ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΑ posted by

Μπράβο στο ΓΕΛ Πλατέος – Κορυφής: Διάκριση στον πανελλήνιο διαγωνισμό τοπικής ιστορίας!

Μπράβο στο ΓΕΛ Πλατέος – Κορυφής: Διάκριση στον πανελλήνιο διαγωνισμό τοπικής ιστορίας!

2η θέση για το ΤΟ ΓΕΛ Πλατέος – Κορυφής στον 2ο Πανελλήνιο Διαγωνισμό Τοπικής Ιστορίας που διοργάνωσε η Εράσμειος Ελληνογερμανική Σχολή Αθηνών με θέμα: «Μαθητές πρεσβευτές πολιτισμού: Οι μαθητές μας ξεναγούν στα μνημεία του τόπου τους / νεότερη και σύγχρονη ιστορία: Γέφυρες μνήμες – μνημεία και κειμήλια τοπικής ιστορίας»

Το τριήμερο 20 έως 22 Οκτωβρίου 2023 αντιπροσωπεία μαθητών του ΓΕΛ ΠΛΑΤΕΟΣ ΚΟΡΥΦΗΣ βρέθηκε στην Αθήνα προκειμένου να συμμετάσχει στην τελική φάση του 2ου Πανελλήνιου Διαγωνισμού Τοπικής Ιστορίας, που διοργάνωσε για δεύτερη συνεχή χρονιά η Εράσμειος Ελληνογερμανική Σχολή Αθηνών.

Πρόκειται για τους Κυριακίδη Ευστάθιο, Γκρέμπα Γεώργιο, Γιαννοπούλου Αθηνά, Ευσταθιάδου Αντωνία, Ευσταθιάδη Νικόδημο και Γκοντόπουλο Αχιλλέα, ενώ τους μαθητές συνόδευσαν ο υπεύθυνος καθηγητής του Ομίλου Τοπικής Ιστορίας, κος Ντόβας Παναγιώτης και η Διευθύντρια, κα Παπαποστόλου Γεωργία.

Οι μαθητές μας, που αποτελούν μέλη του Ομίλου Τοπικής Ιστορίας του σχολείου, είχαν προκριθεί αρχικά στα 15 καλύτερα σχολεία πανελλαδικά, με τίτλο εργασίας «Τα κονάκια στο Ρουμλούκι Ημαθίας κατά την τελευταία περίοδο της τουρκοκρατίας στη Μακεδονία».

Στην τελική φάση του διαγωνισμού, που διεξήχθη στις εγκαταστάσεις της Ερασμείου Ελληνογερμανικής Σχολής, παραβρέθηκαν εκπρόσωποι της πολιτείας, προεξάρχοντος του κ. Ε. Κόνσολα, βουλευτή Δωδεκανήσων, ο Διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ανατολικής Αττικής κ. Α. Μαρίνος, ο Διευθυντής σπουδών της Ερασμείου Ελληνογερμανικής σχολής κ. Α. Βόσσος, οι Διευθυντές και οι υπεύθυνοι εκπαιδευτικοί των 15 σχολείων που συμμετείχαν στην τελική φάση του διαγωνισμού.

Οι μαθητές κλήθηκαν να παρουσιάσουν σε συνεδρίες, κατά θεματική ενότητα τις εργασίες τους και αξιολογήθηκαν από την επιτροπή αξιολόγησης που αποτελούνταν από Πανεπιστημιακούς με επικεφαλής τον κ. Θ. Βερέμη.

Μετά το πέρας των παρουσιάσεων η επιτροπή αξιολόγησης συνεδρίασε και αξιολόγησε τις εργασίες και τις παρουσιάσεις των μαθητών, δίνοντας στο ΓΕΛ ΠΛΑΤΕΟΣ ΚΟΡΥΦΗΣ τη δεύτερη θέση.

Την πρώτη θέση κατέλαβε η Αμερικανική Γεωργική Σχολή με τίτλο εργασίας «Άγαλμα Κρητικού Μακεδονομάχου», ενώ την τρίτη θέση το 2 ο ΓΕΛ Μεσολογγίου και τίτλο εργασίας «Η θρυλική μάχη της Κλείσοβας στη σκιά της εξόδου του Μεσολογγίου».

Το σχολείο εκφράζει θερμές ευχαριστίες στους δύο Βουλευτές του Νομού Ημαθίας κ. Βεσυρόπουλο Απόστολο και κ. Μπαρτζώκα Αναστάσιο, που συνέδραμαν άμεσα στο αίτημα να βοηθήσουν τους μαθητές να παραβρεθούν στην τελική φάση του διαγωνισμού, εξασφαλίζοντας τη μετακίνηση και παραμονή τους στην Αθήνα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *