ΑΓΡΟΤΙΚΑ posted by

Μπαρτζώκας: “Διέξοδος στους αγρότες που δεν μπορούν να ολοκληρώσουν το όργωμα μέχρι τις 15 Νοεμβρίου”

Μπαρτζώκας: “Διέξοδος στους αγρότες που δεν μπορούν να ολοκληρώσουν το όργωμα μέχρι τις 15 Νοεμβρίου”

Ο Τάσος Μπαρτζώκας επικοινώνησε με το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης  και έθεσε το σημαντικό πρόβλημα που αντιμετωπίζουν τις τελευταίες ημέρες οι αγρότες της Ημαθίας αλλά και άλλων Νομών.

Συγκεκριμένα, ενώ βάσει της υπ’ αριθμ. 1313/178948  Υπουργικής Απόφασης (ΦΕΚ Τ. Β’ 3777/09-06-2023) υποχρεούνται οι καλλιεργητές να έχουν ολοκληρώσει τη συγκομιδή και το όργωμα των χωραφιών τους έως 15/11 κάθε έτους, φέτος αυτό δεν είναι εφικτό σε όλες τις περιπτώσεις. Κι αυτό, διότι λόγω της ξηρασίας που επικράτησε παρατεταμένα τους θερινούς μήνες, καθυστέρησε η όλη διαδικασία και τελικώς και η συγκομιδή σε κάποιες καλλιέργειες.

Ο Βουλευτής αναφέρθηκε στις πολλαπλές συνέπειες της κλιματικής αλλαγής που και σε αυτή την περίπτωση είναι η αιτία του προβλήματος. Ακριβώς σε αυτή τη βάση, ο Τάσος Μπαρτζώκας τόνισε πως οι αγρότες βρίσκονται σε δεινή θέση, γιατί είναι αδύνατον να ολοκληρώσουν το όργωμα των καλλιεργειών τους έως τις 15/11 εξαιτίας ανωτέρας βίας και όχι δική τους ευθύνης.

Από τη στιγμή που γνωστοποιήθηκε το πρόβλημα στο Υπουργείο, καταβάλλεται προσπάθεια να εξευρεθεί μία κατάλληλη λύση για τους καλλιεργητές.

Ο Τάσος Μπαρτζώκας αποτελεί σύμμαχο του αγροτικού κόσμου στην προσπάθεια για επίλυση των προβλημάτων του αγροτικού τομέα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *