΙΚΗ posted by

Πότε θα βγει η απόφαση του Πρωτοδικείου για την ένσταση της Δώρας – τι προηγήθηκε

Πότε θα βγει η απόφαση του Πρωτοδικείου για την ένσταση της Δώρας – τι προηγήθηκε

Αν και αναμενόταν να παρθεί η απόφαση για την ένσταση (αίτηση θεραπείας) που υπέβαλλε ο συνδυασμός “Μαζί αλλάΖΟΥΜΕ” (κλικ ΕΔΩ), σήμερα Παρασκευή 22 Σεπτεμβρίου 2023, η απόφαση δεν ανακοινώθηκε ποτέ.

Όπως ενημερωθήκαμε, δεν εκδόθηκε η απόφαση επί της  αίτησης θεραπείας που κατέθεσε ο συνδυασμός «μαζί ΑλλάΖΟΥΜΕ»  της κ. Κουρκουτά, καθώς και επί της παρέμβασης κατ’ αυτής του συνδυασμού «ώρα ευθύνης» του κ. Γκυρίνη. Από την πλευρά του κ. Γκυρίνη είχε ζητηθεί προθεσμία για να καταθέσουν προσθήκη και αντίκρουση μέχρι και τη Δευτέρα, το δικαστήριο έδωσε προθεσμία μέχρι σήμερα στις 12 η ώρα, πλην όμως δεν κατατέθηκε οτιδήποτε.

Εκτιμάται πως η απόφαση θα εκδοθεί τη Δευτέρα.

Να θυμίσουμε στους αναγνώστες μας ότι ο συνδυασμός «μαζί ΑλλάΖΟΥΜΕ» της κ. Κουρκουτά προσέφυγε στο δικαστήριο που επιλήφθηκε της ανακήρυξης και αιτήθηκε την διόρθωση της απόφασης καθώς κατά την ημέρα της ανακήρυξης, δηλαδή την Κυριακή 10 Σεπτεμβρίου 2023, ο συνδυασμός τους είχε την νόμιμη συμμετοχή των δύο φύλων μετά από παραιτήσεις ατόμων του συνδυασμού τους.

Προς υποστήριξη του αιτήματός του ο συνδυασμός επικαλείται την πάγια νομολογία επί του θέματος από το Συμβούλιο της Επικρατείας, καθώς και την διευκρινιστική εγκύκλιο του Υπουργείου Εσωτερικών επί του νέου νόμου και συστήματος υποβολής καθώς επίσης και παρόμοια απόφαση του  Δικαστηρίου Ηρακλείου.

Κατά της αίτησης αυτής άσκησε παρέμβαση ο συνδυασμός του κ. Γκυρίνη, με την οποία αιτείται να μην ανακηρυχθεί ο συνδυασμός.

Να σημειώσουμε πως αυτή είναι η δεύτερη παρέμβαση του συνδυασμού του κ. Γκυρίνη κατά του συνδυασμού της κ. Κουρκουτά, καθώς ήδη από την 7η Σεπτεμβρίου 2023 (πριν ακόμη ο συνδυασμός “μαζί ΑλλάΖΟΥΜΕ” προβεί σε διορθώσεις μέσω παραιτήσεων) είχε καταθέσει υπόμνημα με το οποίο ζητούσε την εξαίρεση της Κουρκουτά από την εκλογική διαδικασία.

Η όλη εξέλιξη της υπόθεσης, πέραν των προβληματισμών που έχει προκαλέσει στην τοπική κοινωνία, έχει δημιουργήσει αναστάτωση και στα επιτελεία των κομμάτων καθώς προβλέπεται πως σε περίπτωση μη ύπαρξης αντιπάλου συνδυασμού (πέραν του κομματικού του ΚΚΕ) η συμμετοχή θα είναι πολύ μικρή με άμεση συνέπεια και στις Περιφερειακές Εκλογές.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *