ΠΟΛΙΤΙΚΗ posted by

Στις Βρυξέλλες στη Διακοινοβουλευτική Διάσκεψη για τη Eurojust ο Τσαβδαρίδης

Στις Βρυξέλλες στη Διακοινοβουλευτική Διάσκεψη για τη Eurojust ο Τσαβδαρίδης

Aπό το πολιτικό γραφείο του Βουλευτή Ημαθίας Ν.Δ. κ. Λάζαρου Τσαβδαρίδη ανακοινώθηκε:

Στις Βρυξέλλες βρίσκεται ο Βουλευτής Ημαθίας Ν.Δ. κ. Λάζαρος Τσαβδαρίδης ως επικεφαλής της αντιπροσωπίας της Βουλής των Ελλήνων στη Διακοινοβουλευτική Συνεδρίαση της Επιτροπής Πολιτικών Ελευθεριών, Δικαιοσύνης και Εσωτερικών Υποθέσεων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, αναφορικά με την αξιολόγηση των δραστηριοτήτων της Eurojust.

Μία ιδιαίτερα σημαντική διάσκεψη με σκοπό την ενίσχυση της διαφάνειας και του δημοκρατικού ελέγχου του οργανισμού της Ευρωπαϊκής Ένωσης για τη συνεργασία στον τομέα της ποινικής δικαιοσύνης ανάμεσα στα κράτη μέλη της ΕΕ.

Όπως υπογράμμισε ομιλία του ο κ. Τσαβδαρίδης, η Ελληνική Κυβέρνηση, με πλούσια νομοθετική δραστηριότητα, επιχειρεί τη δραστική αντιμετώπιση της βαριάς εγκληματικότητας και τη συνεχή εναρμόνιση της εσωτερικής έννομης τάξης με την ευρωπαϊκή, με γνώμονα πάντοτε τις αρχές και τους κανόνες του κράτους δικαίου.

Ιδιαίτερα σημαντικό προς αυτή την κατεύθυνση είναι και το μεταρρυθμιστικό σχέδιο που υλοποιεί η Κυβέρνηση για την αναβάθμιση του τομέα της δικαιοσύνης. Τόσο σε ό,τι αφορά στην πληρέστερη εκπαίδευση των νέων δικαστικών λειτουργών και στη συνεχή κατάρτιση των ήδη υπηρετούντων, με έμφαση μάλιστα στο ευρωπαϊκό δίκαιο, όσο και των υποδομών και των ψηφιακών μέσων, για τη βελτίωση των όρων κατά την απονομή της δικαιοσύνης.

Αναφερόμενος ειδικά στο διασυνοριακό έγκλημα, ο κ. Τσαβδαρίδης εστίασε στην ανάγκη μεγιστοποίησης της ευρωπαϊκής συνεργασίας για τη δραστική αντιμετώπιση των εγκλημάτων που σχετίζονται με κυκλώματα παράνομης μετανάστευσης αλλά και στην ανησυχητική αύξηση περιστατικών ηλεκτρονικής απάτης και την ανάγκη αμεσότερης πρόσβασης των πολιτών σε υπηρεσίες δίωξης αυτού του είδους των εγκλημάτων.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *