ΠΟΛΙΤΙΚΗ posted by

16  Θέσεις- δράσεις για την Περιφερειακή Ενότητα Ημαθίας / Γράφει ο Χρήστος Αντωνίου

16  Θέσεις- δράσεις για την Περιφερειακή Ενότητα Ημαθίας / Γράφει ο Χρήστος Αντωνίου

Του (Οκονομολόγου, π.Βουλευτή Ημαθίας) Χρήστου Αντωνίου

Υποψήφιου περιφερειακού συμβούλου, με τον συνδυασμό «ΑΛΛΑΓΗ ΣΤΗ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ»

ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΥΛΟΠΟΥΛΟΣ

1. Ολοκλήρωση κάθετου άξονα Σκύδρας –Νάουσας-Κόμβος Εγνατίας (Βέροια). (Έργο που καρκινοβατεί εδώ και μια δεκαπενταετία)

2. Κατασκευή νέας γέφυρας Λουδία (Νέα Ζωή )στη Π.Ε.Ο Θες/νίκης- Αθηνών  και νέα ασφαλτόστρωση του δρόμου έως Βέροια.

3. Μελέτη εξωτερικής περιφερειακής Αλεξάνδρειας που θα συνδέεται με τον κόμβο της Εγνατίας (Νησέλι).

4. Επανεξέταση και επικαιροποίηση της μελέτης διαχείρισης του υδάτινου δυναμικού της Ημαθίας (Ύδρευσης – Άρδευσης)

5. Συνολική μελέτη και αντίστοιχα έργα για τη αντιπλημμυρική θωράκιση ευάλωτων περιοχών  Ν. Ημαθίας (Καθαρισμός εμβάθυνση, Λουδία – Κρασοπούλη – Τάφρου 66)

6. Επανεξέταση των αδειών εγκατάστασης, του φαραωνικού συμπλέγματος ανεμογενητριών στο Βέρμιο.

7. Να ξαναλειτουργήσει ο προαστιακός σιδηρόδρομος (Έδεσσα, Σκύδρα, Νάουσα, Βέροια, Αλεξάνδρεια, Πλατύ, Θεσ/νίκης), με τακτικά δρομολόγια.

8. Ένταξη  όλου του κτιριακού συμπλέγματος των παλαιών Σιδ. σταθμών και βοηθητικών κτιρίων, σε πρόγραμμα διάσωσης – ανάδειξης και χορήγηση της χρήσης  στους όμορους δήμους και κοινότητες για πολιτιστική και μορφωτική χρήση

9. Ανάδειξη και αξιοποίηση όλου του πολιτιστικού αποθέματος του νομού (αρχαίων και νεότερων μνημείων) σε συνεργασία με την Ε.Φ.Α Ημαθίας). Βασιλικό ταφικό συγκρότημα Αιγών (Βεργίνα), Ανάκτορο Φιλίππου, Μίεζα σχολή Αριστοτέλη, Χριστιανικά και μουσουλμανικά μνημεία Βέροιας κλπ.

10. Να μπει η περιοχή Δήμου Αλεξάνδρειας στον τουριστικό χάρτη της Π.Ε Ημαθίας, με ανάδειξη των Ρωμαικών λουτρών Νησίου, της τοξωτής γέφυρας Κλειδίου, Κονάκι Γιδά – Παλαιόχωρας και αξιοποίηση του Αλιάκμονα για φυσιολατρικό, περιπατητικό τουρισμό.

11. Ολοκλήρωση μελέτης και κατασκευή του έγγειοβελτιωτικού έργου «Βεργίνας, Μελίκης, Κολινδρού, Αιγινίου» με παροχή νερού άρδευσης  από το Φράγμα Αγίας Βαρβάρας Αλιάκμονα.

12. Κατασκευή γέφυρας (Κρασοπούλη, Π. Πρόδρομος), στη θέση της παλιάς που έχει καταρρεύσει

13. Βελτίωση των δημόσιων δομών υγείας Π.Ε Ημαθίας, νοσοκομεία Βέροιας, Νάουσας, Κέντρο Υγείας Αλεξάνδρειας και πλήρης στελέχωση με το αναγκαίο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό.

14. Βελτίωση των υπηρεσιών του Ε.Κ.Α.Β Ημαθίας, με τη στελέχωση του με το απαραίτητο προσωπικό και μέσα κίνησης. Μόνιμη παρουσία ασθενοφόρου, σε 24 βάση, στο Κέντρο Υγείας Αλεξάνδρειας.

15. Έγκαιροι και συστηματικοί ψεκασμοί, για την καταπολέμηση τις μάστιγας των κουνουπιών στις ευάλωτες περιοχές του Νομού (Αλεξάνδρεια). Ζώνες απαγόρευσης ρυζοκαλλιέργειας, σε αποστάσεις ασφαλείας από οικιστικές ζώνες.

16. Το περιβάλλον είναι άλλη μία βασική συνιστώσα της ποιότητας ζωής των κατοίκων.

Επιβάλλεται να λειτουργήσει και στους Δήμους της Ημαθίας η ολοκληρωμένη διαχείριση απορριμμάτων ,με διαλογή στη πηγή.

Να σταματήσει η αλόγιστη ρίψη ή και καύση των κενών συσκευασιών φυτοφαρμάκων ,καθώς αυτή η πρακτική επιβαρύνει σημαντικά την εναέρια ρύπανση και τη ρύπανση με βαρέα μέταλλα του υδροφόρου ορίζοντα.

Οι ελέγχονται συστηματικά οι διάσπαρτες μονάδες «ανακύκλωσης» στο Νομό, για τις παράνομες πρακτικές καύσης που χρησιμοποιούν.

*Τα ζητήματα ανάπτυξης και παραγωγικής ανασυγκρότησης της Π.Ε Ημαθίας, αποτελούν  αυτοτελές κεφάλαιο και για τα οποία θα υπάρξει ξεχωριστή δημοσίευση

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *