ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ posted by

Συμμορία έκλεβε καταστήματα στη Β. Ελλάδα – σούπερ μάρκετ και ηλεκτρικά είδη στην Ημαθία

Συμμορία έκλεβε καταστήματα στη Β. Ελλάδα – σούπερ μάρκετ και ηλεκτρικά είδη στην Ημαθία

Εξιχνιάστηκαν, μετά από μεθοδική έρευνα των αστυνομικών του Τμήματος Ασφάλειας Έδεσσας, συνολικά 19 κλοπές και 3 απόπειρες κλοπής από καταστήματα, που έγιναν το τελευταίο 5μηνο σε διάφορες περιοχές της Βόρειας Ελλάδας.

Για την υπόθεση σχηματίσθηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα σε βάρος 3 αλλοδαπών ανδρών, για το αδίκημα της διακεκριμένης κλοπής.

Ειδικότερα, όπως προέκυψε από την έρευνα των αστυνομικών, οι προαναφερόμενοι άνδρες, δρώντας τουλάχιστον από τον περασμένο Μάιο, διέπρατταν συστηματικά κλοπές από καταστήματα, προσποιούμενοι τους πελάτες, αποκομίζοντας παράνομο οικονομικό όφελος.

Από τη μέχρι στιγμής έρευνα, προέκυψε ότι το χρονικό διάστημα από τον Μάιο έως τον Οκτώβριο του 2023 διέπραξαν 18 κλοπές από καταστήματα (super-market), αφαιρώντας διάφορα προϊόντα. Συγκεκριμένα διέπραξαν:

  • 10 σε Θεσσαλονίκη,
  • 3 σε Ημαθία,
  • 2 σε Κοζάνη και
  • από 1 σε Δράμα, Καβάλα και Σέρρες.

Το ίδιο χρονικό διάστημα διέπραξαν και 3 απόπειρες κλοπής από καταστήματα (super-market), εκ των οποίων οι 2 στη Θεσσαλονίκη και 1 στην Πέλλα.

Τον περασμένο Σεπτέμβριο διέπραξαν και μία κλοπή από κατάστημα ηλεκτρονικών ειδών στην Ημαθία, αφαιρώντας 6 κινητά τηλέφωνα.

Η αξία κλοπιμαίων ξεπερνά τις 31.000 ευρώ, σύμφωνα με δήλωση των παθόντων.

Η έρευνα των αστυνομικών συνεχίζεται για να εξακριβωθεί η τυχόν συμμετοχή τους και σε άλλες παρόμοιες αξιόποινες πράξεις.

Η δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος τους θα υποβληθεί στον αρμόδιο Εισαγγελέα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *